Отиди на
Форум "Наука"

MitashkiN

Потребител
  • Брой отговори

    48
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

MitashkiN last won the day on Юни 5 2010

MitashkiN има най-харесвано съдържание!

Всичко за MitashkiN

Лична информация

  • Пол
    Мъж

MitashkiN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Репутация

  1. ОТ! ОТ! ОТ! Да не забравяме тогава българските моряци и търговци в Италия точно преди османското завоевание
  2. Белите хора в НеВеликобритания все още са над 80 % от общото население. Не защитавам никаква теза, просто факт. От снимката може да останеш с впечатление, че делът на черните е по-голям.
  3. Доколкото размножаването е основен жизнен процес, а хомосексуализмът (ХС) го възпира, то следва ХС да се разглежда като отклонение или заболяване. Въпрос на тълкувание от съответната здравна организация. Иначе съм съгласен с ник1, че до голяма степен омразата към обратните е по-скоро резултат от тесногръдието в нашето общество, но и до голяма степен заради противоречие с определен морал, който не е непременно вреден за него. Лично аз нямам нищо против обратните двойки, целувка между двама мъже на обществено място, не ме притеснява повече отколкото целувка между мъж и жена. Целувките между красиви жени са за предпочитане. Дразни ме не привличането към същия пол и не съм изпитвал никакви отрицателни емоции когато съм срещал обратни хора, които се държат по начина по който се държат повечето хора. Дразни ме поведение, което разбива общоприетите архетипи (в България те определено страдат от недостатъци, но отново са по добри от "изнежването") , без разумна причина или каквато и да е полза от това. Подобно поведение има и при някои хетеросексуални, дали заради ниски нива на определени хормони или нещо друго. До колкото съвременната държава е засегната, редно е тя да осигури нормални условия за съжителство на ХС двойките, без да засяга живота на нормалните хора, просто. Това че някои подкрепят и се опитват да наложат политка, която да лиши запада (И. Европа включително) от елементарен инстинкт за самосъхранение говори, че има нужда от повече мислещи хора в политиката, мислещи, но не за следващия си мандат.
  4. Хванали се няколко жадни за внимание к*рви да правят простотии и г-н Президент взел, че се обидил и ги опандизил. Е, и? Ами и двеста пъти да гледам видеото, пак няма да разбера как за тази тъпотия може да ги осъдят на 2 години ефективно. Безвкусно, грозно, да. Но чак пък такива чувства и призиви за пращане в гулаг... Убягва ми колосалната покъртителност на случката. Не става дума за изкуство и едва ли много хора харесват избраната форма на протест, но още по-малко им харесва раздаването на непропорционално големи присъди по политически причини. Защо това е толкова трудно да се разбере?
  5. Благодаря за интересната новина за германеца, Историк. Случаят с американката също е интересен, но не ме учудва толкова. Дано разберем как ще приключат. Ако момчето наистина е договорило предварително да проведе курса си ускорено, то най-вероятно някой чиновник, нямащ много общо с учебния процес, е решил да направи публично линчуване, понеже не са му излезли счетоводните сметки. Михов, ако това, което е направил, изрично не е забранено от университета, защо да не си прави каквото си поиска? Защо трябва да се робува на сковани институции, които според повечето работодатели наистина не подготвят кадрите за истинския свят. При някои професии, например медицинските, такъв подход към образованието наистина е немислим, но при повечето може да бъде само похвален. Това е нова тенденция, породена от усещането на много хора, че висшето образование е неадекватно спрямо външния свят и съотношението време+пари/конкурентноспособност не е в полза на студентите. Бих направил аналогия с висенето по казармите в продължение на две-три години. Не искам да звуча все едно отричам висшето образование, камо ли образованието като цяло. Но за повечето висшисти практическата полза от него се ограничава до създаване на връзки с хора и сертифициране на знанията им посредством изпити, защото почти всичко което се преподава е достъпно и за нестуденти, може да бъде научено в свободното време от всеки, който има желание. Ако германецът е преминал успешно проверката на знанията си, не виждам разумна причина да не му дадат диплома.
