Отиди на
Форум "Наука"

марушка

Потребител
  • Брой отговори

    273
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ марушка

  1. "Както вече ти казах,злото трябва да живее на земята,където е у дома си,защото домът на злото е земята." /"Херметика","Либелий"ІХ/ "Случи се така,че присъщите на материята злини са се смесили в човешкото тяло." /"Херме тика","Асклепий" ІІІ/ "Душата на детето... е все още силно свързана с душата на Космоса. Но когато тялото наедрее и притегля душата към материалната си маса,поражда забрава и така душата се отделя от Прекрасното и Доброто и вече не е част от него. "И чрез тази забрава душата става зла."/"Херме тика","Либелий"Х/ "Разбирам,че по божията милост в мен се съдържа форма,която не е от материя, и аз се освободих от себе си и влязох в безсмъртното тяло."/"Херметика","Либелий"ХІІІ/ "Ти си се пречистил,след като си отстранил земното си обиталище." /"Херметика","Либелий"ХІІІ/
  2. "ДУШАТА ТИ СЕ СТРЕМИ КЪМ НЕБЕТО,ТЯЛОТО ТИ Е ПОД ЗЕМЯТА... ТИ ЩЕ СЕ КАЧИШ НА НЕБЕТО... ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕШ КЪМ ОНЕЗИ,КОИТО СА НАД ЗЕМЯТА"... /"КНИГА НА МЪРТВИТЕ"/ "ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕШ НАГОРЕ,ЩЕ ПЪТЕШЕСТВАШ ПРЕЗ НЕБЕТО,ЩЕ СЕ СВЪРЖЕШ СЪС ЗВЕЗДИТЕ ..." /"КНИГА НА МЪРТВИТЕ"/ "Царят е ОЗИРИС в пясъчна буря. Царят ненавижда земята... Царят се стреми към небето... /"Текстове от пирамидите"/ "Стани, махни пръстта,отърсе се от прахта, изправи се и пътувай с духовете,защото твоите криле са като крилете на сокол и блестиш като звезда..." /"Текстове от пирамидите"/ "ИЗИДА възкликва: "Колко радостно е да те видя как се издигаш в небето в цялата си сила,вселяващ ужас,с магията в краката ти... Портитена небето са отворени за теб,портите на звездната твърд се разтварят пред теб... /"Текстове от пирамидите"/ "Царят е чист в своята гробница. Царят се отърва от злото. Царят се освободи от грехо- вете си. Царят захвърли долу на земята злините на плътта си..." /"Текстове на саркофазите", ок.1900 пр.хр./
  3. И всеки,който се посвети на разума,ще се окаже пред смъртна опасност. Ще поста- новят нови закони и ново правосъдие. Няма да се вярва и да се чува нищо свято,нищо благочестиво и достойно за небето или небесните същества. Колко печално ще бъде,когато боговете се отдалечат от хората! Само гибелните ангели ще останат да се смесват с човеците,ще обладават нещастниците и ще ги подбуждат на какви ли не престъпления - войни,грабежи,измами и висчко,противно на душата... "И когато всичко това отмине, АСКЛЕПИЙ, тогава господарят и отецът,богът,чиято е изначалната сила,господарят на първодоброто,ще погледне на всичко това... и по негова воля - а тя е добра воля - ще застане срещу пороците и покваряването на всичко,ще поправи грешното,ще заличи злобата... и ще възстанови света в неговата изначална прелест,така че самата земя отново да заслужава почит и възхита. И хората от онова време с непрекъснати благословии и хвалебствия ще отдават почит на бога,който създава и възстановява великото си дело. И това ще бъде природата на света - реформиране на всичко добро и възвръщане на най-святото и благочести вото в природата.... "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,РЕФОРМИРАНЕ И ВЪЗВРЪЩАНЕ"НА ПОРЯДКИТЕ И КРАСОТАТА НА МИНАЛОТО...
