Отиди на
Форум "Наука"

shusho

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ shusho

  1. за катастрофата през 57 за групата карта
  2. Извинявайм се за липсата на правопис.
  3. Не прочетох цялата тема, но мернах коментар в началните страници относно един от експедицията, който е имал "вземане-даване" с Маяк. Днес същото ми хрумна. Катастрофата с Маяк става през 1957, ядрени отпадъци, големи поражения по земята и въздуха, по хората - лъчева болест и рак. По-интересното е, че освен, че "Кривони́щенко е бил - прораб в строительном тресте при комбинате № 817 в Челябинске-40, свидетель и участник ликвидации последствий Кыштымской аварии" , то и другите не са какви да е - бъдещи инженери, физици, компетентни по радиотехника и други сродни и т.н. Светлините за които се споменава в различните статии - оранжево-червени - същият вид оцветяване, дори преминаващо в синьо и розово е имало и по време на катастрофата в Маяк. Тя се случва на юг, а групата отива на север - пак в Урал. Още нещо: Река Теча, която сериозно е замърсена по време на катастрофата в град 40... (Тук специалистите по водните басейни могат да изкажат мнение.), та тази рекичка е приток на някакъв приток на една голяма река, чиито друг приток ими приток - реката близо до мястото, където групата е загинала. Сега не ми се рови - има карта, има гугъл. Някой да каже може ли да стане радиационно замърсяване по вода в този периметър. И тук са моите въпроси: - Какво правят точно тези хора на едно място? - Защо са отишли точно тези хора на безлюдно и не много лесно достъпно място? - Възможно ли е под претекст за "туристическа разходка" да са имали съвсем друга задача? Ако да, то може ли тази задача да е била свързана с изследване на нещо, изпробване на нещо или опит с нещо? Ако отговорите на горните въпроси пораждат съмнения, то може ли се каже, че е напълно възможно местоположението на телата, самото място на произшествието и въобще цялата следствена постановка да е била умишлено частично опорочена с цел прикриване на истинската причина точно тези хора да бъдат на точно това място?
  4. Виждам, че темата е стара, но ако има нова информация..., моля споделете, че ми е любопитно (котешки любопитно)! Имам котарак. Вече е на 8г. Никога не е искал да поглежда в огледало. Не знам защо. В момента, в който го доближа до огледало, започва да гледа настрани. Странно ми е. И просто да го оставя някъде това огледало, подминава го, но никога не поглежда в него. Нито веднъж за 8-те си години не е гледал в огледало. Какво мислите вие за това?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...