Отиди на
Форум "Наука"

Костадин

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Костадин

  1. Въпросната книга може да се изтегли от интернет безплатно. Кражбите на интелектуална собственост не се толерират в настоящия форум. Модератор физика Б.Б.
  2. За сега още никой не е успял да засече гравитационните вълни за да измери с каква скорост се движат. Затова горното твърдение е невярно. Т.е. има изследователи дето си правят реклама, открихме това и това, а после когато шума от тази реклама отмине се оказва, че уж ставало въпрос за грешка. Затова, не може да се вярва на 1 експеримент без той да е доказан и от др. експерименти и учени !!!
  3. И вакуумните теорий са си чиста математика. Изчисленията в тези теорий ни показват безкрайна енертия, а изследванията ни показват, че в космическия вакуум енергията е строго определена, а не всякаква. Нормално е цялото вещество при взрива да не е било погълнато и да е пометено от взривилата се черна дупка. Т.е. в тези открития няма нищо необяснимо. Но тъй като за тези неща подготвям книга, не смяам да ги коментирам тук.
  4. maxi, на Apr 13 2007, 08:09 PM, каза: Здравейте! Имам нужда от помощ, защото не можах да намеря в нета, може би търся по неподходящ начин, информация по следния проблем. Казват, че скорост по-висока от тази на светлината може да се получи в резултат на срещата на два лъча светлина. Подобно на удар между две коли, всяка от които се движи със 100 км/ч, а в резултат на удара се получава скорост от 200 км/ч. Много ще се радвам ако ми помогнете smile.gif Благодаря! Отговор: Не трябва да се бърка скороста на светлинаа с нейния импулс. Т.е. когато 2 фотона се сблъскат във вакуум се променя техния импулс и енергиа, а скороста им не се променя. При сблъскването на 2 коли с 40 км в час, силата на удара е като удар на кола в твърда повърхност движеща се с 80 км в час.
  5. 1.Ако светлината и гравитацията са сходни като величини и черните дупки привличат светлината, привличат ли и гравитацията? Отговор: Гравитоните въздействат на вществото, не непосредствено, а с посредник. Затова гравитоните излъчен от материята я привлича чрез посредник, но не се привличат от нея, а преминават през материята. Те имат по-голяма проницаемост от неутриното. 2.Какво ще стане ако скороста на светлината се намали или дори се обърне? Отговор: Скороста на светлината е една и съща във вакуум, но в различни среди тя има различна скорост, т.е. по-ниска от тази във вакуум. Правени са експерименти при които фотона е спиран, без да изчезне. Т.е. отговора е - нищо няма да стане.
  6. Тъй като кварковата хипотеза си е все още хипотеза която чака да се открие Х - бозона за да може да обясни разпадането на неутрона, тя няма физичен смисъл който и се придава. А дали първичната материя е била течност или е наподобявала течност, това е спорен въпрос. Например водата е течност, но ако можем да видим молекулите от които е изградена тя ще ни изглежда по-скоро като съставена от частици със зърнеста структура. Затова и първичната материя дала началото на Вселената трябва де е с подобна структура, съставена от частици.
  7. Преди големя взрив материята се е скупчила на едно място и после е избухнала. Разбира се, има хипотези за вакуумни флуктуации, но и там от натрупаната в тези флуктуации материя възниква Вселената.
  8. Тъй като птиците произлизат от динозаврите, а те от други видове, трябва да се има предвид, че първо е имало някаква мутация от която вместо динозавър е възникнала някаква птица, която е снасяла яйца, от които пак възниквали птици. Т.е. яйцето и кококата възникват заедно след мутация. Тук няма първо и второ !
  9. За да има ясен отговор, трябва правилно да се формулират термините материя и енергия. Грубо казано материята може да се оприличи на вещество притежаващо маса, а енергията е движението на това вещество. Т.е. тъй като нищото което е без маса ( да не се бърка с енергията на вакуума), не може да се движи, няма как да има чиста нематериална енергия или безалкохолен алкохол !
  10. До края на Вселената не можеш да стигнеш поради простата причина, че пространството е изкривено от собствената маса на Вселената по такъв начин, че като пътуваш известно време, се връщаш от където си тръгнал. Това твърдение е неточно. Наистина ако се движим в кръг земта ще ни се стори безкрайна. Но тя е крайна защото има краен радиус, това важи и за Вселена. По-горе се твърди, че нямало връзка между времето и пространството. Това също е неточно твърдение с увеличаване на енергията на ускорения обект неговия радиус се скъсява. Т.е. има връзка между времето и радиуса на обекта и заетото от него пространство.
  11. При увеличаване на енергията времето, разстоянията между обектите и техните радиуси се скъсяват, т.е. според съвременната физика се скъсява и пространството между тях. Затова тук не виждам никаква нелогичност. Тъй като масата, енергията, времето и радиуса на частиците и обектите подложени на ускорение се скъсяват.
  12. Цитат За времето пак не съм съгласен. Ако времето беше тясно свързано с пространството, как тогава в зависимост от скоростта с която се движим времето се изменя, а пространството не? За мен това просто е нелогично.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...