Отиди на
Форум "Наука"

adara

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ adara

  1. До Митака Точно за това говоря, преписваш официалните мнения и клишета, с които ни засипват в медиите. Отказвам да вярвам в медийни глупости.Отказвам да бъда третирана като неразумен робот. Имам разум и мога сама да си навържа фактите, колкото и бедни да са. Поне интернет ми дава тази възможност. "Обикновенния гражданин не е и не може да бъде капацитет по всичко, а като не са се поддават лесно на манипулация." А с какво е необикновен Твоят народен избранник??? Точно за това говоря.Ти не уважаваш нито себе си, нито другите като тебе. Как искаш другите да те уважават? Как искаш другите да те смятат за Човек, след като ти не се смяташ? А някой, който е по-високо,според общественото мнение, в социалната стълба, със сигурност, е по-умен от тебе.....? И защо? Няма да отговарям по точки на твоите отговори, чела съм такива по вестниците и си умирам от смях,детската градина отдавна я минах. И тогава не можеха да ме будалкат.
  2. Любимият ми заговор е срещу българската нация, следващият е Еврейския. Две избрани нации една срещу друга!!!!!!!Пада голям смях! Относно умните правителства, които крият от нас, глупавите, информация, напр. Зона 51, Розуел, проекът Филаделфия и т.н., съм склонна да помисля и да разсъждавам върху всякакви доводи.Не е едно и не две доказателствата, че правителствата крият от нас информация "за наше добро", не са малко примерите за тяхната арогантност. Нека да не обвиняваме единствено правителствата, ще спомена Ватикана, например Фатимското пророчество, което съвсем явно не огласяваха, за да не предизвикат паника. Когато го огласиха, имам пред вид, третата част, се оказа, че е за минало събитие, което няма нищо общо с написаното от Луция(единствена останалата от пастирчетата). Наскоро потърсих и прочетох текста, не виждам, как тази обявена част може да се тълкува по начина,по който беше изтълкуван от кардинал Ратцингер и Содана. Подигравка!!! Но колко хора познавате, които са чели текста на пророчеството? А в оригинал? Задоволяваме се с тълкуванието на медиите. А Умберто Еко? Остави за мене въпроса отворен.
  3. Нямам представа, каква част от тези теории са вярни и каква не. Имам единствено въпроси, които са толкова много на брой: 1.Има ли затопляне на климата действително или ни чака застудяване? 2.Какво предизвиква толкова много земетресения , урагани торнада и т.н. в последните години? 3.Защо хората, въпреки постиженията на медицината все повече боледуват и умират 4.Какво предизвика Световната финансова криза и как стана така, че бедните станаха вси по-бедни, а богатите все по-богати? 5.Защо въпреки световното свръхпроизводство повече от половината хора по света гладуват, нямат достъп до питейна вода, електричество, образование? 6.Що за устройство е демокрацията, която в сегашния й вид била най-доброто държавно устройство, а хората протестират по улиците, докато техните избраници приемат закони, които хората не искат. Това е демокрация? 7.Защо лавинообразно се увеличават престъпленията срещу личността, корупцията, въпреки увеличаването на репресивните органи, заедно с всички агенции за национална сигурност, дирекции и тем подобни? 8.Защо тероризмът набира сили и, така да се каже, ни тероризира? Не виждам никакви индикации за неговото намаляване 9.Защо демократичните страни приемат закони, които ограничават лична свобода на гражданите? А гражданите са принуждавани да вярват, че това е добре за тях? Има толкова много "защо".Пропагандата ни дава удобни обяснения, а когато ги няма - маргинализира учени и общественици, които знаят истината или са близко до нея. Какво да кажем за HAARP, DEEPSHields? Може би всичко това са измислици? А може би, не? Здравият разум ми казва да се замисля.Разумът ми казва, че щом правителството ме е излъгало веднъж, ще ме излъже и втори път.И въобще "червената лачпичка свети" винаги, когато слушам и чета официалните версии. Официалната версия преди Галилей също е била, че Земята е плоска!А конспиративната ....сега е официална.