  4. ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ към АСКЛЕПИЙ: "Знаеш ли , АСКЛЕПИЙ, че ЕГИПЕТ е образ на небето или по-точно,че всичко,което управлява и се движи по небето, е слязло в ЕГИПЕТ и се е трансформирало там? Нашата страна е храм на целия свят. И тъй като на мъдрия подобава да знае всичко занапред,не трябва да оставаш в неведение за следното: ще дойде време,когато ще изглежда,че египтяните напразно са почитали най-дълбоко и с цялата си душа и разум божественото. Цялата тяхна свещена вяра ще се окаже ненужна и ще изчезне без следа,тъй като божественото ще изостави ЕГИПЕТ и ще го върне на небето. Някогашният дом на благоговението ще опустее,ще се лиши от силите си и ще остане празен. Чужденци ще се заселят в него и набожността не само ще бъде пренебрегната,а ще се случи нещо още по-лошо - т.нар.закон ще забрани под страх от наказание благочестието,предаността и почитта. Тогава тази най-свята земя на светилища и храмове ще се изпълни цялата с гробници и трупове. О, Египте,Египте, от твоите достойни дела ще останат само спомени и дори те ще приличат на небивалици на децата ти! Само изсечените в камък думи ще оцелеят,за да разказ- ват за достойнствата ти! Скити,индийци и други варвари ще живеят в теб. Божественото ще се върне обратно на небето и всички хора ще умрат,и ЕГИПЕТ ще остане сиротен и напуснат от богове и хора. Призовавам те,най-свята от реките,и ти казвам бъдещето - порои от кръв ще обагрят бреговете ти и ще се спуснат към теб. Не само божествените ти води ще се омърсят с нея - кръвта ще потече навсякъде и мъртвите ще станат повече от живите. Оцелелите ще се познават като египтяни само по езика - във всяко друго отношение ще са като чужденци. Защо плачеш, АСКЛЕПИЙ? Самият ЕГИПЕТ ще бъде подтикнат към много по-порочни дела от това и ще затъне далеч повече в злото. .... Всичко добро,което никога не е било, не е и няма да бъде по-добро,ще бъде в опасност. Хората ще го намират за угнетяващо и ще го презират. Няма да ценят този свят,несравнимото творение на БОГ, величествената постройка, съставена от безброй разнообразни образи,единството на всичко,което може да се почита,възхвалява и обича от онези,които го виждат , многообразието в едно - единствено нещо. Те ще предпочетат сянката на пред светлината и смъртта ще им се струва по-желана от живота. Никой не ще обръща взор към небето. ЩЕ СМЯТАТ БЛАГОЧЕСТИВИТЕ ЗА ЛУДИ, А БОГОХУЛЦИТЕ - ЗА МЪДРЕЦИ. Лудият ще се смята за храбрец, а негодникът - за почтен. ДУШАТА И УЧЕНИЯТА ЗА НЕЯ ЧЕ ТЯ Е БЕЗСМЪРТНА ИЛИ ОЧАКВА ДА СЕ СДОБИЕ С БЕЗСМЪРТИЕ/, КОИТО РАЗКРИХ НА ТЕБ, ЩЕ СТАНАТ НЕ САМО ЗА ПОСМЕШИЩЕ, НО И ЩЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ИЗМИСЛИЦА. .....
  5. Защото са били царе,принцове и други владетелски роли и оттам са станали богове? Но не всички са хора. Тези,които се появяват в силна много силна блестяща светлина или даже тези,които не се появяват никога пред човека /както при мен,моята духовна сила не се появи пред мен/ - те са богове.
  6. Боговете не са измислени,а са били хора. Всички древногръцки,било то и древноегипетски,било то и др.инд. от скандинавската митология също така са били хора,и затова се прераждат.Аз знам,че не живеят в ШАМБАЛА. Но нека и Мадлейди да се изкаже каквото знае.
  7. Добре ще чакам отговора ти и аз за другите му имена,попитай го и с нетърпение ще очаквам отговора ти.
  8. Глишев първо на теб ще отговоря. ОДИН не е измислен,нали точно това писах по-горе в постинга,че бил началник и е давал команди на множеството. И точно това допълниха,ТОВА НЕ Е МОЕ ДОПЪЛНЕНИЕ: Че има доказателство за това. Това го пише в Едата. Добре де щом казваш на латиница на латиница да бъде,макар че е едно и също на латински и на латиница все тая е.
  9. Аз писах на латински имената,защото така бяха написани в Еди,да няма да си ги измислям на български,не са ги превели на български. В една част от Еда,хайде няма да я пиша на латински пак,че ми е забранено да пиша на латински , в която част ОДИН разказва за достигането на руните и до тайното знание,като започва със собствената си саможертва в името на познанието. Но не доуточняват кое е това тайно знание. Но много ясно нали във всяка митология за тайното знание се говори,че е именнно прераждането.
  10. О фон дер глиш паша здрасти,мараба,бон суар.
  11. Ти си бил много умен по тема имената бе. Ами името ГЪРЛО ДЖУДЖЕ - значи ОДИН може би е бил във въплъщение в джудже. - от ЕДА пак - 500 врати 40 и повече. Аз мисля тe са VALHAL 800 EINHERGES отидете в момент през една врата. когато те се справят в борбата с WOLF.56 ОДИН като много голям началник? /дава команди/ на голямо множество. Има много доказателства за това.
