Отиди на
Форум "Наука"

Tigritzata

Потребител
  • Брой отговори

    97
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Tigritzata

  1. И аз ще се включа с две мои любими речи. Дано ви харесат. Russell Crowes' Speech A Beautiful Mind Al Pacino's Speech Sense of a Woman http://www.vbox7.com/play:6f91fc0c
  2. Заглавие: Епилог... От автора: ...чете, за да се "залисва", както казва самата... Автор: Adriyana_Nai Източник: http://photo-forum.net Доста дълго време гледах снимката, а накрая дори плаках на нея. Може би - заради съвършената неопорочена чистота, може би - заради времето, което отлита изпод редовете, а може би - и заради всичко останало. Дано и на вас да ви хареса.
  3. Cygnus X-1, то си има цяла схема, по която можеш да наредиш всяко едно кубче. Най-напред пробвай да наредиш само една стена и после да пренареждаш другите. Така беше, ако не се лъжа.
  4. Не ме разбирайте погрешно, но за мен е напълно излишно, както и безсмислено да избирам измежду толкова красиви творения на човека и природата. Наистина - както в национален, регионален, така и световен мащаб.
  5. Цвете за Гошо - 05-07май 2007г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  6. Machine Head - София, 11.12.2004г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  7. Destruction - София, 10.01.2005г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  8. Soulfly - София, 30.06.2004г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  9. Fates Warning - София, 20.02.2005г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  10. Depeche Mode - София, 22.06.2007г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  11. Helloween - София 29.01.2006 г. Т У К Източник: http://photo-cult.com/
  12. Helloween Depeche Mode Fates Warning Soulfly Destruction Machine Head Цвете за Гошо
  13. Изложба "Родина" на Емануел Рааб, Германия Емануел Рааб следва фотография и кино във Висшето училище за приложни изкуства в Дармщат, като от 13години работи на свободна практика, занимавайки се с многобройни изложби, различни арт-проекти и публикации. От 2001г. е професор по фотография във Висшето училище в Билефелд. В тази самостоятелна изложба той показва в 31 мотива търсенето на емоционалното, идентичното, сигурното пространство, а именно родината. Чрез разнообразни фотографски излети, които той прави из Германия, заснема смесицата от урбанизация, сливането на етноси и култури из страната. Експозицията включва и фото-книга от 74 цветни изображения със снимки от Емануел Рааб, текст от Томас Е. Шмит и Увод във фотографските произведения от Улрих Полман, Фото-музей Мюнхен. Повече информация търсете на heimat.de. Изложбата можете да посетите от 06.11. - 20.12.2007г. от Понеделник - Петък от 10:00 - 18:00 часа в Гьоте институт. Откриването ще се състои на 06.11. от 18:00 часа в сградата на Гьоте институт.
  14. Изложба на Aquafresh и Weekpress Най-добрите творби от фотоконкурса на Aquafresh и Weekpress вече са селекционирани и ще бъдат изложени в Клуба на фоторепортера на 9 ноември от 18:30 ч. В надпреварата участваха над 100 фотографи от цялата страна. Името на победителя в конкурса ще бъде обявено при откриването на изложбата. Очаквайте повече информация в бъдеще.
  15. Автор: dch37 Източник: http://photo-forum.net/ Автор: dch37 Източник: http://photo-forum.net/
  16. Програма на постановки, мюзикъли, опера, балет, танцови спектакли и пърформанси Т У К
  17. Shortlist 2007" Изложба на номинираните художници за наградата "Гауденц Б. Руф Наградата "Гауденц Б. Руф" е международна награда за визуално изкуство, която се провежда всяка година чрез конкурс и наскоро беше учредена в България, благодарение на едноименния бившия швейцарски посланик в България. Конкурсът и изложбата се организират с негова помощ, подкрепа и патронаж. Журито е подбрало измежду поне 184 творби 20 най-добри в две категории - Млади творци и Утвърдени творци. Победителите участват в каталога, както и се състезават помежду си за двете награди от 2500 евро за млади и 4500 евро за утвърдените автори. За момента освен престижа да носят печата на швейцарския дипломат и ценител, това са и най-големите суми, давани в конкурс за българско съвременно изкуство досега. Наградата за Млади творци спечели Светозара Александрова от Стара Загора за серията си от шест маслени портрети на шишкави кореми, озаглавена "Антагонист ". С Е Р И Я Т А Красимир Терзиев, спечелил наградата за Утвърдени творци, разказва чрез инсталацията си "Движение в задния план" за тримесечното пътуване, предприето от 300 българи, наети от "Уорнър брадърс" като "специализирана масовка" за заснемането на масовите бойни сцени към филма с Брад Пит "Троя". И Н С Т А Л А Ц И Я Т А С наградата се цели стимулиране и популяризиране на творчеството в България в областта на визуалните изкуства, предимно това на по-младото поколение. Можете да посетите изложбата от 18.10. - 18.11.2007г. от Вторник - Събота от 10:00–18:00 часа и Неделя от 11:00–17:00 часа в Софийска градска художествена галерия.
  18. "Водни удоволствия" "Водни удоволствия" е първата самостоятелна фото-изложба на холандския фотограф Аксел Зомер, който от години живее и преподава в България. Изложбата има за цел да покаже един по-различен поглед към приятното оформление на обществените пространства в големите градове, както и различни социални и морални проблеми като унищожаването на личното и индивидуалното в съвременния свят от медии, Интернет, държавен контрол, мода. Авторът получава своето вдъхновение от авангардният датски творец Йепе Хайн, който през лятото на 2002г. показва в Мюнхен своята идея за градски фонтан - своеобразен "воден павилион" - интерактивно помещение с водни стени, в който всеки желаещ може да достигне до вътрешността на павилиона без да се намокри, благодарение на светлинни сензори, които "срутват" една от водните стени за около 20 секунди. Наблюдавайки реакциите на посетителите, Зомер започва да се вълнува именно от сливането на личността с общността под влиянието на последната. И макар, че за около три месеца той прави повече от 500 диапозитивни кадъра, изложбата включва подбрани кадри от 40 от неговите фотографии. Можете да посетите изложбата от 10:00 до 21:30 часа от 09.11. - 18.11.2007г. в студиото на PhotoSynthesis - Варна на адрес бул. "Цар Освободител" 24, до Червения площад.
