Отиди на
Форум "Наука"

Сolonelcassad

Потребител
  • Брой отговори

    86
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Сolonelcassad

Последни посетители

168 прегледа на профила

Сolonelcassad's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

140

Репутация

  1. Бих те попитал същото...имайки предвид, че четенето с разбиране, което се учи в трети клас - на теб сериозно ти куца.
  2. Договорът "Истанбул-1", подписан в Истанбул. ........................... Онзи ден Ердоган разкритикува отношението на западните лидери към Путин според турските медии: "Знаете какво е отношението на западните политици към Путин. Това не е подобаващо за политиката. Каквото отношение проявите към него, такова ще получите", каза турският президент Ердоган в защита на Путин. Между другото Ердоган ще посети Путин на 5 август в Сочи. А феновете на Фенербахче скандираха името на Владимир Путин по време на снощния мач с Динамо (Киев) в Истанбул.
  3. Пак фейкове! Министерството на отбраната на РФ в ежедневния си брифинг за деня обяви какво точно е ударено в Одеса. Зеленски лъжеше и мажеше, че Русия е нарушила договора, а се оказа, че Русия такъв договор, за какъвто Зеленски си мечтае - не е подписван. Повтарям - Русия се е ангажирала според договора да не удря по пристанищни съоръжения, които са необходими за износа на зърно. Русия си запазва правото да удря по всички останали цели на одеското пристанище.
  4. А ти не схвана, че според договора, подписан в Истанбул, Русия не е длъжна, нито е подписвала в този договор да пази от удари военни цели по одеското пристанище. Не знам как да ти го обясня по-просто, че да сханеш такова елементарно изречение...
  5. Поредният фейк! ООН заяви, че Русия не е нарушила споразумението за износ на украинско зърно. А от изявлението от турска страна се разбра, че Ердоган има повече доверие в Путин, отколкото в Зеленски. Повтарям, според договора "Истанбул-1", Русия няма никакви задължения да не нанася удари по военни цели в Одеса или Одеска област. Всички споразумения в договора, подписан в Истанбул за износа на украинско зърно засягат грубо казано само търговски кораби, които изнасят зърно, зърнени терминали и съоръжения за износ на зърно. Следователно е логично да се очаква, че въоръжените сили на Украйна осъзнавайки реалността, ще започнат да крият боеприпаси и оборудване възможно най-близо до зърнените терминали или пристанищните съоръжения, участващи в договора Истанбул-1, така че в случай на удари, да ореват света, че "Русия нарушава истанбулската сделка", въпреки че Украйна я нарушава, като разполага военни съоръжения и складира боеприпаси до структурите, които участват в нея. Но както знаем от опита в Мариупол или Северодонецк, това е стандартна практика на ВСУ, така че ако е необходимо, боеприпасите ще бъдат заровени директно в зърното. Ето какво е унищожено на пристанището в Одеса. Кой им е крив на украинците, че точно на пристанището са решили да крият противокорабни ракети Harpoon. Дори самите украински власти признаха, че съоръженията за зърно на одеското пристанище не са засегнати след като ООН ги натисна да признаят това: В пристанището на град Одеса, на територията на корабостроителницата, високоточни ракети с голям обсег на морско базиране унищожиха украински военен кораб в дока и склад с противокорабни ракети Harpoon, доставени от Съединените щати на Киев. Също така бяха изведени от строя производствените мощности на предприятието за ремонт и модернизация на корабната индустрия на Военноморските сили на Украйна. Съоръженията за зърно не са засегнати и износът на украинско зърно ще се осъществи по план.
