Отиди на
Форум "Наука"

gogova

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ gogova

  1. За мен Талев и "Самуил","Време разделно ",И се възвисиха Асеновци","Под игото" и мн.др. български романи,доста хулени като литературни произведения са изградили в мен интерес и гордост към българското. Прочетени в подходяща възраст ,когато човек се формира/както се случи при мен,а и при сина ми ще се постарая да стане/е от изключително значение. Може да не са на световно ниво ,но това имаме... Може само да очакваме днес да е подходящо времето за създаване на първия български исторически роман на световно ниво.
  2. "Мога да кажа, че полицая от Плевен е живо доказателство затова, че си беден, защото си ТЪП" andreiS40 То нали българите имаме вродения талант да се простираме не според чергата си ,затова гледаме ако може да ощипем от някъде каквото можем, да позакърпим положението си някак... Не бих нарекла "тъп" и "наивен" човек извършил подобна постъпка,наивно би било да се мисли,че обратното на извършеното от него ще оправи положението му. Не моментно постъпление на голяма сума пари би му помогнала /не именно тази сума ,която е получил/,а системното получаване на такава.Лесно спечелени пари -лесно се харчат .И после пак да от къде,какво може да ощипем... Да, заради подобно мислене сме на това дередже!
  3. Картините бяха изложени в галерия "Наки" и "Париж" декември месец м.г.Сега не зная има ли изложени творби някъде. Да определено рекламата има значение...
  4. Драго Минков е млад български художник ,представил творбите си в известни столични галерии ,редом с творбите на небезизвестния Бойко Колев и др.съвременни автори. Аз като почитателка на последния и впечатлена от произведенията на Драго ,реших да направя тема за приемствеността при съвременните български художници. Какво мислите за изкуство изградено на доказал се във времето стил на работа,но изпълнено с нови идей?! от ляво на дясно : 1." А surreal simulacrum of Salvador Dali with two gramophones, drawer and a lot of rhinoceros horns" 2. "Hello?" 3. "Канибалска закуска под звуците на невидим оркестър" 4. "Psycho" 5. "Предчувствие за портрет" 6. "Умиротворителят"
  5. Впечатляващо!!! Идеята,изпълнението...прецизно и оригинално.
  6. Здравейте! Да освежа малко темата с инфо за един чудесен съвременен полски художник,впечатлил ме с стила си и оргиналните идеи...А именно Карол Бак (роден 1961) - художник, илюстратор и графичен дизайнер. В годините 1984 - 1989 учи в Академията за изящни изкуства (ASP) в Познан, Факултет по графични изкуства. Ето и някои от творбите му,останалите може да видите на официялния ми сайт http://www.karolbak.com
  7. Не бих казала,че дарбата и таланта са различни термини.Според мен е едно и също.Но за майсторска работа наистина не е нужен талант,а много воля и упоритост за придобиване на знания,умения и усъвършенстването им. Момчето рисува това,което се търси от широка маса от хора-пейзажи/бих допълнила цветя и къщи/. Както прочетох в един блог-трите К-та - китки,къщи ,коне. Но смятам,че не липсата на възможности или липсата на умения го притискат да рисува само това... Просото е по-впечатляващо- с бързата техника на работа прави творби ,които са по-достъпни до хората и те могат да разберат чрез мисълта и сърцето си,правят се лесно и ефектно.Може да я получиш на момента,какво по-хубаво

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...