Отиди на
Форум "Наука"

Mazzini

Потребител
 • Брой отговори

  25
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

Mazzini last won the day on Юли 14

Mazzini had the most liked content!

Репутация

35 Ученик

Всичко за Mazzini

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Съгласието на Асад да помогне на кюрдите какво означава, освен сблъсък с турската армия? Написах "евентуално Русия", Песков прави изказване, че сблъсък между турски и руски военни е нежелан. Обаче, конфликтът на Турция с Иран, мисля че е сигурен. Аз мисля, че отличен вариант за нас няма, в тази част на света. Защото, каквото и да се случи там, последиците ще ни въздействат. За нас е добре, че Ердоган гледа на Изток, и конфликтът със Сирия и Иран ще му държат вниманието там, но по-дългосрочно... Никога, когато мечката вилнее в съседния двор, не е добре за теб. Всеки един негативен сценарии с Турция, е лош и за България, защото тук е връзката с Азия.
 2. Защо му е да играе срещу Турция? Наскоро купиха C-400, посредством Турция, вкарват напрежение в НАТО. Един развой на нещата с кюрдска държава и гражданска война в Турция, означава повече хаус в прикавказието. Ако иска да държи Кавказ далеч от ислямизма, си мисля, че трябва да залага на Турция. Вярно, кюрдите се биха с ИДИЛ, но един пожар до Южен Кавказ, не мисля че му бил в интереса.
 3. 1.Това е така, както казваш. Една кюрдска държава в северна Сирия означава сигурна гражданска война в Турция, защото ще има къде турските кюрди да се обучават и въоръжават. 2.Тук се спомена, че Ердоган е на път да настрои всичките си съседи срещу себе си... 3. Има още една хипотеза- Турция е в НАТО/все още/ и в следствие на това съглашение м/у Асад и Кюрдите, ако се задейства чл.5 от договора за НАТО?! Това дали няма да означава война между НАТО и Сирия+Иран и евентуално Русия?! Мисля, че всичките варианти за нас са неприятни, защото от другата страна на Турция е Близкият Изток, и ако нещо се случи с Турция...
 4. Да, 11 хил. евреи в администратираните територии са убити, но там въобще имаме ли думата?! Но го има и другото- българското общество за тях не знае... Но! Важното е, че българските граждани и клир, се вдигат да защитят своите съотечественици! Това в дискурса на расизма, в който ни обвиняват английските национали...
 5. Доколкото си спомням- унгарците доброволно си предават евреите, близо 600 хил... За украинските националисти да не говорим, те хвърлят в недоумение дори нацистите... И на фона на това- българското общество защитава своите съграждани, съседи, колеги и приятели... И все се намира нещо, с което да си горд, че си българин, дори днес...
 6. 14 Май 1938г. Англия гостува в Берлин на Германия в приятелски мач. На стадиона има повече от 105 хил. зрители. В ложите присъстват Гьобелс, Рудолф Хес и Гьоринг. Химнът на Англия е уважен от домакините с вдигната ръка за нацистки поздрав, когато започва този на домакините, гостите отвръщат със същия жест.Интересното е, че в дните преди мачът, има политически и дипломатически натиск, да се почете с вдигната ръка химна на Германия. Английският отбор е раздвоен, има спорове,а в ролята на парламентьор влиза бъдещия президен на ФИФА сър Стенли Роуз.Единствено Станли Кълис от Уулвърхемтън отказва да направи жеста. В крайна сметка, Кълис, който е трябвало да започне титуляр в мача, остава резерва...Англия побеждава с 3-6 домакините.
 7. Нещо повече, Кенеди прави отстъпки към СССР относно Куба. Обещава да не бара режима там. Иначе, той преди да стане президент е писател, има книга озаглавена "Политика на отстъпките". Убийството му, и аз смятам, че е свързано с Куба. Биографията на Осуалд е много интересна, между другото. Изключителен стрелец в армията, докато е на служба в морската пехота учи руски, после като убеден комунист отива да живее в СССР. Отварям скобичката, защото няма как да съм сигурен, но явно е бил готвен за оперативна дейност в СССР. По някое време, може би, и полудява.
