Отиди на
Форум "Наука"

Uragan

Потребител
  • Брой отговори

    285
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

Uragan last won the day on Октомври 26 2011

Uragan има най-харесвано съдържание!

Всичко за Uragan

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Uragan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

63

Репутация

  1. Интересно, дали наистина не ти прави впечатление или просто не обичаш да се замисляш? Излиза, че някакви хора се събират на някаква конференция с идеята да спасят свои сънародници в критичен момент. Хората не са случайни. Т. е. не са просто "някакви", а хора, които очевидно имат контакти на много високо равнище. Чрез тези контакти предложението стига до българския министър-председател. До тук всичко е нормално с изключение на едно - тези хора искат само ДЕЦАТА!!! Защо не децата с техните родители? Не са имали място на корабите ли? Или са щели да се охарчат? Не правя внушения за нещо чудовищно, но все пак действителността понякога е по-страшна и от най-буйните фантазии. Тук нещо определено не е наред!
  2. Написал съм много ясно какво питам. Ако не разбираш въпросите, прочети ги още веднъж. Казвам го, защото поради някаква причина изглежда, че не ги разбираш или се правиш, че не разбираш. " Кой е Redard? 1.Какви деца се изселват по това време в Палестина? 2.Кой изселва тези деца? 3.Кой транспортира тези деца и с какви пари? 4.Какво правят тези деца в тогавашна Палестина без своите родители? 5.Защо всъщност тези деца са изселвани без родители?" Линковете, които си ми дал, не дават отговор на нито един от тези въпроси.
  3. Зададох съвсем ясен и достатъчно сериозен въпрос за изселвания на ДЕЦА, провокиран от това, което е написал НИК1. Очаквам някакъв смислен отговор.
  4. Това страшно много ме заинтересува! Да попитам тогава: Кой е Redard? Но ми се ще да попитам и да получа някакъв отговор и за друго: 1.Какви деца се изселват по това време в Палестина? 2.Кой изселва тези деца? 3.Кой транспортира тези деца и с какви пари? 4.Какво правят тези деца в тогавашна Палестина без своите родители? Защо всъщност тези деца са изселвани без родители?
  5. Не познавам Буковски, но ако съдим по глупостите, които е написал, руснаците са направили една не лоша сделка. Политкоректността била измислена в университета в Бъркли прз 80-те?!, докато Буковски бил у Станфорд......... Какво ли правил там този "интелектуален колос"? Политкоректността е част от политическата система в определени държави. Тя е част от тази система, защото е преценено, че това отговаря на интересите на хората, които управляват тази система - на тузовете с многото пари, а не защото на някого в Бъркли или Мъркли му е хрумнало нещо.
  6. Вие оставете Сорос, ами вижте Грийнспан, който в интервю от вчера твърди, че еврото си заминава........
  7. Ако противникът му беше бягал пред него по-бързо щеше да избяга в Константинопол преди самия император! Коментарите за форума за изтрити. Прочети добре какво ти казва Ресавски.
  8. "Завръщане от победоносен поход....." - това също ли го пише в комиксите или е Ваш собствен принос към българската история?
  9. Споделям това мнение. Наскоро прочетох нещо интересно около обстоятелствата, свързани с издаването на прочутия етимологичен речник на М. Фасмер. Човекът цял живот попълва картотека за речника си. През 1944 г. къщата му в Берлин е бомбардирана. Той оживява, но картотеката му изгаря. После, в продължение на 10 години я "възстановява по памет". В периода 1950 г. - 1958 г. на няколко части е издаден въпросния, възстановен по памет речник, където фигурира и въпросната дума "княз" като германска заемка. Което е напълно нормално - все пак Фасмер е немец. Ние като българи също съвсем естествено твърдим, че думата е българска по произход.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...