Отиди на
Форум "Наука"

shusho

Потребител
 • Брой отговори

  4
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

0 Ученик

Всичко за shusho

 1. shusho

  Случаят Дятлов

  за катастрофата през 57 за групата карта
 2. shusho

  Случаят Дятлов

  Извинявайм се за липсата на правопис.
 3. shusho

  Случаят Дятлов

  Не прочетох цялата тема, но мернах коментар в началните страници относно един от експедицията, който е имал "вземане-даване" с Маяк. Днес същото ми хрумна. Катастрофата с Маяк става през 1957, ядрени отпадъци, големи поражения по земята и въздуха, по хората - лъчева болест и рак. По-интересното е, че освен, че "Кривони́щенко е бил - прораб в строительном тресте при комбинате № 817 в Челябинске-40, свидетель и участник ликвидации последствий Кыштымской аварии" , то и другите не са какви да е - бъдещи инженери, физици, компетентни по радиотехника и други сродни и т.н. Светлините за които се споменава в различните статии - оранжево-червени - същият вид оцветяване, дори преминаващо в синьо и розово е имало и по време на катастрофата в Маяк. Тя се случва на юг, а групата отива на север - пак в Урал. Още нещо: Река Теча, която сериозно е замърсена по време на катастрофата в град 40... (Тук специалистите по водните басейни могат да изкажат мнение.), та тази рекичка е приток на някакъв приток на една голяма река, чиито друг приток ими приток - реката близо до мястото, където групата е загинала. Сега не ми се рови - има карта, има гугъл. Някой да каже може ли да стане радиационно замърсяване по вода в този периметър. И тук са моите въпроси: - Какво правят точно тези хора на едно място? - Защо са отишли точно тези хора на безлюдно и не много лесно достъпно място? - Възможно ли е под претекст за "туристическа разходка" да са имали съвсем друга задача? Ако да, то може ли тази задача да е била свързана с изследване на нещо, изпробване на нещо или опит с нещо? Ако отговорите на горните въпроси пораждат съмнения, то може ли се каже, че е напълно възможно местоположението на телата, самото място на произшествието и въобще цялата следствена постановка да е била умишлено частично опорочена с цел прикриване на истинската причина точно тези хора да бъдат на точно това място?
 4. shusho

  Котки и огледало

  Виждам, че темата е стара, но ако има нова информация..., моля споделете, че ми е любопитно (котешки любопитно)! Имам котарак. Вече е на 8г. Никога не е искал да поглежда в огледало. Не знам защо. В момента, в който го доближа до огледало, започва да гледа настрани. Странно ми е. И просто да го оставя някъде това огледало, подминава го, но никога не поглежда в него. Нито веднъж за 8-те си години не е гледал в огледало. Какво мислите вие за това?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×