  6. Само дето в ролята на лъжливото овчарче са всички презобали с украинската пропаганда, разпространявана от терористичния режим на Зеленски. Дори Жозеп Борел наскоро си призна, че извън НАТО, нито една друга държава в света не вярва на нашата пропаганда и всички останали имат съвсем различно мнение за войната в Украйна и по-конкретно кой е виновен за нея. И това не е Путин... Да се чуди човек, защо останалият свят от 7 млрд. души не вярва на нашите фейкове и дезинформации с източник терориста Зеленски... .................. Жозеп Борел: ЕС губи наратива за Украйна Гледната точка на ЕС за събитията в Украйна не преобладава сред страните от Г-20, оплака се Жозеп Борел. Жозеп Борел очертава как ЕС губи наративната пропагандна игра срещу Русия в момент, когато ЕС се бори с икономическа криза. Мненията "рязко се различават", призна шефът на европейската дипломация. Докато страните от Г-7 "са обединени в осъждането на Русия и налагането на санкции срещу нея", други страни "често поддържат различна гледна точка", каза Борел. Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел след срещата на външния министър на Г-20 в Бали каза, че ЕС губи „глобалната битка на наративите, когато става въпрос за Украйна“, добавяйки, че нещо трябва да се направи. „Глобалната битка на наративите е в разгара си и засега не печелим.“
  7. Терористичният режим на Зеленски снощи удари с HIMARS затворническата колония в Еленовка и изтрепа 53 украински военнопленници от Мариупол, ранени 75. Списъкът не е окончателен. Според руснаците това идва като предупреждение от терориста Зеленски към всички украински клетници, изпратени като пушечно месо на фронта и решили тепърва да сложат оръжие и да се предадат, за да спасят живота си. Оцелели украински военнопленници от снощната терористична атака на Зеленски молят Русия и ДНР да ги преместят на руска територия.
  8. От моите източници за северната част на Херсонска област:"Въоръжените сили на Украйна непрекъснато проучват нашата отбрана. Те се катерят на различни по брой групи, рутинно ги покриваме с артилерийски огън. Те се оттеглят със загуби, но след това се пробват на друго място.Всички техни действия са прозрачни за нашето разузнаване, но въпреки това продължават обречено и безуспешно да се опитват да атакуват, понасяйки постоянни и големи загуби. Понякога изглежда, че това са някакви групи от зомбита, движени напред от неразумен инстинкт. Лудостта да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различен резултат.Изглежда, че могат да бъдат съжалени, но подобни действия не са подобни на човешкото поведение. Дори ISIS в Сирия се държаха по-рационално и смислено."
  9. Да ни е честито, важното е на Путин да му е зле. Както пишат, може наистина да умре, но от смях... А истината е, че Путин ни надигра в собствената ни игра на санкции. https://business.dir.bg/kompanii/bulgargaz-iska-shokovo-uvelichenie-na-tsenata-za-avgust-s-54
  10. Даниил Безсонов (первый замминистра информации ДНР): Целият фронт в Донбас кипи.Всеки ден нашите войски изграждат своя настъпателен потенциал във всички посоки. Бавно, но сигурно вървим напред, освобождавайки село след село, височина след височина. Новолуганск е наш, което означава, че следващото село ще бъде Кодема , откъдето врагът най-често нанася артилерийски удари по Горловка. И тогава Бахмут (Артьомовск).Всичко върви по план и продължаваме напред. Всяка наша стъпка е предшествана от усърдна работа на разузнавателни и артилерийски части.Често (не поради военна целесъобразност, а по информационни и политически причини) украинските воини трябва да държат всяко парче земя, като същевременно понасят огромни загуби. Следователно всяко населено място, което е под наш контрол, на първо място е огромна загуба за Въоръжените сили на Украйна. Да, всеки път военно-политическото ръководство на Украйна обявява организирано отстъпление на частите на Въоръжените сили на Украйна на „по-изгодни“ позиции, което на практика означава поражение.Към днешна дата на територията на Донбас остават не повече от 10% от украинските военни, които са били тук преди началото на военната операция. Останалите са убити, тежко ранени или пленени. На тяхно място дойде "прясно месо" в лицето на териториалната отбрана и мобилизирани. Да, защитата е много по-лесна от атаката и все още има много хора в Украйна, но мотивацията и уменията не са същите.В близко бъдеще ще дойде денят, когато остатъците от отбранителния потенциал на Въоръжените сили на Украйна ще се изчерпят и нашите войски ще се втурнат лавинообразно. Но дотогава трябва да продължим да се справяме внимателно и методично с врага.
