Отиди на
Форум "Наука"

Росен Лещарски

Потребител
  • Брой отговори

    18
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Росен Лещарски

  1. Аз напълно отричам еволюцията. Пълна порнография е също, че маймуната е станала човек.
  2. Това имах предвид. След счупване става по-твърда, но и губи от еластичността си.
  3. Всъщност когато дадена кост се счупи, тя става по-здрава, поради натрупаването на повече минерали за възстановителния процес. Което далеч не означава "Чупи си костите".
  4. Напълно вярно, както светлината, така и температурата влияе на психиката.
  5. За мен дарвиновата хипотеза е пълна пародия... не смятам дори, че е имало някаква еволюция за появата на първия човек. Нека споемена, че също така съм и атеист.
  6. Когато се настъпи патологично увреждане на мускулите, белтъкът Миоглобин се освобождава в кръвния поток. Организмът иска да се оттърве от него, затова най-често се отделя от бъбреците. Но миоглобинът се разпада до опасни компоненти, които могат да блокират структурата на бъбреците и да причинят Тубулна некроза или Остра бъбречна недостатъчност. Също така некротичната мускулна тъкан може да провокира преминаване на голямо количество течност от кръвта към мускулите, с което се намяля обема на течността в организма като на лице може да се появи шок или намалено кръвообръщение към бъбреците.
  7. Нещо интересно. Кой регулира количеството на холестерола в кръвта?
  8. Динеина е съкратителен белтък, който се свързва с микротубулите в клетката. Функцията му е да придвижва везикули в посока до края на микротубулите. Т.е прдвижва само в една посока. Кинезинът подобно на дидеина, придвижва само в обратната посока. Чрез тези 2 белтъка се регулира транспорта на вещества в клетката.
  9. Здравей Михаела Ще ти отговоря на някой от въпросите. Стресът е ключов фактор не само за Диабет, а и за много други психични, неврологични, сърдечно-съдови заболявания и др. А появата на стрес е резултат от тежкото ежедневеие което водим. Друг ключов фактор за появата на Диабет е и генетическата предразположеност, гените, които са виновни за диабета са вече 32. Като едновременно от някой тях отговарят не само за появата на диабет, а и за продължителността на съня, затлъстяването и може би за още куп неща. Не се отчайвай, медицината никога няма да бъде точна наука и никога няма да се изучи до край.
  10. Това което твърдя не е гледна точка или мнение , а доказани научни факти.
  11. Напротив може би си изключение, повечето хора немогат да спрат цигарите, заради зависимостта от никотина. Организма не си получава дневната доза никотин, след което започва да страда. Има симптоми на болки в глава повръщане, гадене и др. Такива хора заболяват лесно без цигара. Има хора като дядо ми и майка ми, който могат да пушат по всяко време и да ги спрат по всяко време без да се пристрастяват. Пушенете не е само навик, а по-голяма доза пристрастяване.
  12. Напълно си прав. Форумът не предлага прегледи, а съвети. !!!НИЕ НЕ СМЕ ЛЕКАРИ!!!
  13. Говори за баща си, напълно възможно е именно тази комбинация алкохол и цигари да доведат до инсулт след толкова време. Лесно го пишеш, да му върне удоволствията, но когато е на твоята глава трудно го приемаш. Аз съм на същото мнение, все пак баша му е възрастен човек и има своите права.
  14. Ако не забелязвате гъбички, зачервявания или лоша миризма, едва ли е нещо сериозно. Да, възможно е да става въпрос за Авитаминоза на витамин А или липса на микроелемнти. Ако не е нещо сериозно, купете си просто пемза. Вървете на лекар.
  15. Има определена доза алкохол , която в действителност е полезна, но тя определено не е 300 гр. на ден, а-по скоро за 2 седмици. Спиртът в алкохола руши епителната тъкан на червата. Нормално е след 2 инсулта баща ви да е обездвижен и обезверен, човек трудно се възстановява след подобно нещо, макар и не лесно. Понякога дори отсъства процес на възстановяване. Имайте в предвид, че два инсулта не са добър знак за напред, пазете баща си колкото се може повече.
  16. Цигареният дим преминава по дихателните пътища и стига до алвеолите в белите дробове като нарушава избирателната им пропускливост. По този начин и количеството кислород, който се свързва с хемоглобина е по-малко. Така с снабдяването на тъканите с кислород е по-малко. Невроните са много чувсвителни към липсата на кислород и лесно умират, а тези клетки не се възстановяват и нямат възможността да се делят. По този начин цигарите вредят на Сърдечно-съдовата система и на нервната система. Това не е единствената причина поради която цигарите са вредни, нека пушачите правят своята сметка. Белодробните заболявания ще продължават да растат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...