Отиди на
Форум "Наука"

новорегистриран2

Потребител
 • Брой отговори

  240
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

189 Студент

Всичко за новорегистриран2

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Имаме документирано влияние в посока север... може да има нещо вярно в това, че славяните са повлияни от траките
 2. https://ru.wikipedia.org/wiki/Второе_южнославянское_влияние
 3. новорегистриран2

  За претенциозността в отношенията

  Ако трябва да гледаме неутралнонещата: А) патриархално общество - родителите принуждават сина си да се бракува и избират женаму. Мъжът е глава на семейството, той трябва да печели пари, той трябва да плаща. Той трябва да осигурява всичко. Жената какво прави? Ражда, гледа децата, занимава се с домакинска работа. Последствие? Мъжете живеят с 10 години по-малко от жените. Б) непатриархално общество - синът прави каквото иска с живота си, няма го семейния и обществения натиск да се бракува. Ако иска може да има деца и без брак, не трябва да се труди и печели, заради някого другиго, освен себе си. Жената какво прави? Да се оправя както може! Това не е проблем на мъжа. Последствие? Мъжете може да надживеят жените.
 4. новорегистриран2

  Прабългарите са древен кавказки народ.

  Напоследък наблюдавам масов спам във фрума от тракомани...
 5. Как тъй става, че един средиземноморски народ, какъвто са съвременните българи, проговарят славянски?
 6. новорегистриран2

  Войната в Сирия

  ПКК оперира с протекциите на Асадовци още от създаването си, тъй че все ще намерят общ език. Пък и не е имало кой знае колко сериозни сблъсъци между САА и кюрдите, освен в Камишло. Без САЩ намесени в Сирия остават Иран/Русия и Турция. Тъй като Иран и Русия са твърдо с Асад, си мисля, че: 1.изведнъж турците и американците ще се присетят, че са съюзници или 2. американците ще оставят турците сами да се оправят с руснаците, персите и кюрдите.
 7. новорегистриран2

  Отново за новия изтребител

  Какво включва бъдещата българската сделка и какво бахрейнската? Щото ние не искаме само самолети, а и други неща, прикрепени към тях... https://thedefensepost.com/2017/10/17/lockheed-martin-bahrain/
 8. новорегистриран2

  Отново за новия изтребител

  Нали, нали... Те и гърците ще модернизират 84 Ф-16 блок 50/52 до блок 70... ей така... само заради "рашаните"... Което води до логичния въпрос: След американското предателство спрямо кюрдите, доколко може да се вярва на американските гаранции? П.П. МиГ-29 няма как да бъде сравняван с Ф-16.
 9. новорегистриран2

  Отново за новия изтребител

  Швеците са готови да ни дадат самолети: 1. които повече не се произвеждат. 2. самолети, които не са проверени в бой. 3. самолети, за чието въоръжение ще трябва да плащаме лицензи на американците и именно те могат да ни мотаят с години в бюрократични процедури за закупуването на въоръжението им. Т.е. шведите ни предлагат едни самолетчета, без въоръжението, а ако трябва ние да си купуваме ракетите ще ни излезе и по-скъпо от Ф-ките 4. Грипените са по скоро от един ранг с моденризирана версия на F-5, отколкото това, което ние имаме нужда. 5. Чичко сам, а не швеците дават гаранции за националната ни сигурност. П.П. Лично бих предпочел да си накупим 2-3 ескадрили от Супер Стършелите, ама нема паре... Това би било промяна на "баланса на силите" на Балканите...
 10. новорегистриран2

  Отново за новия изтребител

  Тава ще да е писано от някой гений на военното дело и техниката... Те такива са гениите на "онова време"...
 11. А какви опции имаха руснаците в тея години? Още повече, че са плащали годишен наем на виетнамците от сорта на 400 млн. долара, което е безумно, предвид второстепенното значение на ЮИ Азия за руската сигурност.
 12. Южняк има хубави постове по темата.
 13. Маламир, Владимир, Владислав, Радомир...
 14. Да обобщя: нямаме никакви писмени паметници за каквато и да е смяна или омешване на езика, но имаме някои владетели с явно славянски имена. Нито един от владетелите ни не се титулува за цар на славяните, а на българите. Но същевременно се пише в разните жития и пр. за славянски език... Т.е. все доказателства, че славянския става официален при Борис... та според мен трябва да се търси отговор на въпроса не как, а защо?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×