Отиди на
Форум "Наука"

Waterfall

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Waterfall

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Waterfall's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Защо ми се струва, че някак се примитивизира Бога ? Създава усещането за едно суетно "човече" треперещо за своята власт и да не бъде изместено от някакво си творение та макар и върховен ангел. Някак не се връзва нито с понятието Творец нито с понятието Всемогъщ Бог, а едно такова обяснение за раждането на злото е доста елементарно. Също ми се вижда странно колко адвокати има Бог, които с дръзновение обясняват, че той НЯМА никакво участие в съществуването и функционирането на злото в света. А аз пък си мисля ,че най ранният текст намекващ ни за сътворението на злото е още в Битие: "4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината. 5. Светлината Бог нарече ден, а тъмнината - нощ. Биде вечер, биде утро - ден един." Също Евангелие Йоан "1. В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото. 2. То беше в начало у Бога. 3. Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало." Следователно всичко, което съществува е поради Бога без никакви изключения. Едва ли творението е способно да издърпа властта от Твореца затова изглежда твърде плоско върховният ангел да е толкова тъп за да си представи как може да бъде бог, а пък и Бог да вземе да се уплаши и да го изхвърли от небето. Според мен Бог е решил да сътвори свят в който действат движещи го принципи. Тези движещи принципи водят до развитие на творенията. Вероятно злото изпълнява някаква много висша функция към целта на нашето усъвършенстване. Някога хрумвало ли ви е ,че Бог можеше просто да прости грехопадението на Адам вместо да изпраща СПАСИТЕЛ, който да плаща с кръв и живот чрез страдания спасението на СВЕТА. Вече 2014 години след Христа все още не виждаме ефекта от изкуплението защо ли ? Ами вероятно все още ни трябва горивото на злото, което или да ни изгори като негодни да бъдем нещо добро или да ни транспортира до храма на благоденствието, чрез завършване на нашето развитие - нещо като духовно порастване. А сатаната не беше ли сравнен с животно? Как едно животно макар и хитро може да е Богоравно или дори човекоравно??? "1. Змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог създаде. И рече тя на жената: истина ли каза Бог, да не ядете от никое дърво в рая? 2. Жената отговори на змията: плодове от дърветата можем да ядем, 3. само за плодовете на дървото, що е посред рая, рече Бог: не яжте от тях и не се докосвайте до тях, за да не умрете. 4. Тогава змията рече на жената: не, няма да умрете; 5. но Бог знае, че в деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло." Всичко в историята се върти около доброто и злото. За да познаваш доброто и злото първо трябва да са създадени и едното и другото.Човешкият "грях" е в опознаването на тези понятия, а сатаната не е ли подтика задвижил нещата ,едно животно , което Бог създаде с цел .
  2. Истината е някъде там Ако приемем, че този свят е продукт от интелигентен дизаин тоест проектиран от интелект , то е логично да приемем ,че съзнанието е отвъд познатите ни материални структури съответно градивни елементи на нервната система и мозъка. Ако светът е продукт от свръх интелект под името БОГ ,то значи човешкото съзнание е сходно с неговото и не зависи от мозъка. В този случай еволюцията е просто разгръщането на предварително заложен потенциал в творенията. Ако приемем, че неразумното е еволюирало по случайни ,неясни закони с милярди вселени на принципа проби грешки и незнайно как е надскочило себе си до съзнание ,чрез познатите ни материални структури изграждащи мозъка , то тогава определено всичко е продукт на мозъка. За мен не е разумно разумът да е продукт от неразумното. Но за други хора е разумно. Така ,че избери си в какво да вярваш и двете позиции не подлежат на истинско доказване на този етап независимо кой какво казва по въпроса.
  3. Дали е възможно пътуване във времето не знам. Времето е малко измислено понятие. Във вселената има процеси. В тази връзка времето може да се разглежда като процес протичащ винаги в една посока с постоянна скорост, чрез който оценяваме всички останали видове процеси. Процесите понякога притежават едно свойство - да бъдат обратими. Така както може да пуснем един филм да го спрем, върнем назад и пуснем отново чисто теоретично е възможно с всеки един процес при определени условия. Затова вярвам, че пътуването във времето ще бъде възможно някога.
  4. Здравей ! Специално електротехниката е много добре обяснена - просто явно не си чел достатъчно. Мога да препоръчам един прекрасен справочник по електротехника на В.Бинек и Х.Хайбл. Както казват авторите това не е учебник, а полезно допълнение към редица учебници.
  5. Според мен принципна разлика няма между енергия и материя. Това е като ези и тура на монета. Проявленията на материята са енергийни, а енергийните въздействия материални

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...