Отиди на
Форум "Наука"

TREASURER

Потребител
  • Брой отговори

    20
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    1

TREASURER last won the day on Юни 14 2013

TREASURER има най-харесвано съдържание!

Всичко за TREASURER

  • Рожден ден 18.05.1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.treasure.bg
  • Skype
    nikolay.kapitanov

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Варна
  • Интереси
    история, политика, туризъм, самоусъвършенстване

TREASURER's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

30

Репутация

  1. Здравейте, Вече е възможно ценителите да притежават репродукции на тези картини! Технологията е GICLEE - принт върху канаваца, който след това се дорисува от художника. Размерите на платното са стандартни: 50/70см. и 70/100см. Въпроси изпращайте на ЛС. С поздрав, TREASURER
  2. Махнах цената. А за бронята - ще я снимам следващия път като мина оттам и ще Ви я пратя на ЛС.
  3. Ако желаете - трийте. Знам, че не е лично и няма да се сърдя.
  4. Здравейте, Вече е открит първият етап от проекта - "Неолитно селище" и тракийски музей. Добрата новина - има си стрелбище /за стрелба с лък/, и възможност да се облича тракийска броня. Намира се в с.Неофит Рилски, на 2км. от магистралата и 30км. от Варна. Повече информация ТУК: http://eepurl.com/1oAwL Работно време - от 9:00 до 19:00 всеки ден. С поздрав, TREASURER
  5. ОК. Ето, намерих описание на случката: В боя при Курт Бунар има един епизод, който е интересен за характеристиката на генерал Колев. Във време на боя той, възседнал черния си жребец „Пирин", придружен от двама конни ординарци, напусна наблюдателния пункт, гдето беше щаба му и се понесе напред. Галопирайки из полето и търсейки по-удобен пункт за наблюдаване развитието на боя, генералът забеляза, че лявата бригада се бави някъде около Куюнлукьой и че противникът вече почва да отстъпва. Чувствувайки, че румъните ще се изплъзнат от капана, който им беше приготвен, генералът сам, с двамата си ординарци, се понесе на галоп напред към Курт Бунар, за да сткрие причините на забавянето лявата бригада. Носейки се така, сам всред полето, той изведнъж съзря, че около 1 1/2 клм. пред него, по една долчинка отстъпва румънски пехотен взвод. Наблизо един разезд от шест наши конника наблюдаваше движението на неприятелския взвод. Младежка амбиция обхвана генерала, у него сякаш се събуди и ловджийската и той направи знак на шестимата конници с разезда да се доближат до него. Те бяха познати нему воиници от Твардейския полк. — „Момчета, бива ли да пуснем тия румъни да си отиват така? Хайде, да ги атакуваме! Марш, марш!” Генералът с извадена сабля, последван от двамата си ординарци и от шестимата си войници от разезда, полетя на кариер върху румънския взвод, който спокойно отстъпваше, мислейки се вън от всякаква опастност. Като хала изневиделица, изведнъж се появиха нашите конници пред неприятелските пехотинци. Забъркани и изплашени от тая ненадейна поява на страшните българи, румъните се спряха. Генералът властно и решително им заповяда на влашки да хвърлят оръжието си. Без да помислят за съпротива, румъните най-покорно сложиха пушките си на земята. Така тия осем конника, водени от самия началник на дивизията, можаха да пленят четиридесет неприятелски войника и един офицер.
  6. Скоро ми разказваха случката по друг начин. Това е според официалната биография на генерала. Ген. Колев скрива войниците си, излиза пред румънците и се представя. Командва на въображаемия ескадрон "Готови за стрелба" и казва, че ще пощади румънците ако предадат оръжията си един по един. В този момент вече е бил жива легенда в техните очи и те безусловно се подчиняват, защото са парализирани от страх. Внезапното излизане и атака наистина са му запазена марка, но точно в този случай историята е друга. И няма жертви, а само пленници.
  7. В битка бих заложил на добрия тактик, във война - на добрия стратег. Аз си представям /непрофесионално/ стратегията като съвкупност от умения, включително познаване на противника и предвиждане на действията му, които изграждат цялостна система за да се спечели не моментната, а крайната цел. Изисква се доста сериозно умствено натоварване, както и солидна теоретична подготовка. Тактиката по-скоро обвързвам с решение как да се действа в конкретна /вече създала се/ ситуация. Тук опитът е от голямо значение и често инстинктът може да се окаже решаващ за изхода. Мисля, че в историята се случва нерядко добър полеви тактик да компенсира стратегическите недостатъци. Българската армия демонстрира много такива примери в края на XIX и началото на XX в. От друга страна, както казва Сун Дзъ, добрият генерал /в смисъл стратег/ е основна носеща колона в структурата на държавността. И е по-ценен от злато.
