Отиди на
Форум "Наука"

Greatest Turk

Потребител
  • Брой отговори

    80
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Greatest Turk

  1. Евреите не се занимават с Еволюцията защото се мислят че са избрани от бог и са силно религиозни. Ако не бяха толкова уверени че са избрани и религиозни щяха да я приемат Еволюцията защото са много интелигентни хора като нация изобщо, религията им пречи. Еволюцията няма нищо общо с атеизма и атеистичното мислене, тук грешиш. Това че повечето учени са атеисти не значи че Еволюцията е атеистично изтъкване на нещата и разбиране. Това са фактите, а какво да кажем че един религиозен човек вярва че човекът идва от рая? няма логика, няма доказателства а са само мечти и глупости.
  2. Обиждаш хилядите учени по света които са работили и са посветили целият си живот по тази тема. Еволюцията е истина, има неоспорими доказателства. Повече няма да споря по тази тема. Всичко добро ви желая.
  3. Като кажем "слава Богу" какво се променя? животът ни, съдбата ни? НИЩО! "Бог" е измислен "приятел" и "другар", които "улеснява" донякъде живота на хората живеейки с тази заблуда и манипулация бих казал от преди хиляди години на шизофреници като Мохамед. Обвиняваме бог, молим му се, даряваме му дарове, правим жертвоприношения... и? НИЩО! просто е начин да ни "олекне" или да не губим надежда за нещо. Но нищо не се променя, случва се това което трябва да се случи, защото всичко така е "програмирано". Тази "програма" е чиста енергия (не божествена) защото "бог" е само в главата ни и е нашето разбиране за всичко съществуващо и материя. Може да има милиарди Вселени и измерения а ние да сме като "риба в морето" и не знаем за външният свят. Представи си: "бог" е там и "създава" вселени? за какво му е толкова планети, звезди които са пръснати и сами в пространството. Каква е тяхната цел? ами никаква такава е "програмата" "алгоритъма" А за Израел, доста съм запознат с тяхната култура и начин на живот, както колегата е казал по-горе денят им минава в чете на религиозни книги. Някои не са вярващи но пак четат религиозни книги. Те са древна нация от 4000 хиляди години дори и от повече. Тяхната култура или ген ли да кажа не знам но не се интересуват от Еволюцията. А това което си споменал за комунизма в миналото на България. Това не пречи на хората да изповядват вярата си, българският народ не е лесен и не се дава лесно, а по твоите думи сякаш сте безбожни още от тогава което не е вярно. Просто технологията и информацията в интернет масово променят мнението на хората за бог или се съмняват (в цял свят). Защото има и агностици (неутрални) и деисти а деистите вярват в създател и отхвърлят религиите защото са измислени и нелогични за модерният човек в 21-ви век. Заради бавният интернет съм публикувал два пъти нека модераторите изтрият долният коментар и се извинявам
  4. Интересно мислене имаш, но не го приемам. Все пак уважавам твоето мислене и всичко което си казал, жалко че и ти не можеш да докажеш нищо а само оспорваш казаното от хората виждам че някои хора са харесали твоите коментари, нека се включат и те и да им видим гледната им точка за Еволюцията. То така на сухо не става да лайкваш готовите коментари.
  5. Е няма как да не остане хипотеза, защото няма как да "видим" или върнем в миналото за да го докажем.
  6. Къде го видя този "създател" не знам но, Еволюцията не е това в което убеждаваш хората. Да, "учи се" прави грешки също. Когато ръцете ти вече не са ти нужни Еволюцията ги "премахва" за да оцелееш. Има толкова примери в природата, а това че не ги виждаш или разбираш по друг начин това е твоето лично виждане. "Бог - Създател" не съществува, съществува чиста енергия.
  7. Учените "създават" жив организъм в лабораторни условия в химичен коктейл и електричество. Когато има точно съотношение на елементите, то животът ще възникне случайно на всякъде във Вселената. Безжизненото вещество ще се превърне в живо (прост - сложен) Атомът, електронът, протонът, неутронът тези градивни частици не са живи сами по себе си. Какво е точно животът едва ли някой ще го разбере, защото ние сме част от тази система. Ние сме прах от избухващите звезди, всички елементи са "плод" на тези избухнали звезди. Еволюцията е случайност, животът ще умре а само развиващата се Еволюция се стреми да поддържа този живот в дългосрочен план, затова е и този генетичен код. Както бях казал и преди "Еволюцията се "учи" тя е "сляпа" без разум, просто "работи" защото има условия за тази Еволюция и появата на живот.
