Отиди на
Форум "Наука"

Alpina

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Alpina

  1. Кой е този симпатичен бозайник?
  2. Ларва ктхулху - на дълбоководна морска краставица.
  3. Не мирише на риган, защото не е риган. Това е храст от сем. Rosaceae- някаква спирея. Не виждам добре формата на съцветието -ако е щитовидно, най-веоятно е Spiraea japonica. Има някаква вероятност да е и Spiraea douglasii, която също цъфти лятото в розово, но съцветията са метличести.
  4. Прилича на някакъв Ligustrum.
  5. Отгоре надолу и отляво-надясно: Първите две са снимки на Chamaecyparis pisifera "Boulevard", третата вдясно според мен е Cupressocyparis leilandii, Втори ред - първата снимка вляво е някаква кълбовидна форма на Thuja occidentalis, оттам до края са форми на chamaecyparis lawsoniana - трудно е да се определят точно.
  6. Това е Sechium edule - чайот. От сем. Тиквови, има бодилести и безбодилести вариетети. Според Уикипедия: "Култивиран е като земеделска култура от ацтеките в предколумбово Мексико, и се използва също от маите. Оттам се разпростира в цялата Централна Америка. В Мексико, където много етнически групи живеят в различни щати, както и в Гватемала, Коста Рика, Никарагуа, Салвадор и Хондурас, могат да се изброят над 30 различни имена на съответните местни езици. Впоследствие е пренесен на другите континенти и понастоящем се отглежда още в Южна Америка, Средиземноморието, в южните части на Русия[4], тропическите части на Южна Азия, островите на Индийския океан и Океания. Според Нюстром, цитирана в описанието на Сааде, в различните страни името отразява пътя на колонизация и откъде видът е внесен, като двете най-разпространени форми са „чайота“ („кайота“) и „чочо“ („чучу“)." Понякога се внася и отглежда и у нас, особено в по-южните райони.
  7. Alpina

    Цветя

    Луковичните растения се местят по принцип когато са в покой, т.е. след като листата им пожълтеят и започнат да съхнат, но все още със запазена надземна част, която указва местопложението им.
  8. Снимах странна гъба на Витоша. След доста чудене смятам, че това е зелена мухоморка, претърпяла някаква метаморфоза вследствие на влагата. Съжалявам, че не я снимах отдолу, но си изглежда съвсем класически, с бели ламели. Вие как мислите? http://www.picvalley.net/u/1737/1209851111...ThO9YHjw03N.JPG

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...