Отиди на
Форум "Наука"

zaobao

Потребител
  • Брой отговори

    16
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за zaobao

zaobao's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Много благодаря! Дадохте ми насоки. Утре ще я помъчим и първата, че във вторник е класното...да му мислят децата!
  2. Закъсахме с дъщерята с тези задачки. Аз съм я позабравил математиката за 6-ти клас, а пък тя ми ги сервира в последния момент. Ще сме благодарни на малко помощ.
  3. Виж сега. Ще се опитам да ти го кажа простичко. "Тънкостите" за които питаш се наричат "Технология", която струва пари.Никой който е дал Н-хиляди лева или евро няма да седне да я споделя в нета.(това пък се нарича "Търговска тайна")Нещата не са кой-знае колко сложни, но не са и съвсем прости.
  4. Защо ли ме преследва някакво чувство, че щом спомена съединението "глицерол" и всички млъкват като риби. При проявен интерес: Л.С. За заплащането също...
  5. И Евротест не могат.Приемам нови предложения.
  6. SGS не вършат работа.Ще разговарям с "Евротест-контрол" за да видя дали те са моите хора.Става дума за глицерол в смес с други вещества.Интересува ме от кое по колко има и.т.н. Благодаря!
  7. zaobao

    Лаборатория в София?

    Здравейте, търся лаборатория в София която се занимава с анализ (количествен, качествен или и двете заедно) на химични съединения.Предварително благодаря!
  8. Прането става с накисване и "Ариел" за цветно, а сушенето само на сянка, че слънцето избелва...
  9. zaobao

    C3H5(OH)3+NaCl

    Благодаря!Върши ми работа.
  10. zaobao

    C3H5(OH)3+NaCl

    Трябва май да почна от по далече.По образование не съм химик.Останало ми е само наученото в гимназията, а и него съм позабравил, но живота ме сблъсква с химията.Наложи ми се да направя някаква малка и посредствена лаборатория която все още е доста далече и от най ниските стандарти.Уча се и попълвам знанията си сам и от където мога. Глицерола ми не е чист и точно там е тънкоста.Към настоящия момент ме интересува уравнението с чист глицерол, а по нататък ще видим какво друго се съдържа в моя...
  11. zaobao

    C3H5(OH)3+NaCl

    Благодаря за калкулаторите, но нещо не мога да се справя с тях.(казваха ми на времето да уча езици, а аз не) При смесването на горните съединения първо се наблюдава промяна в цвета и гъстотата на разтвора, а след известно време(в покой)на дъното на епруветката пада рядка тъмна течност, а горе се отделя светло кафявя пенообразна маса(подобна на боза). Идеятя е: какво получих?
  12. zaobao

    C3H5(OH)3+NaCl

    C3H5(OH)3+NaCl-? +H2O-?. Моля помогнете с решението!
  13. zaobao

    Глицерол

    Ъп на темата! Някой нещо да се е сетил???Криза е...Приемам и предложения за сътрудничество!
  14. zaobao

    Глицерол

    Благодаря за отговора!Тук обаче става дума за нещо малко по различно. Нямам количества които да рентират закупуване на подобна инсталация.Запознат съм с продуктите на "Екозора" (макар и линка да не работи)... Интересуват ме основно: 1.Физични с-ва каква е темп.на кипене и на топене? 3.При нагряване до 65 градуса променят ли се физичните и химични свойства и как? Ако имате информация по горните въпроси ще съм Ви много задължен. П.П.Далеч съм от идеята за нитроглицерин.Трябва ми годен за използване в сапунената промишленост такъв...
  15. zaobao

    Глицерол

    Разполагам с известни количества "технически глицерол"50-60-70 процентни.Въпросите ми са: 1.Физични с-ва каква е темп.на кипене и на топене? 2.Възможно ли е посредством дестилация глицерола да се концентрира до 90-95%?Ако не как би могло да стане? 3.При нагряване до 65 градуса променят ли се физичните и химични свойства и как? 4.Вероятните примеси са Натриева основа и механични отпадаци.Как да запазим основата, а да отстраним отпадъците?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...