Отиди на
Форум "Наука"

vas_konti

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за vas_konti

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа

vas_konti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Днес чакам един инженер да дойде да ми представи оферта за пиролизна инсталация за добив на гориво от стари автомобилни гуми,пластмаси и други полимери.Започнах да се двоумя дали да се захващам с този вид дейност заради цената на соята и рапицата в света,заради акцизите в Англия и данъците.Но изхождайки от правилото,че държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите,сигурно ще се пробвам.
  2. Господин Nevski ако обърнете внимание на същността на темата ще забележите,че се придържам към нея.Ако искате влезте в сайта на Лук Ойл и там разисквайте акцизи,данъци,колонки и други промишлени термини,тук става въпроос за домашно производство на БД.Поздрави.
  3. Какво си се захванал с този акциз? 1.Само в БГ на биогоривата има висок акциз (http://www.grain.bg/archives/2722) 2.Само в БГ след добавяне на БД в конвенционалния дизел се повишава цената. Понеже съм тъп,ти ми обясни,защо?
  4. Колега,пак ти повтарям,че е държавна политика да не се произвежда БД,защото някои хора нямат далавера.Защо земеделците сеят жито и царевица с изкупна цена 0,25-0,30лв.а не сеят рапица която е с висока изкупна цена 500евро/тон.А за водораслите прочети,има доста инфо в НЕТ-а,колко са добивите.
  5. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it И да знам не бих ги "издал" защото държавните гъзолизци в служба на разни петролски олигарси дебнат да ги схрускат.Преди време един от първите в БГ от В.Търново доста се разви и го удушиха.Същия имаше фитобио реактор.Забраниха да се продава свободно метанол от фирми на частни лица,сега лъжем,че е за течност за чистачки иначе не дават.Ще правя проба с хлорела вулгарис за 3 път (първите 2 пъти се провалих),има ги на Рупите.
  6. Да правиш БД от годна за храна суровина е престъпление. Да си чувал за фитобио реактор и маслодайни водорасли(частници в БГ ги гледат) да си чувал за пустеещи или замърсени площи където не може да се гледат култури за храна? Ако правиш БД от зехтин Екстра Върджин,пак става ама цената е друга.На държавата и е през ..... за народа,в Бразилия,като са бедни карат на спирт.
  7. Колега,да те потитам,кога едно производство излиза по-евтино на едро или на дребно? Щом на мен ми излиза 0,30лв.,колко струва на голяма фирма която купува всичко на много по-ниски цени.Аз съм сигурен,че може да се добие БД на едро на цена до 0,50лв. заедно с мазнината.Но кой ще изтърве далаверата с петрола и да се цапа с мазнини?
  8. Не е оправдано да се използва pH метър.Точноста при измерване на pH е 2 единици 5-7 .Аз използвам чешки тест ленти,не са скъпи и лентата я деля на 4-5 парчета.
  9. Ами,част от мазнината я получавам безплатно,как да я включа в сметките? Акциз не плащам,защото не продавам,имам 3 автомобила и си ползвам БД за лични нужди.Имам доставчици,които носят мазнина а аз им давам(НЕ ПРОДАВАМ) 50% от количеството в БД.,така,че в най-лошия случай ми излиза 0,50-0,60лв.литъра.Говорим за производство на малки количества 2-3 тона на месец за лични нужди.
  10. Химикали+електричество=0,30лв+(цената на употребената мазнина)=?(крайна цена) Цена за 100 литра БД (БЕЗ ЦЕНАТА НА МАЗНИНАТА). -20литра метанол х 1.00лв=20лева, -0,560-0,600кг NaOH х 1,92лв/кг.=около 1,20лв, -3 kW за подгрев+10kW за изсушаване=13 kW х 0,17лв=2,21лв(ДНЕВНА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ -фенолфталейн,изопропилов алкохол(за титруване),киселина(за неутрализация),тест ленти=около 0,06лв. Тотал-23,47лв. за 100 литра БД.=0,24лв. За качеството гарантирам.Чакам коментари и въпроси.Поздрави.
  11. По принцип всичко е "арабска" политика спрямо съвременните дизелови мотори за да работят само с петролен дизел.Вече пета година се занимавам с биодизел,зареждали сме какъвто модел се сетите включително JTD и DCI и никога е нямало ядове с изключение на 2 ГНП-та стари(ремонт около 200-250лв.),които протекоха след няколко хиляди километра и бяха ремонтирани с уплътнения от VITON .На фона на цените на дизела над 2,50лв. и биодизела до 1лв.всеки ремонт си заслужава.
  12. Колега,при БД няма такива лепкави съставки,те се извличат чрез естерификация и се получава чист БД и гъст глицерол който се утаява на дъното.
  13. Аз така направих пожара в къщи.Ползвай само ел.нагреватели.
  14. Колега,възможно е да си го прочел от една моя тема в друг сайт.Споменаваш за "киселинността на готовия биодизел ",биодизела е с алкален характер(установено с тест лента).Киселината използвана за неутрализация е в минимални количества(10-15 гр. на 10литра вода.Получения БД (след изпирането)е с неутрално PH,защо да пробие резервоара.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...