Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  9628
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  82

resavsky last won the day on Февруари 2

resavsky had the most liked content!

Репутация

3528 Професор

Всичко за resavsky

 • Рожден ден 18.10.1974

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

23824 прегледа на профила
 1. Ситуацията на запад от Алепо стана драматична.Силите на опозицията са в тотален колапс и отстъпват хаотично с цел да избегнат обкръжение.Всичке техни позиции на север и северозапад от Алепо са превзети.Единстеното което може да ги спаси е незабавна турска военна намеса.
 2. Изключително достоверен филм за един от най драматичните епизоди от геноцида срещу арменците - отбраната на Муса даг.
 3. Спасение от какво?Каква опасност има за СССР през 1938 година?Съвместна коалиция между Финландия и Монголия?
 4. Само че в тези пактове няма тайни клаузи за раздели на чужди държави.А и е абсурдно пред 1939 година Германия и СССР да сключат подобен пакт.Как ще се нападнат?
 5. Тази песен казва всичко.Ако врагът случайно ни "нападне" го чака голям бой на негова територия.Точно както Финландия през 1939 година.Почти сигурно е че Сталин е планирал някоя германска провокация през 1941 година.Която да предизвика справедливия гняв на съветските трудещи се и освободителния поход може да започне.
 6. Между другото за никой в СССР през 30 те години за никой не е било тай на че се подготвя агресия спрямо цяла Европа.Маскирана под думите "освободителен поход" се е говорило буквално всеки ден - по радиото ,вестниците кинопрегледите и т.н.За предстоящата война се е казвало че е е неизбежна / защо ли/ но ще бъде с "малко кръв на чужда територия".
 7. Може да звучи като лош виц но днес парламента на Сирия е приел декларация с която осъжда арменския геноцид извършен в Османската империя преди повече от 100 години....
 8. Външния министър на Турция утре лети по спешност за Москва.Разговорите естествено са за Идлиб и офанзивата на асадистите.Искането на Анкара правителствените части да бъдат оттеглени зад магистралата Алепо - Дамаск която превзеха с толкова кръв и усилия трудно може да бъде прието.Но е напълно възможно да бъде уговорено прекратяване на огъня.Тоест днес и двете страни ще се опитат да разширят позициите си.
 9. На път е да избухне истинска война между Сирия и Турция. С напредването на правителствените части към Идлиб сирийци и турци вече стрелят открито един срещу друг без да се извиняват с грешка. Напрежението е изключително голямо и не е ясно до кога Русия ще успее да балансира нещата.
 10. Ключовата магистрала М5 вече е изцяло под контрола на правителствените сили.Опозицията пробва отчаяни контраатаки но засега превъзходството на асадистите е безспорно.Интересното е че има възможност за нов котел на северозапад от Алепо. П.П. Но да се мисли че войната е свършила е безкрайно рано.Въпреки всички териториални загуби опозицията има достатъчно боеспособни части/като минимум / да създадат нов фронт/.Загубите на асадистите също не са за подценяване но те в момента владеят напълно стратегическата инициатива.
 11. Имах предвид като направление на удара - на запад или на север.Но като гледам какво става днес си мисля че е предпочетен северния вариант.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...