Отиди на
Форум "Наука"

Cheshire Cat

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Cheshire Cat

  1. Всяка дума в статията е истина, Чеширският котарак гарантира!
  2. Пенчо бре, чети. Eнергията на фотона е E=hν. Законите на механиката и законите на квантовата механика - това са две големи разлики. E = mc2 / 2 - това е кинетична енергия;
  3. Боже боже, колко мъка има по тоя свят, боже....
  4. Само за протокола, яйца имаше още по времето на динозаврите, това добре си го спомням. По-вкусни от кокошите, и по-едрички бяха. А кокошки още нямаше, земята беше пуста и безвидна, само ентропия се носеше над водите. Обаче. Термодинамическата ентропия S=k ln W според дефиницията на Болцман се отнася за стохастически системи, а пък в една информационно детерминирана система, каквото е живият организъм - ДНК там, цикъл на Кребс, метаболизъм и пр. нещата ще да са по-сложно обусловени, както правилно е отбелязал и другаря Клод Шенън след като разви представата за информационната ентропия. Образно казано, живият организъм е преизпълнен с трудолюбиви демончетата на Максуел, които отварят и затварят вратички пред молекули с разни енергии и функции, натрупват от двете страни на границата на клетъчните мембрани натриеви и калиеви йони, създават потенциални разлики и извършват множество полезна работа. Свършена работа, както добре помните, означава изразходвана енергия. В резултат сумарната ентропия в края на краищата се увеличава, но предимно за сметка на продуктите на метаболизма. Яйца имаше много преди да се появявт на този свят кокошките, вярвайте на Чеширския котарак.
  5. A simple method for rating potentially revolutionary contributions to physics. Чеширският Котарак гарантира това!
  6. На Чеширския Котарак Много Ще Му Бъде Интересно. Чеширския Котарак Гарантира Това.
  7. Чиширският Кутарак е учарован! Аку Спициялната тиория на утнусителноста e нивярна, тува е по-фундаминталну уткритии от уткритииту, чи Спициялната тиория на утнусителноста e вярна. Саму трябвъ дъ измислим идин икспиримент къту зъ дукъзатилству, и щи си пудилим Нобилувътъ нъградъ. Чиширският Кутарак гърънтира тува!
  8. Сметката не е вярна. Чеширският Котарак гарантира това. Това, обаче, не трябва да Ви притеснява. В тази материя дори някои астрономи могат да се оплетат. В Misconceptions about the Big Bang например добре е обяснено защо. Инфлация и прочее... Пак ще ви пиша. Ама друг път.
  9. А някои учени твърдят, че материя е всичко, което е конституирано от фермийони, (нецелочислен спин) а енергия - всичко, което е конституирано от бозони (целочислен спин). Чеширският Котарак гарантира това.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...