Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  8919
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  62

resavsky last won the day on Декември 6

resavsky had the most liked content!

Репутация

2808 Доцент

Всичко за resavsky

 • Рожден ден 18.10.1974

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

22870 прегледа на профила
 1. И къде изчезват в един момент власите?Включително и в управляващата династия?
 2. Много точен анализ.
 3. Това е бил стратегически важен район така че присъствието на българска аристокрация е лесно обяснимо.
 4. Няма как да е 617 година.Преди 626 година аварите са на върха на могъществото си и едва след катастрофата при Константинопол почват да западат.Поне до 626 година Кубрат си е аварски васал и твърде вероятно дори участва в обсадата.
 5. Безмер много трудно може да е някой различен от Баян.
 6. Сходна е и ситуацията с унгарците.Те броят началото на държавността си чак след преселението в Панония макар че имат някаква ранна история при Днестър и Буг.
 7. Така или иначе друга сигурна година нямаме.Коя друга да приемем?
 8. Може би просто българите които минават на юг от Дунав влизат в сферата на интереси на Зигиберт и той им обръща внимание.Това което става по бреговете на Кубан и Днепър просто не го интересува.
 9. На първия въпрос отговора е категорично положителен.Втория е много спорен.
 10. Именно.Но споменаването на Баян ясно говори че той също е бил легитимен владетел.
 11. Има теория на Георги Атанасов че Баян е станал независим още по време на Кубрат. Баян остава при Кубан докато Кубрат се изтегля в западната част на държавата по течението на Днепър.Където му е и гроба.
 12. Не знам кой измисли тази чутовна глупост че всеки втори в Търговищко и Разградско бил чистокръвен монголоид .Това щеше да бъде смешно ако не беше тъжно.
 13. Ами аз познавам доста хора от Разградско и не съм забелязъл да са монголоидни.Включително и от турците.Това важи и капанците които се считат за директни потомци на Аспаруховите българи.
 14. Това че българскага аристокрация е била монголоидна отдавна е отхвърлено в историческата наука.А че куманите били ниски кривокраки монголиди е просто смешно.Навсякъде са отбелязани като високи,руси със сини очи европеиди.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×