Отиди на
Форум "Наука"

Стефан Василев

Потребител
  • Брой отговори

    19
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Стефан Василев

  1. То това че числата са различни е ясни. Въпроса е защо ДДС-то се смята по този начин.
  2. ДДС в България е с размер 20% но при изчисляване на цена без ДДС това се осъществява чрез делене на 1.2. (100лв с ДДС е 83.33лв без ДДС), а не 80лв. А при смятане на цена с отстъпка изваждаме съответния процент. Защо е така?
  3. Огромен брой панелни блокове в България са построени през 60-те, 70-те и 80-те години. Много от тези сгради са на по 50г и приближават края на предвидения експлоатационен срок. В София и в Пловдив има много панелни сгради в окаяно състояние. Пукнатини по балкони и основи, проблеми с тръбопроводи, стари асансьори, течове по покривите и т.н. Би следвало всички тези сгради да бъдат разрушени в следващите 10-15г. Какъв е плана на държавата, ако изобщо има такъв?
  4. НЕКА ГОВОРИМ ФАКТИ 1. Путин е диктатор. В Руzzия няма свобода на словото. Ако кажеш нещо против режима отиваш в затвора или в ковчега. Много са политиците, журналистите, и бизнесмените които бяха убити за последните 20г. 2. Руzzия е фашистка държава. Действа по идентичен начин с режима на Хитлер преди 80г. Нацистка Германия напада Чехословакия под същия фалшив предлог че там етническите германци са тормозени. 3. Руzzия започна войната. Не САЩ, не Англия, не Франция, не марсиянците. А онзи нисък диктатор който се крие в бункера под Кремъл и нарежда бомбардировки по детски градини. Нападнаха братския народ на Украйна под фалшив мотив. Путин използва паметта на руснаците за ВСВ за да ги нахъса пак да се бият срещи тези ''лоши украински нацисти''. АБСОЛЮТНА ЛЪЖА. Редица международни организации обявиха мотива на Путин като тотална измишльотина. 4. Русия извършва военни престъпления в Украйна. Избиват цивилни хора жени и деца, атакуват електроцентрали и водопроводи. Руzzнаците дори признаха публично за тези зверства. 5. Украински народ има. И в този народ има над 300 000 етничеки българи. Много от тях загинаха във войната. А българския народ си мълчи и хвали откачения руски диктатор.... Киев вече е бил голям и важен град 500г преди основаването на Москва. Цяла Русия е започнала от Киевските руси. Украйнския народ никога няма да се остави да бъде покорен от един жалък диктатор. Прочетете ''писмото на Запорожките казаци до турския султан'' и ще разберете какво имам впредвид. 6. Путинския режим тотално съсипва руската държава. 23г е на власт с помоща на олигарсите. Резултата е следния: - Демографска криза - Икономическа криза - Политическа изолация. Единствените съюзници на Раша са Иран, С.Корея и Беларус. Все диктаторски държави. - Изтичане на мозъци. Младите и кадърните руснаци бягат от рая на Путин - Тотална липса на чуждестранни инвестиции. Всички западни бизнеси изчезнаха. 7. Руzzия губи войната. ''Специалната операция'' дето трябваше да приключи успешно за 2 седмици продъжава вече 1г. До тук руските загуби са над 120 000 убити, 3200 танка за скрап, корабля Масква е на дъното. Изгубиха Херсон, Лиман и Харков. Няма как бедната и измъчена Русия да се конкурира с военната индустриална мощ на НАТО. 0.5% от оръжието на НАТО се оказа достатъчно за да спре тотално руската армия. България е длъжна да помага на братския народ на Украйна по всички възможни начини. България не бива да има НИЩО ОБЩО с Руzzия докато тя е диктаторска държава. Ако наистина обичаш Русия трябва да си срещу Путин. Защото той е НАЙ-ЛОШОТО за руския народ, култура и държавност.
  5. През 1904-та в района на Кресненското дефиле се случва най-силното земетресение регистрирано на територията на България с магнитут 7.2 по Рихтер. Усетено е в целия Балкански полуостров. Симитли и Крупник са почти изцяло разрушени от труса и свлачищата. Загиват над 200 човека. Има легенда че земетресението създава огромна пещера (система от пещери) под Струма в която през годините са били засмукани паднали хора и автомобили.
  6. Хипотезата е развита от дипломата и любител историк Иван Димитров в няколко публикации през 80-те години и периодично се появява в жълтата преса оттогава насам. Според Димитров Де Охеда всъщност е Драган от Лихнида (Охрид), който кръщава с български топоними свои открития. И също така в ядосано състояние е използвал непознатата за испанците дума "майката''.
  7. Странно защо поставихте цар Симеон Велики назад в списъка. В кой друг период българската държава е била по-силна и влиятелна в нашия регион? Единствените владели който могат да оспорват постиженията на Симеон I са Крум и Борис I.
  8. Разказите за българи оцелелни от потъването на Титаник си противоречат с официалните документи? Според официалния списък НЯМА оцелели българи. Коя е истината?
  9. Как бихте подредили 10-те най-велики български владетели? Има ли такива и кой е направил най-много за българския народ?
  10. Масово българите кучкари не почистват ''творенията'' на домашните си любимци. Каква е причината? Нисък интелект, национална черта на характера, гордост, гнус или друга?
  11. Построения през 80-те години язовир Огоста е разположен точно над гр.Монтана. Още от момента на пускането си в експлоатация, язовирът буди съмнения, че е опасен за разположения в непосредствена близост областен център и околните села. Местният клон на движение „Екогласност“ пуска до съда множество жалби, свързани със стабилността на язовирната стена.
  12. С оглед на демографското, икономическо и геополитическо състояние на държавата как си представяте бъдещето на България в следващите 50г.?
  13. Възможно е! Аз след 3-тата ракия се пренасям в друго пространство-време. И виждам най различни исторически личности. Наполеон, Тутанкамон, Томас Джеферсън, Чингиз Хан, Юлии Цезар, Бай Тошо...
  14. Не бих казал че няма от къде да дойде този материал. Най-високите възвишения по дефилето са по над 1200м. И са непосредствено до реката. Незнам дали някога са правени геологически изследвания в района но поне на теория такъв риск има. Да не забравяме и земетресението с магнитут 5.8 преди 10-тина години което се усети силно в цялото Софийско поле.
  15. София се намира в котловина и единственото оттичане на води е през река Искър на север. Възможно ли е земетресение или друг фактор да породи свлачище което да блокира Искър. Какви биха били оследствията?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...