Отиди на
Форум "Наука"

Mazzini

Потребител
  • Брой отговори

    152
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

Mazzini last won the day on Юли 14 2019

Mazzini има най-харесвано съдържание!

Всичко за Mazzini

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mazzini's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

121

Репутация

  1. Белгородска област е включена в състава на РССР по-рано, през 1926-7. https://likbez.org.ua/table-of-changes-in-the-boundaries-of-the-soviet-ukraine-with-soviet-russia-until-1939.html
  2. Това си го измисляш ти. За амнайсети път ще ти го напиша - СТАЛИН Е НАЯСНО, че войната може само да се отложи. Самите инструкции към войниците в пограничните райони, опровергават твърдението на Суворов, че Хитлер го е изпреварил с 2 седмици.
  3. Сталин не вярва на собственото си разузнаване, защото е пароноичен, че това може да са дезинформации, целящи да го вкарат във война с Германия. Ако е готвил нападение срещу Хитлер '41-ви, най-малкото съветските войници нямаше да са инструктирани да избягват провокации с германците, съответно нямаше да са объркани какво да правят.
  4. Прост отговор - защото се готви за война, която той сам е разбирал, че е неизбежна. Само че, е изпреварен с 2 седмици е пълна глупост. Всичко на всичко, Барбароса се забавя, тъй като се налага Вермахтът да се отклони към Балканите, това дава възможност за превантивно нападение. Обаче, какво се получава ? Хитлер го бил изпреварил с 2 седмици. С една година е по-вероятно.
  5. Фактите такива, каквито са, са че Сталин е наясно, че войната е неизбежна, надява се Моллотов да я отложи, не вярва на разузнаването си, прави чистка. Оттам насетне, това, което твърди Резун, освен че е недоказуемо, ами се и опровергава по логически път. Повтарям, твърденията на Суворов. Освен това, Лидъл Харт за разлика от Суворов борави с факти, а не с догадки и спекулации, които не може да докаже.
  6. Проблемът с писаниците на Суворов даже не е липсата на доказателства за твърденията му, основния проблем е липсата на елементарна логика в тях.
  7. Чети историята на Базил Лидъл Харт. Той там разлгежда нахлуването на германците, реакцията на съветските войници и в продължение на колко километра не срещат никого, да не говорим за съпротива.
  8. "Явно има" не е никакъв аргумент, а израз на лични очаквания и предубеждения. Суворов разпространява конспирации, които не заслужават сериозно внимание. Да оставим настрана, че Сталин пренебрегва информации на собственото си разузнаване, че германците ще нахлуят. Очевидно и да е готвил на напада Гермяния, някога си, той към онзи момент не бърза. Не бърза, защото няма намерение за подобно нещо в близката 1г., да не говорим за 2 седмици.
  9. Април-Май '41-ва в РККА тече поредната чистка, която е прекратена само заради немската инвазия. Отделно, че на съветските войници в пограничните райони им е разпоредено да избягват каквито и да е провокации с немците, та когато германската армия навлиза и настъпва, не знаят да бягат ли, да се бият ли. Няма глупак, който да планира атака и да прави чистка в офицерския си състав.Така че, Резун и Солонин говорят глупости. Сталин е разбирал, че войната е неизбежна, това личи по документи, които казват, че се надява Моллотов да я отложи, вероятно е и правил планове да воюва с Германия, но няма как да е в интервал по-малък от година.
  10. Във войната се коват правилата, които контролират света. Тези, които са недоволни от текущия ред (Русия, Китай и др. по-дребни регионални сили) логиката е да търсят конфронтация, докато тези, имащи интерес от статуквото (САЩ, ЕС, НАТО) интереса им диктува да проткакват във времето конфронтацията. Дългосрочно перспективите пред Русия не са добри, затова трябва да действа скоро, при Китай нещата са по-сложни, де факто те имат потенциала и аргументите да оспорят глобално положението на САЩ. Щатите, пък, интереса им е да увеличат силите в Източна Азия и да протакват в Източна Европа конфронтиране с Русия.
  11. Ще попадне в когнитивен дисонанс. И ще нагажда реалността към вярата си. Всеки вярващ може да допусне мисълта "няма Бог" в съзнанието си, но продължаването нататък е труден процес. Така например, ще продължи да си вярва, като приеме, че колкото повече търсиш Бог, той, толкова по-усилено се крие. Или че е непознаваем.
  12. Общество предполага споделянето на определени ценности и култура, върху които са постигнали консенсус. В много разширен смисъл на понятието, общество е имало и тогава, и в по-първобитни времена. Религията има за цел, да създаде такова общество, в което има спойка между отделните му индивиди. Затова се и занимава и с неща като това що е добро и зло, праведно и грешно, красиво и грозно. И тези понятия са залегнали в колективното ни несъзнавано. Независимо дали вярваме в глупост като Бог като обективно съществуващо. Именно и заради това атеисти в пълния смисъл на думата няма. Защото, колкото и да си враждебен към вярата, надали ще отречеш, че убийството е най-голямото зло.
  13. Изобщо не е това Ама щом си на ниво " Дядо Мраз", твоя си работа.
  14. Някой ден може да разбереш и това, което написах. Евентуално.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...