Отиди на
Форум "Наука"

Anto

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Anto

  1. Водоразстворим е и незнам дали ще стане от натриевия такъв. Но и това е идея.
  2. Другото му наименование е - Калциев фосфинат. Химическата му формула е - Ca(PH2O2)2 Трябват ми 50-100 грама. Ако може да ме ориентира някой към фирма която може да ми го достави, че тези от които пазарувам не го предлагат. Преимам предложения тук в темата, или на ЛС. Благодаря.
  3. Питал съм в разни фирми занимаващи се със системи за пречистване на вода, но те решение могат да ми предложат на базата на анализ на водата. Самият анализ те него правят и най-често предлагат някакво решение което покрива най-много варианти, но не е сигурно дали това е точното за дадения случай. Явно в Унгария нещата са по организирани или просто там имат по-голям пробем с чистотата на водата, и са принудени
  4. В ХЕИ забрави да ти свършат каквото и да било. Аз исках да ми изследват водата от един водоисточник, срещу заплащане съответно. И се оказа едва ли не, че министъра на здравеопазването трябва да им разпореди. Изобщо бюрокрацията им е от социализма още. Между другото ако някой знае някаква лаборатория която може да свърши тази работа ще съм му благодарен да ме насочи.
  5. Благодаря ви за отговорите. Питането ми беше във връзка с това как да позная дали маслото което съм си взел от магазина за синтетично не е някакъв минерален боклук(което не е никак невъзможно тук в БГ). И след много разпитване(а гледам че и тук ми давате тази идея) стигнах до решението, че отсипвам от старото и при смесване с новото ако няма някакво пресичане значи всичко е ОК(е ще пропусна момента със загряването). А така като сме заговорили за синтетични масла с какво те са по-добри от минералните, освен с по-дългият си живот.
  6. Ти да неработиш в АЕЦ Иначе отговора на задачата ти е - 72,5m3
  7. Може да се намери и за 30лв - 100гр.
  8. Anto

    Синтетично масло

    Здравейте, интересуваме имали някакъв прост начин да се отличи систетичното моторно масло от минералното? С други думи ако имаме два съда с масло, в единият от единият вид, а в другия от другия как може да се различат? Използването на някаква химична реакция при което имаме промяна в цвета на реагентите също върши работа.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...