Отиди на
Форум "Наука"

sir

Потребител
 • Брой отговори

  1287
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  49

sir last won the day on Октомври 26

sir има най-харесвано съдържание!

Репутация

2384 Доцент

Всичко за sir

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Интереси
  Икономика, история, политика, спорт и так далее

Последни посетители

3712 прегледа на профила
 1. Това обаче е съмнителен превод и Бешевлиев сам си го пише. Тъй че изобщо не е ясно за какво точно става дума и дали Маламир и Крум са участвали заедно в поход или в някакво друго събитие.
 2. Що да не прогнозира човекът, в института в Ухан сигурно вече работят по нови творения и явно Били има вътрешно инфо за сроковете.
 3. Гюзелев и позоваванията на фентъзито Геста Хунгарорум няма да ги коментирам, понеже съм го правил по други поводи. Нека да го оставим това упражнение на румънските историци. Значи, това, което го пиша тука, не е някаква стройна теория, а просто някои размишления, може да ги кръстим и алтернативки, няма проблем. Защо не се споменават авари в армията на Кардам според мен е пределно ясно. Кардам го има в изворите за последно през 796 г. във връзка с въпросните подигравки за възрастта му. Това е точно годината, в която според мен (а и не само според мен) аварите престават да бъдат фактор. Има
 4. Май нямаме. Тука някои от по-големите спецове може и да скокнат, но тези събития спокойно може да са станали и по времето на Кардам и затова и той да изчезва от източниците след 796 г. - годината, в която аварите в общи линии капитулират окончателно срещу франките.
 5. Подкрепям, обаче форумната управа явно е по-заинтересована от кликове, отколкото от някакво реално развитие или поне поддържане на форума в някакъв приличен вид. Иначе принципно няма лошо да се помага, но ако има поне някакъв диалог - да сподели мисли момчето/момичето, пък да си поговорим и така. А не "напишете ми есето и ми го пратете, айде чао, довиждане, лека нощ".

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...