 8. Кенеди не отказва ли да разреши въздушна подкрепа на десанта?!?!
 9. Залезът на Запада си е налице. Това, което наричаме европейска култура все повече и повече линее. Следващите десетилетия Европа ще се промени демографски. В Германия ливански кланове вилнеят из гетата, властите не смеят да влязат там. Във Великобритания пакистанци изнасилваха, а полицията няколко години се правеше, че нищо не се случва. Във Франция преди години имаше протести срещу забраната на бурки. И това нещо се случва във "великият" Запад, който не може да отстои собствената си култура и правов ред! Русия, макар и да се повдигна в сравнение с 90те, си е обстоятелство, което няма кой знае какво значение за Световния ред. Там основни са отношенията САЩ-Китай. Просто без да имаш конкурентна икономика/алтернативна система не можеш да се съревноваваш с господстващото положение.
 10. За мен целият шум около ИК се свежда, не толкова до заинтересованост за жертвите на насилие /домашно или не, насилието си е насилие/, колкото до усвояването на средства от членовете на разни неправителствени организации. Подобни стремления опорочават и влиянието, и ефекта на НПО сектора, който трябва да влияе на процесите в дадено общество. Колкото и благороден да е замисъла на подобни организации, все пак човешкият фактор е водещ, а човешките недостатъци се проектират и в самата организация. Да не споменавам, че аз имам някакво вътрешно недоверие и отвращение към подобни, паралелни на държавните структури. Не считам, че някой, чиято цел е да усвоява едни средства, може да представлява моят интерес като гражданин. Може да ме представлява някой, комуто е дълг обществения интерес. И идва въпросът- пред кого са отговорни представителите на НПО сектора, пред кого държат сметка за свършена/несвършена работа и постигнати/непостигнати цели??
 11. В частта си за домашното насилие ИК е добра инициатива. Да редактират частите относно джендър инициативите, и няма проблем. Обаче отново нищо не променя, защото имаш НК, който дори коригиран пак няма да е ефективен, ако жертвата не търси съдействие от властите. А с циганите такива инициативи никога, ама никога няма да проработят, защото при тях на първо място преди всичко е РОДА.
 12. Ама за твое най-голямо съжаление, Конституционния съд се изказа... И сега ви остава да плюете по простия и непрогресивен българин. ИК нищо няма да промени, понеже предполагам, че когато някой етнически или малцинствен български гражданин тръгне да бие жена си, няма да се спре, когато тя му развее един лист А4, на който е изписана "прогресивната и хуманна" и "обладана от евроценности" Истанбулска конвенция...
 13. Викаш, има закони, които не се прилагат, ИК няма нищо да промени, ама ние да вземем да я приемем, че да не се излагаме пред "прекрасния прогресивен Запад"??? Ами GREVIO да отиде да съблюдава да не се бият жените в циганските махали. Или на плазмодиите, папащи пари от фондации, им стиска само в училища и детски градини да приказват за джендър законодателство?!
 14. Интересно, как ратифицирането на ИК ще попречи подобни неща да се случват??? Домашното насилие е вътре в семейството, винаги е имало, има и ще има по-примитивни хора, които по една или друга причина си служат с физическо насилие. Да кажем, че чрез образование и възпитателни политики, чрез превенция, можем да намалим общия брой на подобни битови деяния, но в слаборазвитите и изолирани райони какво правим? Има си НК, ако законите касаещи домашното насилие са слаби, какво пречи да се променят? Но я има и другата страна- за да си свършат работата органите на реда, трябва да има и сътрудничество от гражданите, а не мълчаливо съучастие. Мисълта ми е, че инициативи като ИК, нищо не променят, ако няма културна промяна в социума.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...