  6. Те са длъжни да го спазват и вътре в своите общности но не го. Иначе нека всички започнем да изнасилваме и пребиваме жените и сестрите си, защото, видиш ли, имамът ни е позволил. И когато демографските процеси им позволят да си гласуват шериат, те биха го направили. Град Малмо в Швеция е нарицателно за тези извратени процеси. Потърси ако ти се занимава шведските репортажи, в които имамът обяснява открито как мюсюлманите трябва да живеят според светските закони на страната, а на журналистките под прикритие казва, че Коранът позволява на мъжете им да ги малтретират и им забранява да се оплакват в полицията.
  7. Ами в това е проблемът. Същевременно мюсюлманите в Швеция си създават затворени общности, в които живеят според шериата и ако можеха биха го натрапили на цялото общество.
  8. Подкрепям с две ръце! Къде да се запиша доброволец за строежа на електрическите огради по границите на ЕС.
  9. Учудвам се, просто защото съм срещал деца на българи от Западна Европа и Америка, които не говорят български. Може и частните случаи да са ми създали погрешно впечатление.
  10. Направило ми е впечатление, че турците, независимо дали са родени в Германия, Англия или Франция, винаги си запазват езика. Хора, които никога не са живели в Турция, го говорят перфектно и предпочитат помежду си да говорят на турски.
  11. Това твърдение е много, ама мно-о-ого в сферата на пожеланията. Разходи се из Лондон или Париж и виж как отмират религиите-забрадки и чалми навсякъде. Може и да си се разхождал вече, но тогава си загубена кауза, понеже и сляп да си щеше да ти направи впечатление. Проблемът не е толкова, че вярват в невидимите си богове и пророците си педофили, всеки от нас е срещал и българи, които откровено си вярват. Проблемът е, че тези хора носят със себе си начин на живот и мислене. Млади мъже и жени следват стриктно повелите за обличане и носене на символи. Колко им трябва, за да прищракат, особено ако не са малцинство (в някои западноевропейски градове не са и там се женят за братовчедите си). Тогава по съвсем законен път, проправен им от разни оптимисти за свобода и равенство, ще си гласуват шериатоподобни права.
  12. Не е ли ясно, че ако НАТО се изсипе от небето, то това не е било най-доброто за България?
  13. Оттук идва въпросът, каква ще е реакцията на държавите засегнати от тази протекционистка политика. Това зависи от много променливи, но със сигурност ще има поне една държава от "ВСИЧКИ", а вероятно повече, с която такъв подход няма да е най-умния начин на взаимоотношения. За окаяното състояние на БГ доматопроизводството няма как да споря де. Ганьо, С. Корея беше преувеличен пример, за това какво може да се случи на малки държави ако не са в среда на икономически съюз като ЕС, благприятна сравнено с изолация. Ние може да искаме да внесем, примерно, процесори за еди какво си, но Фантазландия няма да ни ги продаде, защото и правим на въпреки с доматите. При заявките за самостоятелна политика, предполагам, че ще има раздвижване по въпроса за обединени въоръжени сили на ЕС, колкото и да се припокрива с НАТО. Въпреки евроскептицизма, обречеността на еврото в сегашния му вид и вероятните проблеми с някои определени емигрантски общностии, ЕС ще просъществува под една или друга форма в близко бъдеще. Не е въпрос на избор. В Поднебесната империя или в Еврабския халифат ще се чувстват по-добре европейските нации отколкото в собственото си творение? Ще видим, живот и здраве.
  14. Това не е по вина на ЕС, а по вина на българското общество или поне част от него. Аз лично наистина не мога да се сетя какво губя от ЕС. Даже ми се струва, че печеля, но кой съм аз, за да си претеглям живота... Ако Северна Корея не беше в идеологически разрез с Вашите разбирания, Щурман, вероятно би била съвършеното ви местообитание. Интернационалните гиганти са проблем навсякъде по света, не само в ЕС. Концесиите за жълти стотинки са "Не е луд тоя, който яде баницата...".
  15. Има контролни органи, които да забранят на Азисчко да си показва гадостите във времеви отрязък, когато има голяма вероятност малки деца да попаднат на него. Оттам нататък, при положение че искаме да живеем в държава със свобода на себеизразяване, а не фашистка такава, топката е в ръцете на всички, които не харесваме Азис. Азис трябва да бъде усмиван, заклеймяван, но не и забраняван. Виж, ако ще следваме примера на нацистите, по-приемливо е да има сериозни данъчни увеличения точно за музика с определени характеристики. Но и това няма да мине, нали? Колкото до младите хора, те са продукт на младите хора живели преди тях, така че не са само те (не сме само ние ) виновни. Аз презирам Азис и производни, защото от ранна детска възраст ми е натяквано, че те са и са за тъпаци, простаци, олигофрени, т.н. Е, ако всеки беше казал така на децата си, нямаше сега най-слушаният стил музика да е чалгата.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...