Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  9434
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  78

resavsky last won the day on Ноември 17

resavsky had the most liked content!

Репутация

3352 Професор

Всичко за resavsky

 • Рожден ден 18.10.1974

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

23642 прегледа на профила
 1. Честно казано аз не знам някога българи и алани да са били съюзници. Това е мит.Може и да са били близки по произход но това не значи че са били съюзници автоматично.
 2. Далеч по вероятно е тази хазарски гвардейци да са били мюсюлмани.Юдеите са били малка част от населението на Хазария- вероятно не повече от 10 процента и почти сигурно не са били редови войници.
 3. Абе замислял съм се но не мога да намеря логичен отговор.Има определено нещо което не знаем.И то кучето определено е заровено в българо- хазарските отношения.
 4. Забравих да добавя че и в религиозно отношение е същия буламач.Управляващ юдейски елит а масата от населението мюсюлмани,хриситяни и какви ли още не.
 5. Значи хазарите са част от Западния тюркски хаганат /за разлика от българите/и с след неговото разпадане се обособяват в самостоятелна формация начело с член на рода Ашина.Съвсем нормални са тези тюркски имена в управляващия елит.но дали основната маса от населението е била тюркоговоряща?Съмнявам се.Било е конгломерат от различни народи и това е водело до чести вътрешни кризи.
 6. Управляващият род на хазарите е без съмнение тюркски/ някаква клонка на Ашина/ но аз се съмнявам че тюркския е бил основния език в хаганата.Знаят се може би двайсетина хазарски имена и кашата е уникална П.П.А бащата на тази Чичак се казва Вархор /или Вархур/ което пък звучи твърде иранско.
 7. Елцин си е противоречива фигура.Но поне според мене тъмните краски преобладават.Особено от руска гледна точка.Той е главният виновник за разпада на СССР което въобще не беше задължително да стане през 1991 година.Безумната касапница в Чечения е изцяло негово дело. Икономиката беше на границата на катастрофата. В между народен план авторитета на Русия беше на около кота нула.Във вътрешен план - всеобхватна корупция/стигаща и до президентското семейство/ и мощна организира престъпност. Почти неработещи държавни институции. И перманентно пиян президент. Горе долу това беше Русия от втората половина на 90 те години на 20 век.
 8. Особеностите на руската политика...
 9. Между первой и второй промождуток не большой.
 10. По някаква невероятна логика днес в Русия Елцин е много повече на почит отколкото Горбачов.Това не мога да го разбера.Същата работа е и с пияндето Брежнев и реформатора Андропов.Явно средностатистическия руснак обича много лидери които по манталитет и психология са близки до него.
 11. Защото за мене беше преди всичко артист.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...