Отиди на
Форум "Наука"

andreiS40

Потребител
 • Брой отговори

  1005
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

andreiS40 last won the day on Април 29 2016

andreiS40 had the most liked content!

Репутация

220 Студент

Всичко за andreiS40

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Велик Турчин, радвам се, че човек като теб от съседна нам държава, при това много важен за България съсед пише в темата. веднага използвам възможността да те попитам / а аз имам много въпроси към теб/, Помниш ли мега делото "Ергенекон", от 2010 когато Ердоган, фактически обезглави Генщаба на Турската армия и я подчини? Аз мисля, че точно тогава бе момента, когато турската армия трябваше да излезе от казармите, какпто го направи през 1980г. и през 1997 г. Още през 2010 г. трябваше де се действа. сега вече е късно, Султан Ердоган е много, ама много силен. Аз също като теб, мисля, че опитът за преврат от 18 юли 2016г., беше една много добре обмислена, старателно планирана, органицирана и инпспирирана от самият Ердоган провокация, с цел на яве да се покажат онези, от офицерите, които не са му лоялни и не го искат начело на държавата. Всичко това, за да може, да си покажат главите, за да им бъдат отрязани! Имам двама колеги турци. Изключително светски настроени, образовани и приятни за комуникация хора. Много ми върви приказката.
 2. Нищо ново не казваш, а се повтаряш! Я ми дай един пример от историята на Третата Българска държава ( изключая СЪЕДИНЕНИЕТО 1885 г. ), когато България да е била субект, а не обект на своята политическа съдба?
 3. Да не би от това, че към 30. юни 1913г. Мустафа Кемал да не е имал ръководна роля сред Младотурците, Ник, да ни става по-леко? Че турската армия и башибозук, достигат необезпокоявани от никого Ямбол. Ще кажа нещо, което не очаквам да се приеме от съфорумниците: Реокупацията ка Източна Тракия е НЕИЗБЕЖНА! Дайте да разсъждаваме трезво. Нима мислите, че Османската империя(сетне Република Турция), ще се примири за дълго с подобна северна граница? Просто, грешките, допуснати от Фердинанд, от българските правителства и Генерален щаб, около и в самата Втора Балканска война, се явяват катализатор на незибегното турско нахлуване. Дори да не беше катастрофалната за Българя Втора балканска война, при българо-турска граница, по линията ,,Мидия -Енос", Турция ще направи всичко възможно да си върне контрола кат Източна тракия, поне до Одрин( какато и става в действителност). Турция нямааше да търпи подобна граница, дайте да не се самозаблуждаваме. Това щеше да доведе до нова българо-турска война, кай-късно в средата ка 20-те години ка 20 век. Ерго, при наличие на граница по Мидия-Енос, Турция винага ще е с Гъция или със Сърбия, срещу България. Турците никога нямаше да се примирят за дълго и да преглътнат, граница нежду България и Османската империя (Турция), по Мидия-Енос.... Това е горчивата, но реална истина! За съжаление!
 4. За Гърция никак не съм съгласен! Въпреки неуспехът в гръко-турската война, Гърция уголемява територията си с повече от 100%, в резултат на войните, водени в периода 1912-1913г. и 1917г.-1918г. ). Освенн 54% от областта Македония, Гърция завзе и Западна Тракия. За егейските осттрови, в непосредствена близот до западното крайбрежие на Турция, да не говорим. В заключение, Гърция е най-облагодетелстваната, като постоянни териториални придобивки, в сравнение с останалите балкански държави-участници в Балканските войни и в Първата свтовна война.
 5. Най-скъпата електрическа енергия в Република България беше, е и ще си остане т.нар ,,ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" /електрическата енергия, получена от ВЕЦ/МВЕЦ, фотоволтаици, ветрови генератори /, защото ДЪРЖАВАТА, НОРМАТИВНО Е ЗАДЪЛЖЕНА ЗА ПЕРИОД ОТ 20-30 ГОДИНИ НАПРЕД ДА ЗАКУПУВА ТАЗИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ПО ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ! Иначе с американските ТЕЦ-ове, бяха предоговорени благоприятни за ,,НЕК" ЕАД, а от тук и за българската държава условия за изкупуване на произведената електроенергия и за погасяване на необслужените задължения, към производителя на енергията.
 6. Покрай тия ВЕЦ-ове, с преотреждането / промяната предназначението на земята, със статут на поблучна общинска собственост/, от земеделски за стопански нужди, сума ти кметове и общински съветници направиха луди пари! Почти всички ВЕЦ са изградени незаконно! Шарят се яко кинти...преотрежда се земя, внякои случаи, без да има основание за това ...И бързането беше това да стане преди последните промени в Закона за устройството на територията...
 7. Абе, какъв герой е тоя рогоносият катил от снимката? В смисъл, как се казва? Не го знам, нещо.
 8. И сичкото това иде от ,,Убавата и развита Германия" на Стрина Меркел! От Германия нищо добро не идва!
