Отиди на
Форум "Наука"

resavsky

Модератор История
 • Брой отговори

  9168
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  70

resavsky last won the day on Април 22

resavsky had the most liked content!

Репутация

3145 Професор

Всичко за resavsky

Contact Methods

 • AIM
  resavsky3@abv.bg

Лична информация

 • Пребиваване
  Сърцето на Северна България

Последни посетители

23261 прегледа на профила
 1. А съгласи се ако към 813 година Муртаг е имал статут на престолонаследник /което е твърде вероятно/ е безумие двамата заедно да отидат на преговори с врага.Та дори да участват в един поход заедно.
 2. Каква дискусия?Твърде малко се изворите за някакви сериозни дискусии.Крум иска мир с Византия Омуртаг го сключва. Последователност в политиката.Нямаме сериозни основания да смятаме че има някакъв конфликт между двамата.
 3. Племенникът му е там защото изпълнява ролята на преводач.Най близкия сътрудник на Круме брат му но за съжаление не му знаем името.
 4. Именно .Чувствителна разлика в полза на Германия.
 5. Много бих поспорил дали БВП на Великобритания е съпоставим с този на Германия.
 6. Не съм .Както не съм привърженик и на кимерийската теория.Ако въобще има такава.
 7. Прокопий Кесарийски пише всичко друго само не и че българите произхождат от кимерите.
 8. Конане дай поне един сериозен аргумент защо българите произхождат от кимерийците.
 9. Бих поспорил.Самуил е достатъчно авторитетен владетел /особено след убийството на Арон май никой не му противоречи/.Но е факт че настроения срещу него в аристокрацията има което личи от лекотата с която е свален от престола сина му Гаврил Радомир.Приживе на Самуил тези настроения не се проявяват което е ясен знак че той държи цялата власт.Май Скилица беше писал нещо за кръвожадния му характер който няма как да не е намирал изражение и във вътрешната му политика.
 10. Лесно е да са каже да се наемат войници.Потенциалните опции са маджари и печенези.Но печенезите са твърде далеч от Охрид /особено след повторното завоюване на днешна Североизточна България от византийците/ а опита за съюз с маджарите излиза несполучлив.Но следва да се има предвид че насреща е Византия която също е твърде могъща финансово и със сигурност би парирала тези български опити.Които няма как да са особено изненадващи за нея.
 11. Имай предвид че в началото на управлението на Муртаг /така мисля че е по правилно да го наричам/ българите търпят поражение от византийците някъде около Месемврия.
 12. Запомни хуните не са сармати.Хуните са новопоявил народ през 4 век сарматите са от много преди това на север от Черно море и при Кавказ.
 13. Е как виждаш Фараж и Борис Джонсън да управляват Великобритания?
 14. Трябва са напомня че маджаритеса наричани "западните тюрки".Дори се твърди че са били тюркоговорящи.Това е спорно но със сигурност са били в най западната част на Тюркския хаганат.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...