  19. Киномания 2007 Kurt Cobain About a Son Акордьорът на земетресения Алегро Алигаторът В моя памет Все още жив: Кшищоф Кешловски Всекиму своето кино Г. О. Р. А. Десет канута Деца на славата Джо Стръмър: Бъдещето е ненаписано Династията на Борджиите Елегията на живота: Ростропович. Вишневска Из Париж Както ви харесва Киномания Красива завинаги Малки разговори Между два свята Младост без младост Моят най-добър приятел Н. (Аз и Наполеон) нАни Непознатата Новият свят През вселената Пътуването на червеното балонче Сакуран Сини дълбини Смъртта на президента Тигърът и снегът Чудовището
  20. Изложба "Паисий Хилендарски - Будителят" "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?" - едва ли има българин, който да не разпознава този цитат от толкова известната творба на Паисий Хилендарски - "История славянобългарска". Тази година Националният исторически музей, съвместно с Видинския митрополит и Духовната семинария в София откриват изложба, посветена на 285-ата годишнина от рождението на Паисий, 245-ата годишнина от написването на “История славянобългарска”, 45-ата годишнина от канонизацията на светеца и 135-тата годишнина от избирането на първия български екзарх Антим І. Голяма част от експонатите се показват за първи път за посетители като те включват препис на "История славянобългарска" от края на ХVІІІв., известна като "Белова", както и някои други нейни преписи и издания, исторически съчинения, свързани със Зографския и Хилендарския манастири, където е живял и работил Будителят, както и юбилейни пощенски марки в памет на личността му. Важен акцент в изложбата са корони, църковни одежди и жезъл, принадлежали на екзарх Антим І, любезно предоставени от Видинския митрополит Дометиан и Велечки епископ Сионий, ректор на Духовната семинария в София. Част от тях НИМ ще получи като дарение. Богатото разнообразие от богослужебни и исторически книги, създадени през XVIII и XIXв., е ярко доказателство за несломимия устрем към познание и духовност на българина, въпреки нелеката му историческа съдба. За да бъде изградена по-мащабна представа за творческия потенциал на българския народ, в експозицията са показани икони, църковна утвар, картини и др., забележителни постижения на родните майстори - книжовници, иконописци, зографи, резбари, златари. Можете да посетите изложбата от 01.11.2007г. - 01.05.2008г. от Понеделник - Неделя от 09:30 - 17:30 часа в сградата на Националния исторически музей.
  21. Програма на Евро-Българския културен център Евро-Българският културен център е създаден с подкрепата на Министерство на култура на Р България и Програма Фар на Европейския съюз. Основната цел на центъра е да подкрепи развитието на българската култура чрез взаимодействието й с европейските структури, стойности и модели. Евро-Българският културен център е организация с идеална цел. П Р О Г Р А М А ТА
  22. Изложба на оригинални творби на Пабло Пикасо За първи път у нас ще бъдат изложени 5 оригинални творби на бащата на абстракционизма - Пабло Пикасо. Експозицията пресъздава чрез различни графични техники контекста на една епоха. Най-старата картина е литография от 1934-а и носи заглавието "Сламена шапка" (Chappeau de paille). Картината има удостоверение за произход и носи сухия печат на Музея "Пикасо" в Париж. Най-скоро създадена пък е графиката "Двама възрастни мъже", пусната в ограничен тираж от 1500 бройки през 1962 г. Идеята на художника била да я разпространява само в Съединените щати. Сред безценните предложения на "Зелената котка" е и хелиогравюрата "Портрет на млада девойка" от 1956-а, включена в известния сборник Suite Vollard. Творбата носи саморъчния подпис на художника. Любопитство ще предизвика и "Прохил на възрастна жена", която експертите датират към 1957 г. Най-интригуващото произведение в сбирката обаче е "Бикът" (The Bull), рисувана през 1964 г. Рогатото животно е сред най-предпочитаните образи в картините на Пикасо. Изображението попада у нас от частна колекция, но при инцидент преди време е унищожено почти напълно, разказват от галерията. Ценителите ще видят работата в актуалния й вид. Можете да посетите изложбата от 25.10. - 15.11.2007г. от Вторник - Събота от 12:00 - 19:00 часа и Неделя от 13:00 - 18:00 часа в GREENCAT GALLERY
  23. herflick , може би ще трябва да те разочаровам, но не считам, че моите нещастни опити струват нещо, което заслужава да бъде показано. И затова не искам и да "мърся" раздела. Но ако скоро отново участвам в някоя и друга снимка пред обектива, а не зад него - мога и да я покажа, стига да я оценя достатъчно високо. Не бих казала, че съм изписала чак толкоз много, но се радвам, че в твоите очи е така. Дано отново оставиш по някое и друго посещение и мнение.
  24. Магията на Ориента Първа награда: В страницата на Фото-Култ тази снимка беше озаглавена - "hayat kahve". Втора награда: Трета награда: В страницата на Фото-Култ тази снимка беше озаглавена - "Насаме с Корана". Награда на публиката: В страницата на Фото-Култ тази снимка беше озаглавена - "Мая - омагьосаната от Ориента". Цялата изложба можете да разгледате тук. И З Л О Ж Б А Т А

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...