Отиди на
Форум "Наука"

miroslaff1975

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ miroslaff1975

  1. Ако Англия бе приела условията на Хитлер 1940 год., може би щеше да запази отчасти имперската си мощ. Но пък от тук възниква и въпросът, дали евреите биха получил своя шанс да направят своя държава след 2000 год., при такава политическа вариация ? Съветският съюз и новосъздаденият соцлагер единствени биха им съчувствали. Дори виждам нещо като Израелска съветска република, и нямаше да ги има палестино-еврейските патаклами от 40 год. насам.
  2. Възможно е Хитлер да се е усетил, че Английския фронт само му дърпа военен ресурс, и се е решил на операцията "Рудолф Хес". Важно е какво ще ни осветлят историческите документи по темата. Някак не ми се вярва второто ли 3-тото ли беше лице на Германия, изведнъж да се извърти като политическа палачинка..Но англичаните усетили като добър покер-играч, че могат да играят успешно и срещу нацистите, и срещу болшевиките.
  3. Импулсивен като истински ариец ?!? По-скоро Хитлер след 1939 год. е наркоман, амфетите се употребяват масово в 3-ия Райх, германците са "настървени" да отмъстят за Версай. Самият Хитлер най-вероятно в пристъп на гняв към "непълноценното славянство" е избрал датата. А иначе, едва ли Англия е имала вариант да влезе в коалиция с нацистите, въпреки че при по-гъвкава политика от страна на Чърчил, нещо "ала Борис 3", англичаните щяха да си спестят участието във войната.
  4. Следя с интерес дискусията ви, и ще се намеся само с едно терминологично уточнение. Няма във философията "комплексна логика",няма такова определение дори в математическата логика. Общоприето е разделението на класическа логика, и некласическа, в която се нарушава някой логически закон (в някои системи това е законът за изключеното трето, при други тъждеството, в трети дизюнкцията е различна и т.н.). ОТО се подтвърждава от различна логическа с-ма от Аристотеловата, казано накратко.
  5. А възможно ли е да се конструира вечен двигател на базата на махалото на Фуко ? Някъде из нета бях чел нещо подобно, но подробностите ми се губят.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...