 9. дА, ДА, само, че пропускаш ,,дребната" подробнот, че т.нар. ,,зелена енергия" се изкупува по преференциални цени, фиксирани цени, със срок от 20-30 години напред, считано от датата на разрешението за експлоатация. демек, поредната далавера от страна на депутати, магистрати, рез поставени лица в търговски дружества, с предмет на дейност производство на електроенергия от възобновяеми енергоизточници. Като чуя за ,,Зелените", за зелена електроенергия и настръхвам! Парсата отново я обраха работещите бедни в България! Абсолютно против всякакви принципи на пазарната икономика, ограничавяйки конкуренцията българия, следвайки директивите на ЕС се принуди да търпи разкриване на своя територия на фотоволтаици, ветрогенератори и т.н., с условието,, че дългосрочно, държавата, в лицето на ,,НЕК" ЕАД е длъжна да изкупува тази ,,зелена" електроенергия на преференциални /ПО-ВИСОКИ/ цени! На Ви ,,конкуренция!
 10. Тук Душко е НЪПЪЛНО ПРАВ! Преди време, по служебна линия имах възможността да гледам първите стъпки и свързаните с тях разходи на държавата з`а ,,зелена енергия" от възобновяеми източници! Това е един узаконен грабеж, спуснат отвън, от ЕС, от ЗЕЛЕНАТА МАФИЯ, в резултат на който ,,НЕК" ЕАД е длъжна да закупува за 20 години напред по преференциални, фиксирани цени електрическа енергия, произведена от възобновяеми източници. Нали говорим за пазарна икономика, за свободна конкуренция- АлА БАЛИЗМИ СА ТОВА ! дЪРЖАВАТА СЕ ЗАДЪЛЖИ ДА ИЗКУПУВА НА ФИКСИРАНИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ, ПРОИЗВЕДЕНАТА ,,ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ".....В ТОВА НЯМА НИЩО ПАЗАРНО! ТОВА Е УЗАКОНЕН ГРАБЕЖ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ!
 11. Дончоолу, написал си камара глупости!Когато прочетох за Аарон вече настръхнах! Само да те светна, благодарение на това, че ,,предателат" Аарон, много умело организира и води отбраната на Средец, през лятото на 986, г., е спечелено ценно време, за да се придвижат войските, водени от Мойсей, Давид и Самуил и да се стигне до българската победа при Траянови врата... Ако Аарон, действително беше предател, то щеше да остави Средец без защита и благосклонно да пропусне византийската войска! От Средец, пътищата за настъпление на югозапад са отворени.... Истината е, че Аарон е убит, заради жаждата за власт на най-малкият и най-некадърен от комrтопулите Самуил! По късно, след Освобождението, новата българска историография за да може да обясни и разтълкува по-приемливо действията на Самуил по унищожаването на семейството на Аарон, го квалифицара като предател, ретроактивно обвинявайки го в съглашателство с Василйй II
 12. Турската армия е САМО ЧАСТИЧНО МОДЕРНО ВЪОРъЖЕНА! НАЙ-МОДЕРНИЯТ обт НА тУРЦИЯ Е лЕОПАРД 2А4.. имат и 170 ОБТ М60А3 ,модернизирани до стандарта ,,Сабра" Имат мощна цевна и реактивна артилерия, но от артилерията им, си заслужават САУ К-9 ,,фИРТИНА" и РСЗО ,,Сакария" и РСЗО Т-300 Наистина моделните системи въоръжение, сециално в труските СВ са в бутикои количество...Но...това не е успокоително, просто защото ние сме слаби и беззащитни, като гол охлюв..
 13. Турската армия не е зле, като материално-техническо обезпечаване. Причините за ускотената й модернизация /на техниката / , са обусловени от възходящото развитие на турската икономика въпбще и от кооперирането с чуждестранни производители на оръжейни системи. Турските правителстваправят всичко възможно, комкото се може повече артикули и оръжейни системи да се произвеждат в самата Република Турция! Това е и причината от над 30 години, големите и скъпи оружейни сделки, да са обеурзани с трансфер на ноу хау ....Не винги на турцоте им с3 оттдава. / пример отказът на САЩ, да им продадат лиценз за производство ка РЗЗО М-270/, но е2алла на турците, че търсят алтернативи. Турската реактивна артилерия и впоследствие ракетната им програма се разви благодаряние на трансфера на технологии от Китай и Пакистан.. САЩ не се съгласиха за лиценз за М-270, но турция намери нашин, чрез Китай, да получи состъп до т3хнологоята з производство на РСЗО и твърдогоривни ракети за тях. Създадоха си 122 мм РСЗО ,,Сакария", 300 мм РСЗО ,,Касирга" , а от 10 години разполагат и със собствено производство ТРК.
 14. Скуби, индианците в Северна Америка не са били 14 000 000 /ЧЕТИРИНАДЕСЕТ МИЛИОНА/ души! Хайде посмали малко! И, още нещо, ако позволиш? Носители, на каква точно материална и духовна култура са северноамериканските индианци? Че нещо не се сещам?
 15. Не! Не е била геноцид... когато човек се запознае с фактите, ще установи, че войните на САЩ с команчите, са били неизбежни и наожителни за защита на бялото население ! каквито и доводи да се привеждат н подкрепа на индианците, няма никакво оправдание с оцеляване и поминък, жестокостите при рейдовете срещу Мексико и отчасти в Тексас / просто САЩ не са били беззащитни, както мексиканците /. Прочее, команчите са би еднакво жестоки, както къмв бели, таки и към съседни и конкурентни племена! Няма оправдание за групови изнасилвания и скалпиране на жени. Няма оправдание за убийства на бели бебета... При този скбъсък и в условията в които същият се развива, команчити и апачите, окуражени от липсанта на адекватна реакция в Мексико, погрешно си мислят, че и американците са такива...Е, грешката им е коствала територията и животите! Специално команчите, се доказват, като крайно агресивни и кръвожани войни!

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...