  4. Мислех, че либералите са против свръхконтрола в обществения живот. А може би греша?
  5. Уважаеми докторе, Страшно е това, което сте написал- "мразят всичко, което е извън тях и тяхното обкръжение", т.е. всички 99%. А вие сте от тези 1%, които не критикуват и "дават на Родината си"? Интересно ми е, какво точно вие или останалите от "вашето обкръжение, този !%" сте направили за Родината си? Не знам дали сте хуманен или ветеринарен лекар. Ако сте хуманен може би сте отишли в някое затънтено село, където хората не са виждали лекар от години и сте им направили безплатни прегледи? Или ако сте ветеринарен сте прегледали животните им? Или сте отишъл навреме на работа, така че да не ви чака опашка от пациенти? Така да се каже, изразили сте уважение към другите 99%? Какво си мислите, че имаще предвид Кенеди, когато призова американците с крилата си мисъл, която цитирате? Да затулват амбразурите с гърдите си? Вижте контекста на речта му! Той призоваваше американците да работят на работните си места в "малките си родини" усърдно, т.е. да си вършат съвестно работата, защото само нашият общ труд може да направи Родината ни благоденстваща. Затова питам, вие какво направихте, след като критикувате "критикарстващите"?Вие който противопоставяте гражданите на "вие" и "ние".Кенеди имаше предвид, че ако сте на назначен на работа, докато сте на работното си място да работите 8часа и да изпълнявате точно служебните си задължения, да не закъснявате, да не пиете кафета в работно време, да не разговаряте от служебния телефон и т.н., т.е. да си изработите парите. Ако сте на норма и трябва да изработите 100детайла, да изработите 100, а не 99 или 101. И тук не става въпрос за "системата". Системата, както и държавата сме ние, гражданите. Няма значение, каква е заплатата, която някой получава. Несъстоятелни са възгледите, че ако на някой му плащат достатъчно добре, той няма да взема подкупи или, че ще си върши добре работата.Това е въпрос на убеждения, достойнство и чест. Думи, които звучат архаично, нали?
  6. Абсолютно съм съгласна с Хърс "99% от българските лекари са тотално некадърни и не могат да Ви окажат квалифицирана медицинска помощ!".Отдавна нямат нищо общо с лекарската професия, а са се превърнали в занятчии-чиновници. Не виждам, защо сред хората битува убеждението, че те са някаква особена каста. Не са! И те учат в същите университети, в които и ние сме учили. И те са си вземали изпитите с тройки, и те не се самообразоват, както 90% от останалите вишисти. Да пробваме да им вземем "машинариите", изследванията на кръв, урина и всички останали съвременни диагностични методи, какво ще се случи? Та, те нямат капацитета да диагностицират и най-просто заболяване. Представете си, наистина, такава хипотетична ситуация!Другата страна на проблема не е в сгрешената здравна система в България. Сгрешена е целта на здравеопазването. Отново сгреших-въобще не можем да говорим за здравеопазване!!! какви са съставките на думата "здравеопазване"? Опазване на здравето, нали? В света можем да говорим за "болестолекуване", а не за "здравеопазване". Това е световен проблем, а не типично български.Каква е причината за колапса на здравните системи? Каква е причината за все по-болни хора? Разбира се, че са комплексни, "но като не знаеш, каква е причината, тя е в парите". Кой има финансов интерес гражданите да бъдат здрави??? Интересно, какво ще бъда вашето мнение по въпроса. Задавам го постоянно на моите приятели и познати, когато стане въпрос за "болести" и всеки започва да цитира примери и да негодува...Получи се много интересна картина....Моля, само не мислете за "държавата" като субект!!!, защото ще попаднем в друга категория на разсъждения.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...