  8. Не спорим, но така се превежда от турски на български БУКВАЛНО! а вече кои как го разбира не знам, защото българският е много "широк" нека така да го кажа. В нашият език нямаме родове - среден род- женски род- мъжки род. Както и да е, важното е че всеки разбра какво означават
  9. Аз не знам нищо, научните доказателства са такива. Вселената ни се разширява и то с пълна сила и скорост. Можем да си представим какво следва.
  10. Развитието на самите организми е самата еволюция, не разделяй (еволюция - жив организъм - създател -природа) има тънка разлика между тях, без "създател" обаче.
  11. Приятелю този преводач не струва, аз като един турчин няма да знам значението на думата Devletcilik ли? Devlet означава държава, Devletcilik означава Държавност. Както и да е, няма да споря с Гугъл преводача явно по-добре знае майчиният ми език.
  12. Еволюцията се "учи" постоянно, това означава че, няма нищо общо с "създател". Това е развиваща се система. Давам един прост пример: ако навиеш една играчка да върви на дадена посока, това е програмиране. Ако оставиш тази играчка и тя върви на рандом посоки, това е развитие. глупав пример но и простичък и лесен за разбиране. Сега ако някои пита: "ок де, кои е създал тази играчка тогава?" това което човечеството или (едната част) си мислят че трябва да има "създател, художник, майстор". Не, не е така! Има разлика между чиста неразумна енергия, и разумен създател с някаква цел. Аз като атеист не виждам да има някаква цел всичко това, вселени, живот, галактики и т.н. Защото всичко това отива към унищожение и изчезване след милиарди години. Вселената ни няма да е винаги такава каквато я знаем, нито пък планетата ни ще я има винаги.
  13. Edit: За Б. Киров се отнася Аз като един турчин да ми показваш скрийн с превод?
  14. 1.: Cumhuriyetcilik - Републикализъм 2.: Halkçılık - Популизм 3.: Milliyetcilik - Национализъм 4.: Laiklik - Секуларизъм 5.: Devletcilik - Държавност 6.: Devrimcilik - Революционизм
  15. Невъзможно е да няма друг разум във Вселената, тя е толкова огромна че само в нашата галактика може и да има. По законите на квантовата физика и вероятността просто няма как да няма друга планета с условия подобни на нашата, а защо не и по-добри. В дълбините на океана има организми които се "хранят" с отровни за нас вещества, примерно кислородът е важен за нас но за другите организми е отровен. Това означава че, във Вселената може и трябва да има друг разумен живот. Има милиарди галактики, които са много, много по-големи от нашата, а да не споменаваме колко планети и звезди има из Вселената... Възможно е животът на Земята да възникнал първо в друга галактика и планета и с помощта на метеорите да се е развил и тук. това означава че семената на живота са пръснати из вселената и където има подходящи условия там се развива. ?
  16. Разгледайте видеата в този нео-османски канал, ще видите много обиди и клевети срещу Ататюрк, ще видите омразата им към него и неговият демократичен модерен съвременен и мирен режим. Ще видите колко са агресивни. ISLAMBOL SOLDIERS https://www.youtube.com/channel/UCPloG9VGaUQwsCJQeJpOO7A/videos Уж Ататюрк е бил евреин, хомосексуален, някои казват че е българин дори което е смешно (за да го оплюват) уж е бил английски шпионин, бил е атеист (вярно е , но е проблем за ислямската идеология НЕВЕРНИК ) уж е бил масон и куп глупости по негов адрес. Има стотици канали като този тролове в интернет само с една цел, да заличат любовта на хората Кемалисти, да ги оставят неграмотни и по лесно да ги управляват и да наложат тяхната воля .
  17. Саботираха много пъти митингите на Индже, някои телевизии даваха само Ердоган, някои прекъсваха предаванията му ужас. Индже просто имаше твърде малко време, хората са разединени кюрдите, националистите , кемалистите и тия нео-османисти. Че и нашите политици са същите разделиха хората и ги манипулират, примерно партия АТАКА е на Доган с цел манипулация и насаждане на омраза на етническа основа, и така се цели българските турци да гласуват само за него. Вичко е манипулация никои не мисли за народа .