  8. Целта е да избягаме от смешни реставрации с материали, които не са съществували навремето. За историческа достоверност постоянно текат консултации с някои от най-добрите специалисти в страната. Друга тема на разговор е, че за някои детайли мненията са повече от специалистите. Винаги ще се намери някой, който да каже "това не е било така".
  9. Въпросните картини са по идея и поръчка на ТРЕЖЪР. Част от тях са възстановени от Владимир Димитров (R.I.P.), а други - от Александър Въчков. Ето линк, където можете да разгледате някои от тях: https://www.icloud.com/photostream/#A955Z2WMVhRJK Забележка: Кабиле, Севтополис и Царевец са рисувани от Андриан Бекяров.
  10. Възможно ли е да е пораздута малко случката с ген.Колев, който със 7-8 души разезд успява да надхитри и плени около 40 румънски кавалеристи?!
  11. Идеята за проекта е с частно финансиране - акционерно дружество, което вече е регистрирано. Няма европейска програма, която да го финансира. В настоящата икономическа обстановка на държавата не и пука. Печалбата или загубата ще са изцяло за сметка на инвестиралите. Каква е логиката? Например ако искате да покажете на децата си двореца на Севт III - ще имате вече 2 възможности. Ще можете да избирате между гмуркане с акваланг в яз.Копринка или възстановка в реален размер в рамките на "Исторически парк". Може би ще представлява интерес антично наколно жилище или гробница? Или битка с участие на прабългари? Който пожелае ще може да ги види на едно място при неколкочасова обиколка. Не всеки има време да обикаля страната. Дали ще стане? Само времето ще покаже. Работи се постоянно в тази посока. Немалко са тези, които желаят да инвестират.
  12. Уважаеми дами и господа, Поздравяваме Ви с най-светлия национален празник: 24 Май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост! Трежър България цени много българската история. Ние изработихме изключителни настолни бронзови скулптури на някои от най-великите личности в славното ни минало. Във връзка с празника специално за Вас днес избрахме да представим св. Княз Борис I Михаил - владетелят, който застава с мощта на цялата държава зад делото на светите братя Кирил и Методий. св. Княз Борис I Михаил /малка пластика/ Лимитирана серия: 10 броя Материал: бронз Височина: 27см. Постамент: дърво - лукс, с бронзов надпис Опаковка: дървена кутия - лукс Полезна информация: На 24 май Археологическият музей във Варна ще бъде отворен за посещение. Ако все още не сте видели обновената експозиция, обогатена с нови, интересни паметници, празничният 24 май предлага прекрасна възможност да го направите.
  13. А ето и крайният резултат на тракийската махайра: P.S. Очаквайте възстановка на мечът на Кан Кубрат. Острието е изковано - в момента се изработват дръжката и канията. ТРЕЖЪР
  14. Здравейте отново, Благодаря Ви за забележката относно "орела на Кан Аспарух". Това е достатъчно разпространена теза, въз основа на която сме изработили съответното изделие. Пластиката е много добре приета от различни наши партньори и провокира интереса към българската история. За нас това е най-важното, но ще имаме предвид коментара Ви. Вярвам, че в изделията на ТРЕЖЪР всеки може да намери по нещо за себе си. За подарък, за красота или за подчертаване на националното самочувствие. Оставаме на Ваше разположение. ТРЕЖЪР ООД
  15. Кан Кубрат - ОБЕДИНИТЕЛЯТ Кан Кубрат е един от най-значимите владетели на европейската сцена в своето време. Владетел от рода Дуло, обединител на прабългарите на север от Кавказ и Черно море. Един от наследниците на Кубрат е Кан Аспарух - основателят на Българската държава. Кан Кубрат създава могъщ племенен съюз, наречен Оногурия. В днешно време същият е известен като Стара Велика България! ТРЕЖЪР Ви представя настолна пластика Кан Кубрат Материал: ръчно отлят бронз, патиниран Подложка: висококачествен дървен постамент Лимитирана серия: 23бр. Допълнителна информация: Възстановките на българските царе се изработват с консултацията на водещи художници-историци в страната. Талантливите скулптури в екипа възпроизвеждат максимално достоверно въоръжение, облекло, знаци на властта, орнаменти... дори стойката на всеки владетел. Приложение: Това изделие може да бъде използвано за подчертаване нивото на офиса или дома, а също и като подарък за много близък или важен за нас човек. Така постоянно ще привлича вниманието и ще носи добри спомени. ------------------------- Меч на Кан Кубрат В момента ТРЕЖЪР работи по уникална и точна възстановка на меча на Хан Кубрат. В оригинал той е бил изработен от най-добрите византийски майстори и е подарен на Кубрат от император Ираклий. Острието, ковано в продължение на един месец, е композитно от няколко вида стомани. Декоративния обков е ювелирна изработка, инкрустирана с полускъпоценни камъни. Очаквайте скоро повече информация. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Каталози ТРЕЖЪР: https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs/

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...