  12. Аз пък слушам всякаква народна музика - не само нашата българската, ами особено сръбската,гръцката - сиртаки най-вече,чалгата разбира се я слушам и въобще балканската народна музика като и албанската и румънската също така /те също са много интересни/. Слушали ли сте албанска и румънска? Много са интересни.
  13. Тези имена ги взех от Едата пак,а не са от Елена Блаватска. Добре де падай си от стола от смях. Аз си знам,че и тези имена на Один,но имаше и имена и на другите скандинавски богове,но не ги записах,защото си мисля,че няма нужда,но и тези имена на ОДИН говорят за прераждане,че как ще имат толкова много имена иначе боговете,това е доказателство за прераждането също така,пък ти както си искаш си мисли.
  14. По-голяма нелепица от твоите думи не съм чувала - Но какво ще кажете за тези преводни думи,аз самата преведох от едата - не съм преводачка но ето: VIDRIR - А името на ОДИН SVIDUR - А името на ОДИН SVIPOL - А името на ОДИН SVOLNE - А името на ОДИН THEK,джудже - също е името на ОДИН THRIDE - а името на ОДИН Гърло,джудже - също е името на ОДИН THROR - А името на ОДИН THUND - А името на ОДИН УД - А името на ОДИН VAFUD - А името на ОДИН VAK - А името на ОДИН VALFATHER - А името на ОДИН VEGTAM - А името на ОДИН VETATYR - А името на ОДИН VIDRER - А името на ОДИН VIDUR - А ИМЕТО НА ОДИН WODAN - А ИМЕТО НА ОДИН ХА СЕГА ДЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТЕЗИ ИМЕНА НА ОДИН!
  15. От "Тайната доктрина" ІІ-ри том - Ел.Блаватска: ЗА скандинавската митология - Ние срещаме свастиката като оглавяваща религиозните символи на всяка древна народност. Това е "Чука на работника" в халдейската "Книга на числата",същия "Чук" в"Книга на съкровената тайна",който получава искри от /огаивото/ пространството и тези искри стават светове. Това е чука на ТОР, магически инструмент, изкован от джуджетата против Великаните или въстаналите предкосмически титанични сили на природата,които,докато живеят в границите на материята,не могат да бъдат усмирени от боговете - посредници на всемирната хармония - а трябвало отначало да бъдат унищожени. Ето защо Вселената е създадена от останките на убития ИМИР. Свастиката е Мьолнир , "Гръмовен чук" и поради е казано,че когато азите,пресветите богове,след огнено пречистване - огъня на страстите и страданията в техните жизнени ВЪПЛЪЩЕНИЯ - стават пригодни за пребиваване в ИДА във вечния свят,тогава МЬОЛНИР ще стане ненужен. Това ще настъпи, когато оковите на ХЕЛ-богиня,Царица на областта на мъртвите, няма повече да ги скокавават, тъй като царството на злото ще престане да съществува. Наистина многобройни са значенията на този чук! "За синовете на ТОР,който донесли МЬОЛНИР не като оръжие за война, а като чук,чрез който да осветят новите небеса на новата земя"................ МЬОЛНИР изпълнил своя дълг в този кръг и: "На полето ИДА, на полето на възкръсението /за пети кръг/ се събрали синовете на висшите богове и в тях отново въстанали техните бащи /ЕГО-ТО НА ВСИЧКИТЕ ИМ МИНАЛИ ВЪПЛЪЩЕНИЯ/................. На юг, над полето ИДА,той създал ново небе,наречено ВИДБЛЕН. Над пещерата на ГИМИЛ бил издигнат прекрасен палат,който бил покрит със злато и ярко блестял на Слънцето.
  16. Възкръсване - това е живот след смъртта. Прераждане и превъплъщаване според мен е едно и също - това е кармата - безсмъртната душа се преражда в много тела.
  17. И вярно,че ме подсети. Не съм питала досега моят духовен учител Иеова дали не сме клонинги на тях боговете.
  18. ЗИТКО много ти благодаря,че ми помагаш в моята мисия,която може и да е за теб също така мисия. Аз не вярвам,че ПРЕРАЖДАНЕТО е мисия само на един човек. Защото много хора и много древни митологии в миналото са проповядвали тази наука.
  19. МАНИХЕЙСТВО - ПРОРОК МАНИ /216-276/. Под ръководството на небесния си учител,когото той нарича Близнака /идвал във видение пред него като светкавица,блестящ много/ той изучил много науки и го научил на истинското учение на ИСУС ХРИСТОС - ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО. ЗОРОАСТРИЙСТВО - ЗОРОАСТЪР - ИМАЛО Е 13 личности ЗОРОАСТЪР - и уж не вярват в прераждането,но се е смятало,че 13-ТЕ личности ЗОРОАСТЪР - са били превъплъщения на първия.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...