  18. Приятелю, тези турци-кюрди дето са в Европа гласуват за Ердоган и смешното е че аз лично много се смея, че ходят в Европа Америка работят там ядът храната на тези които наричат неверници НО НЕ СЕ ВРЪЩАТ В ТУРЦИЯ. Запомнете нещо от мен приятели, тези които са нео-османци са агресивни анти-демократични или манипулирани неграмотни хора. Един Кемалист като мен са разумни, мислящи , образовани, обичащи демокрацията, мразещи войната, повечето не са вярващи затова са и толкова будни може би. Пробемат в Турция е голям, ходил съм много пъти трябва да внимаваш какво говориш там, защото все някои може да те наръга без да му мигне окото. Поради неграмотност или от патриотизъм най вече от патриотизъм. Обидиш ли Ататюрк или знамето ще загазиш много лошо. На тези избори Кемалистите загубиха и това е много, много лошо. това означава че религията и неграмотността надделява над разума и демокрацията. Никои освен "овцете" и слугите и неговите секти не предвиждат добро бъдеще за Република Турция. Тя е уж "демократична" и уж Кемалистка, глупавите и слепите нео-османци погубиха демокрацията и развитието и икономиката и всичко.
  19. Няма начин друг да спечели 16 години на власт и силното влияние на вярата и османизма просто нямаше как някои да го измести. Всикчи работят занего всички пречки се премахват, той има тотална власт над всичко и всички, ТВ каналите е показван само той + религийна пропаганда и пропагандни филми "Османски" и надъхват народа и манипулират. За съжаление необразованите "османци" победиха а ние Кемалистите загубихме, ако беше спечелил Индже Турция щеше да се промени коренно, нямаше да е така агресивна както е сега, щеше да е образована, модерна (не че сега не е но...) Щеше да е с симпатия към Европа и останалите държави, простонямаше да е така. Откраднаха се милиони класове на тези избори дори умряха хора (ако някои не знае) хората на Индже и Кемалистите бяха заплашвани и не допускани в някои градове да гласуват имаше сблъсъци и това беше неизбежно.
  20. Как да ти докажа след като цялата власт е в неговите ръце и манипулира турският народ, а действията му са типични "османски" АГРЕСИВНИ ДИКТАТУРНИ наричат го "султан без корона" как да ти докажа. Има много неща за показване но са на турски. Мрази Ататюрк, мрази запада. Няма нищо демократично в Турция,всички "отварящи устата си" Той като един политик в устата му е само исляма и нищо друго (типично по османки), има много неща. Ататюрк обичаше запада и мира и не беше агресивен към тези държави. А виж Ердоган и последователите му, ако можеха щяха да избият всички заради исляма. Той се води не от демокрацията а от исляма, мрази Ататюрк иска да го заличи. ако знаете в интернет нео-сманците какви обиди отправят към Европа, Израел, Ататюрк, Атеистите, Християните, Гейовете, Америка ще се хванете за главата. Те, не са националисти, те са империалисти ислямисти, войници на исляма, мразят демокрацията. Затова и Ердоган спечели тези избори защото обществото е манипулирано и живее в средновековието. Ходжите проповядват да не се приема еволюцията и науката, тези мюсюлмани никои не ги закача но тези Кемалисти са хвърляни в затвора нямат същите права, няма свобода на словото.
  21. Не е така, ако ти покажа хората колко са недоволни... Доларът направи таван а турската валута се обезцени и още много неща. Икономиката в момента е в много лошо състояние, дори купуват слама от България. Ердоган въпреки че насажда омраза срещу Израел, не прекъсва контактите си с тази държава, напротив, внася различни семена и прочие двуличник.
  22. Защо хората лъжат? Не мисля, че има някой, който да не лъже. Това да лъжеш свързано ли е с генетиката? Дали е свързано с еволюцията и е необходимо да лъжем? Някои хора го превърнаха в изкуство. Това е много странно поведение за човек, който обикновено лъже за всяка ситуация. Пример: Онези, които казват че са пророци, въпреки това хората им вярват. Пример: Приятели в нашият кръг. Пример: Ние самите лъжем другите, дори лъжем самите себе си. Защо лъжем, голяма нужда ли имаме от тази лъжа? Дори и тук мога да усетя, че хората лъжат. (Навсякъде сред хората) Възможно ли е това, да е вид заболяване?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...