  11. От моите източници: Обстановката по фронтовете за изминалото денонощие: ТЕЦ Углегорск премина под контрола на "ЧВК Вагнер". Щурмовите отряди на "ЧВК Вагнер" тази сутрин окупираха цялата територия на ТЕЦ Углегорск. От 22 май ТЕЦ Углегорск беше държана от ВСУ, отстъпващи от Светлодарск. посока Харков - съюзните войски, в отговор на обстрела на Казашки Лопан, отговарят с артилерия по позициите на Въоръжените сили на Украйна близо до Харков и Чугуев.В посока Славянск Народната милиция на ДНР напълно блокира Новолуганское и започна да го прочиства. В херсонско направление, в устието на Днепър е открит опит за настъпление и акостиране на територията на Херсонска област от високоскоростни десантни лодки на украинска диверсионна група. В резултат на това две лодки с диверсанти на борда са унищожени от руските войски. В Артемовско (Бахмутовско) направление врагът продължава да се отбранява в северната част на селището Стряповка и на прилежащите височини. Все още няма значителен напредък.В донецкото направление контрабатарейните боеве се водят в Авдеевка, Ласточкино и Орловка. ЧВК "Вагнер" и 6-ти полк на Народното опълчение на ЛНР, с подкрепата на артилерия и авиация на съюзническите сили освободиха село Покровское. Така линията Клиновое - Покровское е напълно прекъсната. Следва Артемовск. На руската граница - Въоръжените сили на Украйна обстреляха село Алексеевка в Курска област. Както се оказа, огънят е изстрелян към клетъчната кула. Няма жертви.„Пристигащи“. Красни Луч в Луганската народна република беше обстрелян от американски ракети HIMARS.Ракетни удари от руските ВКС бяха нанесени през изминалото денонощие по складове с оръжие и боеприпаси в Николаев, Запорожие, Артемовск и Харков Администрацията на Херсонска област подкрепи идеята на Запорожка област да проведе референдум за присъединяване към Руската федерация в същия ден.Вече няколко дни шумът за изтичане на информация, че Иран е продал на Русия определен брой БЛА, не стихва в мрежата. Прави впечатление, че за първи път за това говориха представители на Вашингтон. В Москва информацията не се потвърждава, но и не се опровергава особено. Междувременно транспортни Ил-76 от Иран с неизвестни товари продължават да пристигат на летищата в близост до Москва.
  12. Euronews съобщава, че хиляди украинци се връщат доброволно от други части на Украйна в домовете си в „окупираната от Русия територия Запорожие“, както се изразява Euronews. Доброволно! Чакат с дни, за да бъдат пуснати. На ден минават между 150-200 коли. Има само един пропускателен пункт и затова се получава опашка от автомобили и забавяне. Жена с бебе казва, че нейната майка и сестра живеят в "окупираните" територии и всичко е наред, затова се връщат. Също и защото мизерстват и нямат работа в украинските територии. Зеленски спря газа към Запорожието и в момента Русия прекарва тръби и обеща, че до два месеца ще имат евтин газ. Очаква се в най-добрия сценарий Украйна да приключи годината с 50 млрд. дефицит и спад на БВП с 35%. И това е най-оптимистичната прогноза. Преди 4 дни Украйна обезцени с 25% стойността на гривната спрямо щатския долар. В Херсон пък новите власти намалили многократно цените на битовите услуги като ток, вода, газ и отменили всички кредити към украински банки. Започват начисто и се готвят за референдум през септември. Още месец в Херсон ще се използва украинската гривна и след това се преминава само на рубли, защото всички социални плащания се изплащат само в рубли.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...