Отиди на
Форум "Наука"

Калоян

Потребител
  • Брой отговори

    19
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Калоян

  • Рожден ден 21.09.1977

Последни посетители

1949 прегледа на профила

Калоян's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Eдин радиоуправляем самолет,може би на годините на баща ми беше този самолет! Така че целта беше реална,а ако не улучиш!!! Господ да ти е на помощ!!! Досещате се какво би станало! А учението беше на Шабла. И се носиха фантастични слухове че една ракета струва 10000 долара!!! Е все пак,аз улучих и в последствие имаше награда плаж на Шабла!!! Та това мое учение беше през месец юни на 1997 г.!
  2. Браво най сетне една тема която ми навява спомени от казармата!!! Аз бях старши стрелец-зенитчик на Стрела-2М в Елхово!Но съм стрелял само един път! Ракетите бяха много скъпи!!!Ех спомени!!!
  3. А какво мислите за филма за древните българи по бтв?Извинявам се,че въпроса ми е офтопик!
  4. На пръв поглед една от поредните неуспешни войни на kан Борис,но само на пръв поглед.Дали kана не е искал да довърши започнатото от баща му или просто се е безпокоял от това,че новосъздадената сръбска държава е нямало да попречи на желанието и на предшествениците му да се обединят всички славянски племена под скиптъра на българската държава.Все пак след тази неуспешна война kан Борис се насочва по другия път за обединение на славяните,а това е пътя на християнството и по късно на приемане на славянската писменост в България. И тук си спомням стих от популярния химн "Върви народе възродени"!"Духовно покори страните които покори със меч"!
  5. Тракия приятелю!!??Егейска Тракия,не Македония!А аз никога няма да се примиря с това положение което е в момента и не само аз!А може би най доброто решение е Македония и България да е както днес Австрия и Германия!Дано съм жив да за да го видя!
  6. "Работата ви прави свободни"!!?? Надпис над портала на нацистките концлагери!!! Прави те свободен но през комина на крематориума!!!
  7. Имено от византийския император имаме и по пълна представа за по ранната сръбска история и за взаимоотношенията между българската и току що създадената сръбска държава.Макар че в началото на тяхната държавност,сръбския владетел се е наричал просто жупан,а това е стара славянска титла.Не е ясно дали единствения източник за тази ранна сръбско-българска война е бил коректен и не са изяснени в частност причините за тази война.Не е чуждо може би идеята на хан Пресиaн идеята за обединяване на всички славянски племена в една държава,както по рано е сторил това във Родопите и Македония,тогавашната Кутмичевица както е била наричана от славяни и прабългари. Moeто мнение на непрофесионалист!
  8. Ще съм ти благодарен!Наистина попрегледах научната литература за това и да ти кажа повечето концепции в нея ми се видяха остарели.
  9. Здравейте!!!Искам някои подробности за тази тема която отварям по причини,че съвсем малко е писано в научната литература по този въпрос!Интересува ме ранните българо-сръбски отношения,а и от по късен етап!Надявам се да задоволите любопитството ми!
  10. Ако Стефан Цанев ти е източника няма за какво да говорим!!! Причината е че той е белетрист,а не историк!Какви исторически доказателства посочва Цанев в книгата си? Ако искаме да учим белетристика за тази цел в училищата се преподава Литература! Ако пък се отпуснем на тази плоскост която посочваш ти много скоро нашата История ще заприлича на онази която се изучава в една наша югозападна съседка,която аз наричам Западна България!!! Или с други думи ще стане белетристика,а не сериозна наука! Това е! Поздрави!!!
  11. Дори и да искат учителите да внедрят на практика тези пожелания от страна на учениците,те не биха могли!Съществуват толкова нормативни документи,спънки и бюрокрация,че на човек в края на краищата му писва!
  12. Глупост е да се загърби Македония!Това е правено и преди от правителството на Стоян Данев,като игнорира писмото или по точно казано молбата на ВМОРО към българското правителство от 1903 г в момента на Илинденското-Преображенското въстание за намеса на страната на българщината в Македония!!!
  13. В Македония особено след изборите отново албанската карта излезе на преден план,поради нежеланието на новото македонско правителство да включи техни представители в правителството!Тази карта на откъсването на албанците от Македония най вече се разиграва от Али Ахмети!Но Македония не е Косово!!!Варианта Косово там е невъзможен,поради една причина! България!!!
  14. Никой не е казвал че Калоян е превземал Одрин!!!Просто казвам че там са се веяли флаговете на цар Калоян!!!Мисля че герба на Калоян е бил лъвът(така поне се споменава в някои извори)!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...