Отиди на
Форум "Наука"

wwwolfish

Потребител
  • Брой отговори

    11
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за wwwolfish

wwwolfish's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Репутация

  1. Да, най-сигурния начин е нова. Но въпреки това мнението на този Aspandiant e супер елементарно. Не съм запознат със всички вируси ,но е пределно много обяснявано,че вируса на Спин е един от най-малко устойчивите вируси в открита среда. След определено време ,мисля че няколко часа беше е гарантирано ,че ще е неспособен да причини инфекция дори и без да се дезинфектира. Ако този вирус се предаваше по този начин, да беше станала досега пандемия. Мнението не подхожда за форум наречен Наука. Както и да е. Едва ли ще изхвърля самобръсначката. В 21 век и с тези средства за дезинфекция едва ли ще е необходимо, просто ще потърся друго мнение.
  2. Случайно се случи електрическата ми самобръсначка Филипс да я ползва друг човек. Съответно я измих и обилно напръсках със спирт режещата глава и отделението за космите. Но се чудя достатъчно ли е това? Знам ,че някои вируси и бактерии почти моментално умират във външна среда,но други вируси или спори на бактерии, гъбички и т.н са много устойчиви. Не мога да изваря режещата глава защото има пластмасови елементи в нея и е възможно да се повредят. Необходимо ли е да направя нещо допълнително по въпроса за категорична сигурност? Благодаря предварително
  3. При това в образователната ни система продължават да набиват в главите на децата, че прабългарите са тюрки, но ако преди беше по линията КПСС-БКП, сега това се прави като в унисон с протурската пропаганда, струяща от всички национални телевизии.
  4. А не е ли така? Би ли ми дал конкретен пример за успешна военна кампания на Борис? За какви държавнически успехи при Борис изобщо можем да говорим, след като "благодарение" на него сега говорим славянски език, а от собствено българския са останали няколко думи само, при това е спорно доколко са български(прабългарски)?А пък в именната ни система тотално преобладават гръцките имена, дори най-големият ни герой, Васил Левски, носи името на Василий Българоубиеца...
  5. Звучи ми логично самият Кубрат, след получаването на патрицианския пръстен, да е заповядал изработването на още един такъв, копие на неговия пръстен, тоест един вид реплика на оригинала, която реплика той да е подарил на някой негов близък, примерно на чичо си Органа, с когото, както знаем, заедно са управлявали.
  6. Чак огромен не бих казал, икономически Турция е успешна, но сравнена с България, докато спрямо стандартите на ЕС е на светлинни години във всяко отношение. В Турция има такива фрапиращо бедни региони, където мизерията е по-голяма дори от нашите цигански гета. Все пак ми се струва, че Турция ще влезе в ЕС преди Сърбия и Македония, а тогава за България ще стане доста страшно, когато у нас масово почнат да се заселват тълпи от Анадола.
  7. Ето линка, мнение номер 36 http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=13770&view=findpost&p=237126 Относно въпроса ти защо точно сега - обяснявам си го с изостаналостта на генетиката у нас и липсата на съответните лаборатории.
  8. Равене, не си коректен в генетичния аспект, защото все още не знаем какъв е генетичният "профил" на траките, просто защото не са правени такива изследвания все още. Едва тази година, за пръв път, са направени ДНК-изследвания на скелет от ранножелязната епоха, намерен у нас, и резултатите се оказаха крайно изненадващи - показват генетична близост на траките с днешните сардинци, а не с днешните българи - това е новина, която Южняк беше постнал в една от темите си, не ми се рови сега да я търся, но май си я пропуснал.
  9. Скенера показа полип в десен максиларен синус. Дали той има отношение към проблема със сливицата? Отново различните лекари дават различни мнения...Един предлага операция, друг иска само да пунктира полипа ,а трети предлага спрей за нос Назонекс...Щом предлагат само пункция това означава ли че полипа е пълен с течност,а не е плътна лигавица.Как пък го разбраха??? Моля за Вашето мнение! Благодаря предварително! Прикачвам снимки от скенера на срезовете от които се вижда образуванието!
  10. Здравейте, Жена ми има периодични болки в лявата сливица от около 1г. Антибиограма с изолиран Стафилокок ауреус без микробно число. Ходихме при различни лекари..., едни я лекуваха с хомеопатия, други с имуностимулатури, но неуспешно. От Габрово сме. Направих консултация с един специалист ,който идва в Габрово рядко и той единствен се сети да и прегледа и носа. Според него било вероятно сливицата да реагира от някакъв проблем със синусите и препоръча скенер. В Габрово има скенер ,но мои близки лекари ми казаха ,че тук техниката била стара и най-важното рентгенолозите нямали опит и едва ли ще могат добре да разчетат изображението..С малко дете сме и не е много удобно да я водя в София за скенер и се поитересувах дали е възможно да запишат изследването на диск и евентуално да го занеса на специалист с опит в София без да водя жена си..Казаха ми,че е възможно.Но... след като се обадих до София с молба да ми разчетат евентуалната записана диагностика ми казаха,че при това изследване е много важно този който го прави да го разчита.. Не ми стана ясно защо специалистите от София ми отговориха така..? нали това което ще се види от рентгенолога в Габрово ще е същото ,което ще се запише на диска и ще го види специалиста с опит в разчитането на такива образни изследвания. Защо не е така,дали защото записаната информация ще е компресирана с по малко пиксели или защото истински добрия специалист ще знае много по добре къде точно да позиционира срезовете в зависимост от това ,какво намира по време на изследването? Изобщо как стои въпросът технически? Знам,че една обикновена снимка на бял дроб примерно няма значение къде е правена ,а кой ще я разчете.Наистина ли с компютърния томограф не стоят така нещата.Даже при обикновените рентгенови снимки никой специалист не се интересува от заключението на този който е снимал и не му чете писанията ,а просто поглежда снимката. Ако наистина се налага да направя изследването в София ,къде е най-добре да стане това??? Благодаря предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...