Отиди на
Форум "Наука"

Mensey Bencomo

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Mensey Bencomo

  1. Скоро четох една книга на Петър Берон, за участието му в пещерна експедиция в Нова Гвинея.Там се застъпваше тезата , че канибализма там е следствие на липсата на едри бозайници на острова.
  2. Започвате да превръщате темата от икономическа в историческа /късен соц /.Ясно е , че трябва да се учим от историята във всякакъв аспект , но според мен трябва да дискутираме от тук на сетне какви са пътишата на България . .Мерки , стратегий, идей..............
  3. Посоката за икономическо развитие на страната е една - Да се пребори корупцията.Не случаино ЧЕЗ си продадоха бизнеса на Гинка ,а не на някоя сериозна фирма от бранша , никой просто не иска да затъва в нашето блато.А ЧЕЗ е само върха на айзберга , има много други чуждестранни фирми, който напуснаха страната заради рекета на държавата.Другия показател за нивото на корупцията у нас е , огромния спад на свежи,чуждестранни инвестиций за последните 10 год.Каквито и закони да се приемат за насърчаване на инвестицийте , ефекта ще е нулев , докато не се пресече корупцията.
  4. За кого бие камбаната - Ърнест Хемингуей.Страхотна книга за психологията на „геройте„ в една гражданска война.
  5. Ето малко снимки на Guanches. На първата са паметниците на всички крале на този народ . На втората е сина на последният крал на Оротава, който според легендата се е хвърлил от скалата , вместо да попадне в плен на испанските завоеватели / нещо като нашата легенда за нос Калиакра/. На последната са пирамидите в долината на Гиумар, но доста историци са скептични , че те са автентични .Много от географските имена , както и редица градове все още са на езика на Гуанчес- Оротава , Таоро, Тегесте, Техина , Икод и др.Свирукащият им език и до днес се използва на о. Ла Гомера , като е включен и в образователната програма на месните училища. В канарските учебници по история е застъпена тезата , че произхода на този народ е Северна Африка.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...