Отиди на
Форум "Наука"

Exhemus

Потребител
 • Брой отговори

  586
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

Exhemus last won the day on Май 3 2018

Exhemus had the most liked content!

Репутация

331 Студент

Всичко за Exhemus

Последни посетители

5262 прегледа на профила
 1. То ще да е заемка от немския или латинския. Нали камшафт е вал с гърбици във колите. Камбур - гърбав пък е тюркска. Значи в унгарския коренът е тюркски
 2. Без обилен дъжд от банкноти хубавата технология не може да изкласи. При Мъск май взе да се получава. Ако беше инженер на служба в НАСА или Боинг едва ли би си позволил да си играе с такива дръзки и шантави нововъведения. Че пари е имал в изобилие, това е ясно. Но че доближи лимита - също. Видя се. Последната, животоспасяваща инжекция може и да я е изпросил на колене. Е най-накрая се радваме на нещо брилянтно красиво. Това не значи, че и следващите му лудории ще успеят. пс Освен пари, учудващо е че при Мъск се събра цялото частно и държавно американско и руското космическо ноу-хау. Да сте чували някой да си дава без бой ноу-хауто? Освен ако му го измъкнеш докато спи. Мъск сякаш няма технологични проблеми. Всички по по най технологии някой му ги снася на тепсия.
 3. Съглаен съм. Но някои са били в напреднал стадий на взаимно претопяване. Липсата на племенни митове и легенди при българите показва точно това. Смесване и загуба на традиции и устно предание. Както при българо-американците 3то поколение.
 4. Има ли такива свързани с молитва, жречество или просто мърморене? пс Сега гледам руски източник Кам-боян /юрган/ тенгриански жрец при тюрките.
 5. Защото едва ли са се старали да си отворят ушите и да чуят правилно думата. Записали са каквото им харесва. Камбоян станало кампаган. По мелодия са еднакви.
 6. Нищо не се печели от излитане чрез самолети. Само главоболия. Ако си забелязал ракетата преодолява плътните слоеве за броени секунди. Самолетната скорост 300, хайде 600 м/с я достига само докато мигнеш. Няколко барутни бустера ще струват по-евтино от вдигането на цял самолет.
 7. Кам - е приставка към жреческо звание при келтите. Както е известно тохарският показва сходство с келтския. Нали имаме засвидетелствано - камбоян? И досега в руския език има глагол - камлянит или камланит - бая, мрънкам молитви.
 8. Залезът на кушаните много добре се връзва по време с миграцията на българите към Кавказ и Кубан.
 9. Ако постигнат като совалката, ще имат прозорец за хващане 2-3 минути.
 10. Историята учи, че когато земеделецът се е надупил да копае нивата, винаги се е намерил някой слободен да му направи густо Ахмак лозе копай, юнак вино пий! - българска мъдрост. Очаквам тези заключения зя 4000те години да се окажат грешни. Нещо от фактите се губи?
 11. Абе русофили/фоби, махайте се от техническите теми. Що не си отворите една специална тема и в нея се любувайте на изказванията си колкото си искате? *** Сега по темата. Аз за момента клоня към метода на Мъск. Добавянето на крила и колесник май ще излезе по-тежко от малко излишно гориво плюс 4 крака за кацане. Освен това цялата конструкция трябва допълнително да се заздрави заради натоварването на доста неподходящи точки в самолетен режим. При Мъск голяма част от здравината идва от това, че резервоарите преднамерено се държат под налягане. Заради това степента представлява само една тънка обвивка без ребра и каркас. Осезателно тежи само възелът с двигателите. Може би Мъск държи рекорда за най-добро съотношение гориво/собствено тегло? Ако ще я ловят във въздуха, то колесника отпада, но за да има малки и леки крила, скоростта трябва да е голяма за да се задържи по-дълго в планиращ полет. Лайнерите май че можеха 20-30 минути да летят без гориво? Ако постигнат 10 минути дали това ще е достатъчно? Възниква въпросът какво става след като я хванат? За да могат да да кацнат с нея, тя трябва да се намести на точно определено място и да се фиксира здраво. Досега не ми е известно да е правено съчленяване на самолети в полет в по-нови времена. Даже и без кацане. Друг начин е да закачат въже с капсула парашути и омекотяващи двигатели и да я пуснат да си пада.
 12. Вима Токту - кушански владетел. За кой път да го казвам? Кушани /юечжи/ разположени в Бактрия преди създаването на империята си. Тохарски произход, но претопени. Език на империята гръго-бактрийски, после само бактрийски. Самоназвание - аройо /арии/. Предполагаем център на прародината Бухара-Самарканд-Балх-Мерв. Не твърдя, че българите са точно юечжи. Може би сбор от поданици на юечжи?
 13. Чудя се за какво е нужно сърцето да се принтира, като стволовите клетки могат сами да се диференцират и ще си го създадат, стига да са върнати в съответния стадий на ембриона. Значи, излиза, че още нямаме управление на стволовите клетки. Връщаме клетки в стволово състояние, но наслуки. Доколкото разбрах тези изкуствени сърца нямат инервация?
 14. 4000 години да следват стриктно една културна линия - трепане на ловци и никакъв секс? Това ще рече съвършено предаване на знания/традиции 4000 години. Такова предаване даже в новите осъзнати и писмени цивилизации едва издържа 500 години. По-скоро има генеична причина - хибридизацията дава нежизнено поколение - сигурно е това?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...