Отиди на
Форум "Наука"

Torin

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Torin

Contact Methods

  • AIM
    denethor4

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Пловдив

Torin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ако се поинтересуваш малко, ще разбереш, че далеч не съм привърженик на другарите Маркс и Енгелс. Още по-малко съм атеист. Не подкрепям иконоборството и смятам, че е навредило на Империята. Просто се опитах да ти обясня подбудите на иконоборците, както и някои техни аргументи.
  2. По-големи тъпни никога не съм чел. Така и не разбрах къде трябва да се смея. В друго време и на друго място щеше да ви поприпари под задниците и да замирише на пърлено. Ауто да фе дето се казва и с право.
  3. Галахад, по-скоро протестантството се доближава до иконоборството, а не обратното. Що се отнася до "икономическата" част въпроса само ще ти напомня, че църковните имоти не се облагат с данък и следователно са в ущърб на държавата. Нещо повече по-онова време е имало твърде много монаси и то здрави и прави мъже, които вместо да бачкат и служат в армията са се криели в манастирите съвсем съзнателно. С останалото обаче съм съгласен.
  4. "18. И като вървеше покрай Галилейско море, видя двама братя, Симона, наричан Петър, и брата му Андрея, да хвърлят мрежа в морето, понеже бяха рибари; 19. и казва им: вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци." от Матея Свето Евангелие 4:18/19
  5. Warlord, всичко опира до това дали вярваш или не. 1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо. 2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божий, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало. 3. Който заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Духа Светаго и Дева Мария и стана човек. 4. И бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан. 5. И възкръсна в третия ден, според Писанията. 6. И възлезе на небесата и седи отдясно на Отца. 7. И пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край. 8. И в Духа Светаго, Господа, Животоворящия, който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците. 9. В едната, света, вселенска (съборна) и апостолска Църква. 10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете. 11. Чакам възкресение на мъртвите. 12. И живот в бъдещия век! Амин. Ето това е Вярата в "доказателствена форма", ако позволите израза.
  6. А какво ще кажете за ВЯРАТА? Как ви се струва като доказателство?
  7. В едно нещо си прав, Warlord - Австро-Унгария е била обречена независимо от обстоятелствата. В действителност поглъщането на още територии населени със славяни само би ускорило нейната гибел вместо да я укрепи.
  8. Това разбира се не я прави по-малко хипотетична. Warlord, никого не искам да "просветлявам", особено "просветлените" и се надявам да запазиш добрия тон. Последното е искрено благопожелание...
  9. Приятели, цялата тази тема е адно голямо ... ако ( Просто е твърде хипотетична.
  10. Госпожата си е просто една отявлена комунистка и интернационалистка. "Отломка нищожна" от комунистическо котило. Тати бил в в лагер за военнопленници в Щутгарт, а мамито гледало как нацистите марширували из родния и град, ох ще взема да се разплача Работила ми в посолството във Франция и видите ли била известна преводачка, журналистка, научен работник. Била много добра в "тройната си професия". Колко добра българка е обаче и нима това да отричаш извършването на насилствено "помохамеданчване" и геноцид над българския народ е по-малко престъпление от това, което на нейните съпартийци в Бълтария извършиха по време на "Възродителния процес". И къде беше тя тогава, та да надигне глас и да защити тия "изгнаници клети" - естествено на топло в службичката си в посолството или в някой парижки шантан.
  11. В светлината на това доста добро изказване бих могъл само да добавя, че очевадния избор е Василий ІІ. Той е човекът извършил византийската реконкиста. Мерките му за ограничаване на едрата поземлена собственост и изпадането на селяните в крепостна зависимост са безпреецедентни и удължават живота на Империята поне със 100 години. Ако Господ му беше дал още няколко годинки живот, той щеше да изрита арабите от Светите земи, а защо не и от Египет...
  12. Алилуя, братко и амин, ако е позволено да добавя. По-ясно не бих могъл да се изразя.
  13. В крайна сметка, въпреки че аз отбелязах "досега съм срещал" и не вярвам някой от вас да е срещал нещо друго в изворите, е ясно че господинът говореше за избитите от българите араби, а не за числеността на арабската войска изобщо. Далеч съм от мисълта, че ние сме ликвидирали арабската войска, напротив. Но все пак сме повлияли сериозно на изхода на войната. Смятам, че българската войска е ликвидирала главната и неименуема опасност за Константинопол. Що се отнася за византийската флота, то тя не е била в никакво си Черно море. Просто е била групирана около столицата и арабската флота тъй или иначе никога не е могла да се доближи до града по море. Простата военна стартегия /вижте за справка битката при о-в Саламин по време на гръко-персийските войни/ сочи, че численото превъзходство на арабската флота не значи нищо в бързите, тесни и непредсказуеми води на Босфора. Нещо повече, то пречи, като се добави и техническото превъзходство на имперската флота /гръцкият огън/, нещата са предварително ясни. Поне за всеки, който си има понятие от военни действия. В този смисъл съм напълно съгласен с Warlord и абсолютно несъгласен господин Togarm.
  14. Йончев, Йончев и тук така, драги. "Кооптирани"!?!? Ами откъде си правиш извода, че не са били "кооптирани"? Да не би случайно "свободната селска община" да са я донесли други във Византия или що?!? Или стратиотите от европейските теми да са били американски индианци?!? Или пък Тома Славянина е Люк Скайуокър!?!?!?!?
  15. Брех, досега най-голямото число, което бях срещнал беше 33 000, ама чак пък 500 000!?!?!? Човече, освести се малко, смали ги поне на 50 000.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...