Отиди на
Форум "Наука"

Mazzini

Потребител
 • Брой отговори

  114
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

Mazzini last won the day on Юли 14 2019

Mazzini има най-харесвано съдържание!

Всичко за Mazzini

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mazzini's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

101

Репутация

 1. С. Радев в спомените си описва, как българските окупационни власти, щом започват администрирането си, започват да делят населението на две категории : българско население и не българско. Съответно първото се ползва с привилегии, а второто с ограничения. И описва реакцията на турци и албанци, които познава, при посещението си в родното място.
 2. Амии... на такъв въпрос е трудно да се направи анализ, особено, който да даде и някакъв смислен отговор ... То като цяло тенденцията е да се интегрират Западните Балкани в ЕС и Нато, не само РСМ ... А нашето проклятие, а може би и на ЕС и Нато, е че между балканските народи има десетилетни и трудно преодолими спорове ... И всъщност ще пренесем циганиите си на ниво тези съюзи ... И тогава не се знае какво ще последва ... От македонска гл. точка, членството в ЕС силно ги касае и би следвало да направят всичко, за да няма пречки, най-вече заради албанския фактор там. Защото членство на Западните Балкани ще обезсмисли Велика Албания и разпад на РСМ ... И това, което прави впечатление, че македонците са много активни откъм лобизъм, запознавайки Запада с гледната си точка, докато ние сме неглеже... Не ни пука и спим ... И никак не изключвам, на даден етап да капитулираме доброволно за членството на РСМ в ЕС, само и само да се подмажем на Западните шефчета ...
 3. Само да не казваш, че си "бугарин", че може да има шамаролечение
 4. Права си. Има една история - българската. И оттам насетне има само българи и никакви македонци. Тоест, влизане в ЕС йок.
 5. Само да вметна, че ние 20+ години ги подкрепяхме. Включително сме първата държава, която ги призна. В замяна получихме институционално българомразие в тяхната държава. Явна и ние, както правеха гърците, трябва да ги побием през ръцете. И срамното е, че има българи, които подкрепят безрезервно влизането на СМ в ЕС и плюят България. Що се отнася до историята и омразата към българите, друго мнение не може да има, напротив - трябва да е налице национален консенсус.
 6. Като не могат да променят граници, тогава да спрат с глупости за македонски малцинства. Това си е техен проблем, да намерят нужната формула. В крайна сметка, лъжливия наратив, който си градят създава държава, градена върху глинени крака.
 7. Как им клатим държавата или оспорваме съществуването? България по никакъв начин не представлява екзистенциална заплаха за Сев. Македония и нейните граждани. Но! Не може да се отрича миналото, че до настъпването на съветския комунизъм по тези земи, е нямало македонска идентичност, че личности като Даме Груев, Гоце Делчев, Самул са нещо различно от българи. Ние си имаме позиции, отнасящи се до историята ни, и трябва да ги отстояваме твърдо, както правеха гърците три десетилетие. Ок, идентифицирали са се като нещо различно от българите, но спират тия опити за присвоявания и се приема, че до един момент сме с общ произход.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...