Отиди на
Форум "Наука"

glishev

Потребители
  • Брой отговори

    10135
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    137

Промени на статуса публикувано от glishev

  1. Велика тема :) Занаятът на историка, при това на средновековния историк. Това е колкото Марк Блок, толкова и тексткритика ала Еразъм и Волф. Какво е чел и как го е прилагал Беда Преподобни? Как изобщо може да работи един историк, разчитащ на устни предания, Вергилий и Библията, а не на строгите методи на Тукидид и Тацит? При това историк, който дава гаранции за личната си почтеност, тоест определено имащ свои критерии за работа.

    1. Last roman

      Last roman

      пусни я във форума. Наистина е яко:)

    2. Galahad

      Galahad

      Ама Тукидид и Тацит също са си служили с предания. Да не говорим за зле проверена информация.

    3. Last roman

      Last roman

      И твоят любим Херодот ;)

  2. Отпушвам канали, правя палачинки, пиша курсови работи.

    1. Warlord

      Warlord

      Ти си Наполеон бе бате :)

    2. glishev

      glishev

      Наполеон е мухльо :)

  3. Днес направих и ориз със зеленчуци. Надобрявам.

    1. Last roman

      Last roman

      безобразие:)))

  4. Това щастливо племе, този малък свят,
    земя на тъй прекрасни хора,
    таз скъпа нам страна, тоз кът благословен,
    таз свидна пръст, туй кралство Англия...

    1. Last roman

      Last roman

      "-Смрт на бритите лукави" - тъй рече преди две хилядолетия 'Аз Клавдий' ;)

  5. Нещо гнило в Дери, Мейн.

    1. Last roman

      Last roman

      Пурпурният крал безчинства?

  6. Глупави италианци, не действат като нашето министерство на културата - итонгче, нещо, бутафорийка...

    1. Last roman

      Last roman

      Ах, не сме кат тях, блазе ни :)

  7. Скука в офиса...

    1. Last roman

      Last roman

      скука, ама поне има хубави колежки:))

  8. 尊王攘夷

    1. glishev

      glishev

      Почитай владетеля, прогони варварите!

  9. Днес всички сме японци.

    1. ISTORIK

      ISTORIK

      А някои - всеки ден.

  10. Хубав текст, но много закъснял. Вече не вярвам на Кънев, ДСБ и РБ. При сигурната загуба по важните точки, остатъците от РБ нямат повече място в това правителство. Време е за нови протести, защото във ватрешната политика властва мафията, а във външната - Русия, която позволява на мафията да функционира.

  11. Марс. Дюните Багнолд, заснети от "Кюриосити". Там има ветрец :)

  12. Лош правопис и сгрешен брой на хората. Бяхме доста над петстотин души.

  13. Любомир Авджийски, Антоанета Цонева, Petko Kovachev, Miroslava Petrova, Peter Aleksandrov Stoinov, Manuela Maleeva, Deyan Vassilev, Антони Де ла Реа, Kiril Chukanov, Георги Мишев, Георги Драганов, Петромир Кънчев, Асен Генов, Цветелина Ина Сърбинска, Иво Мирчев, Инициатива "Правосъдие за всеки", Протестна мрежа, Georgi Iliev, Victor Lilov, Emil Robert Cohen, Виктор Димчев, Деси Николова, Vassil Garnizov, Tihomira Metodieva Tihich

    Имаме много сериозен проблем. Обявените за довечера два протеста отсега са предизвестен провал. И това НЕ СЕ дължи на моя грешка. Дължи се на грешка на ЮРИСТИТЕ.
    1. Обявеното събитие за протеста на юристите от пет и половина пред Съдебната палата е в неудобен час и е ЧАСТНО. Да, после е добавено публично, но частното не е изтрито и часът си остава неудобен. Поканите и споделянията са недостатъчно. Не сте си свършили работата. Няма да има масовост. Масовостта Е важна, независимо какво мислите.
    2. Обявеното събитие за гражданския протест от шест и половина пред Министерския съвет НЕ Е споделено от най-важните лица на Инициативата и на Протестна мрежа. Това на практика е саботаж. Аз съм си написал домашното и съм поканил много хора, споделял съм усърдно. Но не виждам същото отсреща.
    Не аз, а много по-смислени хора ви казаха, че трябва двоен натиск срещу тандема Борисов-Цацаров: и по устав, но и уличен. Двата вида натиск се допълват. С погрешната и мързелива теза, че "хората са уморени", с желание да се докаже тази теза и с неохотата си да помогнете за уличната част, която първоначално САМИ свикахте, Инициативата и дори ПМ всъщност саботирате възможността за ефективен натиск срещу Борисов.
    С полумерки нищо няма да постигнем. Нищо от седемте искания няма да се случи, ако юристите, природозащитниците и изобщо всички граждани не си помагаме по всички възможни начини. Обяснения и критики няма да са полезни. Споделяйте двете събития и КАНЕТЕ хора, докато още има някакво време.
    Знам, че утрешният протест ще е по-голям, но тези неща си имат инерция и няма как утре да има достатъчно хора, ако не ги е имало днес.

    - 1. Публичната версия на събитието на юристите, пет и половина, Съдебната палата: https://www.facebook.com/events/459080357611178/

    - 2. Гражданският протест пред Министерския съвет: https://www.facebook.com/events/1522913021356807/

  14. https://www.youtube.com/watch?v=CK0KxAZcr9M

  15. И интересна дисертация върху Жакерията.

  16. The poem will be remembered as long as there's poetry in these islands. Until the dragon comes.

  17. Йълдъз мурабе, сиреч газават-наме за подвизите на Фетих Вейдър Дартъ гази паша.

    "В дните на честития султан Палпатин хан (Силата да го благослови и с мир да го дари) се раздвижиха жалките неверници джедайлар, дойдоха пред благословената столица Корусантийе и удариха по портите на сарая. Тогава падишахът-закрилник на Галактиката излезе от блажения селямлък, вдигна своята звездоподобна Йолюм-йълдъз и прати насреща им юначния Вейдър паша с безчет клонирани спахии. Газията запали сабята си-мълния, сиреч йълдъръмлъ-кълъч и, изричайки: "Заповедта принадлежи на моя повелител" изпод дихателната си маска, се хвърли като аслан срещу бунтовниците, а техният Оби-Уан паша си каза: "Бре! Какво ми дойде до главата."

  18. Не че Лозанов ми е любимец, но е направил Волгин на трътка :)

  19. Ето това е страшно впечатляващо.

  20. Je suis ебавка с морфичния резонанс.

  21. https://www.youtube.com/watch?v=ZlsJD8RlhbI

  22. The Defender of the Faith :)

  23. Ужасно, но и възхитително. И като помисля, че Гигер е можел и да рисува концепции за "Дюн"... а "Замъкът на лорд Валънтайн" и "Хиперион" още дори не са замислени за филмиране...

  24. За да няма недоразбрали какво, защо и как е лустрацията. И защо е на място да се говори за нея.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...