Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  9210
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  71

resavsky last won the day on Май 14

resavsky had the most liked content!

Репутация

3180 Професор

Всичко за resavsky

 • Рожден ден 18.10.1974

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

23335 прегледа на профила
 1. Оръжие няма защото след 1908 година спират да се правят военни доставки. И то при положение че войната с Турция е изглеждала все по вероятна.
 2. Имало е лейбгвардейски конен полк За пехотна част не ми е известно.
 3. Торн идеята е една дивизия от шест полка да може да се сражава с един турски корпус с личен състав приблизително 27 000 човека.Има данни че между Балканската и Междусъюзническата война Михаил Савов е предвиждал реконкструкция на армията и преминаване към корпусна организация.Предвиждало се е създаването на 12 корпуса всеки от които с по две дивизии с по две бригади от по два полка.Полковете вместо от четири батальона да бъдат с три батальона.Но след катастрофата в Междусъюзническата война тези планове така и не са осъществени.
 4. https://www.monitor.bg/bg/a/view/izvadiha-na-svetlo-pylkovodcite-na-ivan-shishman-167844 Няма ли кой да спре този човек.Имената Баул и Алдимир се знаят от поне 30 години.
 5. Боже какво може да направи един филм.Да реанимира интереса към забравения от всички Чернобил.
 6. Филмът беше хубав.Другото няма значение.
 7. В Търново се опитаха да правят нещо нещо подобно но на неатрактивно място и нямаха голям успех.Локацията ще реши всичко.
 8. Руис никога не е възприеман като реален кандидат за световната титла.Влезе в този мач като резервна гума защото нямаше кой да играе с Джошуа.Вярно че има много победи но на много ниско ниво.Преди този мач дори не влизаше в Топ 10 на категорията.
 9. Момчета всеки има на мнение.Вече знаете моето.
 10. От Руис е доспа по подвижен.Но не и в този мач.
 11. А дано ама едва ли Иначе не забравяй че частни железопътни компании целия свят.И въобще не са губещи.
 12. За цели седем рунда Джошуа не вкара нито един път в действие страховития си десен прав.Нито един път.Все едно Майкъл Джордан за цял мач нито един път да не стреля към коша.Трудна работа.
 13. Не решава всичко численото превъзходство но винаги е по добре да го имаш.Особено в една война на изтощение.
 14. Още след първата битка при Бул ран южняците имат реален шанс да превземат Вашингтон.Това през 1864 година между другото е отвличаща маневра.Дори да бяха успяли южняците на другия ден щяха да отстъпят пред превъзхождащити ги подкрепления на Севера които идват.Може би бил психологически удар за Севера но нищо повече.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...