Отиди на
Форум "Наука"

Exhemus

Потребител
 • Брой отговори

  1249
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  6

Exhemus last won the day on Февруари 17

Exhemus има най-харесвано съдържание!

Всичко за Exhemus

Последни посетители

6535 прегледа на профила

Exhemus's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

848

Репутация

 1. Айдеее, либерастията отново в атака! Забелязвам, че към форумните либерасти се присъединиха купчина съвсем нови. Изглежда задачата е окончателно да приключат с България? Адвокатите на тоталната приватизация ще ги питам: Каква е съдбата на досега приватизираните активи, от 1990 насам? Колко са цъфнали и вързали и колко ги няма никакви? Ама били остаряли и неефективни - аз ще ви кажа - дойдоха турци, корейци, че даже и западняци и си напазаруваха машини почти без пари. Каквото можаха. Останалото на скрап. Сред остарялото имаше доста модерно и то можеше с инженерна мисъл да се преструктурира. Между другото има тежки машини, които не остаряват за 200 години. Такива старци отидоха в Корея, дето уж е най-модерна. То всяко нещо трябва да се прави с разбиране и с конкетен подход, а либерастията предявява тотални (комунистически) мантри - Някои държавни чинивници злоупотребяват, значи държавата по правило е лоша... Това ли измисли Харвард? Да ама не - ей го служебният министър - само като рязна магистралните кърлежи и в бюджета се появи някакъв милиард и нещо. Значи държавата може да е и добър стопанин, зависи от човека. -Болниците да не се одържавяват, защото ще виснат на бюджета? - В момента, обаче, са виснали на здравната каса и лъжат и мамят до откат - Пирогов. В момента някои болници страдат, защото други болници са по-големи лъжци и крадци от тях. Увълчената върхушка на болниците ощетява по-низшият персонал и така създава дефицит на кадри. Защо държавните фирми са зле? - Защото мениджмънта е оставен да си разиграва коня. Почти няма контрол от собственика (народа, чрез държавата). Промени ли се това и те ще цъфнат...
 2. Ами интерферанцията на единичен фотон след два процепа? То става само с вълна. Теоретически се счита за нула - според коя теория?
 3. Вие, драга Дора съвсем не вниквате в това, което предлагам. Не само, че не е нужно да се държим като бабаити, а даже бидейки хрисими ангелчета ще направим това.
 4. На основанието на какви ... ... на по-добри основания от гърците (албанците) и най-вече сърбите. На основание, че действията ни трябва да са симетрични. На блага дума - блага дума, на зла круша -зъл прът, на подлост -подлост. Vim vi repelere licet! са казали римляните "Сила със сила се отблъсква" (не със блага дума)
 5. Ако не сте схванали, аз предложих друго - да им резнем турбо-юго-македонизма. Антибългаризма им е яко набит в кратуните и чрез разясняване на историята, дълга и широка и скучна работа нищо няма да излезе. Скромния човек има нижда от омраза спрямо някой, който лесно може да бъде унижен без последствия. Така той се издига в собствените си очи. Бугаро-татарите са били подходящи за дълго време и да се премахне това им статукво се иска мърдане на мозъчни гънки, а това не е работа за народните маси. Най-лесно омразата се избива с друга омраза, ако перефразирам римляните ( Vim vi repelere licet). Такава е психологията на простия човек. Съвсем прясно - Слави свали Бойко чрез разпалване на омраза. Ако на македонците се разяснява, че те са в ролята на сърби втора ръка, че няма никога да станат по-богати от сърбите, ако са в един кюп с тях, че никога няма да се самоуправляват, това ще ги жегне по достойнството. Това достойнство, на което те отчаяно търсят подкрепления - антиквизация и т.н. Това е много по-бързо и ефикасно и най-вече ефтино лекарство отколкото да ги караш да гълтат досегашният горчив хап.
 6. Аз си мисля, че северомакедонците (като нация) са си северомакедонци - нито сърби, нито българи, ното гърци. Спора не е за днес и сега. Спора е за историята и проблема за тях е, че българите не са изчезнала нация. В противен случай щяха да прилапат цялата история на БГ и българите, барабар с толкова за тях срамния езически период. В случая РСМ не е жертва а агресор, като провежда геноцид със задна дата над засвидетелстван на територията на цялата географска област етнос. Пожелателно е само да приемат историческите реалности и няма никакъв проблем - няма сила която да ги прави българи. Наглед толкова лесно упражнение, но като човек е притиснат до стената от собствената си глупост измисля невероятни фантасмагории с философски послевкус. Това психологически е доста трудно, дори невъзможно. По принцип простия човек има нужда от боксова круша. Да излее гнева си от всичко върху нея. За македонеца боксовата круша сме ние, а те са умело насочвани от сърбите. Ние, обаче, като глупаци се тикаме в тази роля. Защо да не я поемат сърбите? Има защо. И ще стане много лесно... почти както при Слави Трифонов. Вижте сега как могъщият Бойко се гърчи? По-горе казах какво ще е за фитил. Барута си е там.....
 7. Много думи се изприказваха, километри цитати се изцитираха от купчините документи от миналото... Нима простия (обикновения) човек (македонец) ще прочете нещо? Но от две думи той ще схване, че е сърбин втора категория и унтерменш. Едва ли това ще муе приятно...
 8. Well, I want to I know, how much russian.the is complex for bulgarians.the? Так, я хочу _ знаю, как много русский.тот _ сложнъй для болгаръ.те?

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...