Отиди на
Форум "Наука"

ANGELov

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Репутация

1 Ученик

Всичко за ANGELov

  1. Уважаеми nik1, за съжаление спирам дотук, за да не ми кажете това което казвате и още по-точно което вече казахте. Доказахте прочее, че не можете да водите научна дискусия без да стигате до диспут и не за първи път! Опитвах се да ви бъда полезен, вие ме обърквате с друг, други... Аз с нито един от изброените не се състезавам, но те са ме цитирали - факт! - а аз тях - не съм нито директно, нито индиректно!!! Поздравления!
  2. Много се извинявам, но източникът от който е преведен !? посочения по-горе текст би трябвало да е някакъв изключително рядък език~! Как нито едно име не съответства на популярните и въприети в бълг. книжовен език и литература - Макуартза, Херенаци, Перисйската, Харкави... Не съм специалист, но последното вече е навлязло с формата Гаркави, така че може би авторът е прав в този случай. В българския език обаче вместо юдеи е по-приемливо да използваме евреи. Миналата година попаднах в един рускоезичен сайт, в който една млада изследователка без да се впуска в обяснения цитира нечие чуждо мнение, съгласно което Волондури - Вълънтури идва от Волонтыр - немник, доброволец... За съжаление не го намирам никъде и не разполагам с теста. Ако се окаже вярно обаче, ще излезе, че няма никакви оногундури. Всъщност обсъжданата тук теза за връзката с нандори и така си е достатъчно натегната!

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
  • Create New...