Отиди на
Форум "Наука"

Exhemus

Потребител
 • Брой отговори

  774
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  3

Exhemus last won the day on Август 16

Exhemus had the most liked content!

Репутация

427 Аспирант

Всичко за Exhemus

Последни посетители

5586 прегледа на профила
 1. До всички религиозни, които пишат тук! Господа. Моите уважения към Вас. Искам да Ви обърна внимание, че законите на Еволюцията са Божествено прости! Те са част от същността на Бог. Отхвърляйки ги, Вие Го отхвърляте също. Помислете! Пречупете гордостта си, прочетете ги и ги осмислете. Това е лесно. После отидете във Вашите храмове и ни оставете в нашия храм. Ние не идваме във Вашите храмове да вдигаме шум и да се надхващаме със Вашите пастори. Нима това, което искам противоречи на Божиите закони?
 2. Благодаря amigdal и gmladenov . Потвърждавате наблюденията ми. Връзката с примитивните части на нервната система, навежда на мисълта, че целият синдром се дължи на единствен химикал, който е в повече или по-малко от нормата. Остава фармацията да го открие :)
 3. amigdal, даваш ли да те взема за опитно зайче? -Как си при шофиране? Предполагам, че на планински път караш като състезател. Но на просто софийско кръстовище жениците ти скриват топката? Т.е. имаш една граница при която се отключва твоята свръхнесигурност? Това е, защото ти предприемаш действие при информираност над определен праг и той е доста по-висок от средния човек. Така ли е? - Зиморничав ли си? /търся връзка със симпатикусовата и парасимпатикусовата система/
 4. и още много за правенето на ракетни корпуси ТУК Хитрости как се прави лек и здрав корпус. Ама да бъде и евтин? Как корабите на Мъск ще се потят, вместо да имат аблационна защита и ...
 5. Е за цяр е имало малко. Как се пръква днешна Румъния? Благодарение на руския лингвист и създател /до голяма степен/ на съвременния руски език - Крилов. Той всъщност подражава на процеса започнал по-рано в германските княжества - да се превежда богатата латинска лексика, а тя самата да се изхвърли от употреба - строг пуризъм. Та той, при едно от пътуванията си в Молдова възкликнал - не съм знаел, че ние си имаме тук наши римляни! И се заел да ги просвещава колко са велики. Това, обаче, се обърнало във вреда на Русия - Франция научила и решила да вбие клин във славянството. Разработен бил проект и започнали кампания по създаването на новата нация Впрочем, няма какво да се сърдим. И ние сме по руски проект.
 6. Не знам, но аз виждам над 50% от понятията на български се изразяват с коренно различни от другите славянски езици думи. Не ми е известно сериозно съвременно етимологично проучване. Старите етимологии са направо смешни. Говоря за думи, за които няма гръцки. турски, германски или латински аналози.
 7. Роден е той! На уседналото население между италите и балтите. После покрай хуните става лингва франка. Това значи, че най-различни култури го шпрехят. Припятската паплач, пражко-корчагската и някои по-културни, не само водолазите с тръстикови шнорхели. С оттеглянето си хуните сигурно завличат славянски говорещи маси далеч на изток. Като част от хунската общност, българите са длъжни да владеят тая лингва франка и полека губят родния си език.
 8. Тези записани думи, я да ги видя от къде са взети? Май са взети от фригийските надписи и понеже се смята, че траките са роднини на фригите /недоказано/ и хоп траките -балти? Съжителство къде? - на Кубан, Украйна и Кавказ? Ако приемем, че за славяните славянският не е съвсем роден, нещата малко се наместват.
 9. Генетичните докази се загубиха някъде из темата, тъкмо да си прокарам една полуавтохтонна хипотеза :) Но първо да довърша въпроса с траките. Кое ме навежда, че идват от юг на север? - концентрацията на техните суфикси за селище -пара -диза -дава . На север те постепенно се разтварят и изчезват. Няма такива понятия в средно-европейския латино-славяно-балтски език /комбинацията я давам за яснота/ - език на средноевропейски фермери кравари. Това сближава траките с гръко-арменската езикова група. Неусточивата фонема и-грек /ю- грубо казано/ характерна за елинския се разпада, като имаме -диза и -туза /сармизегетуза/. Както беше показано траки има чак до Киев и Полтава /дава/. Пък може и по нагоре? Та сега гледам списъка със боспорските царе. Старата династия на Археанактидите още вторият е трак. При Спартокидите се редуват грък, трак,грък,трак.. После започва трак, сармат, трак, сармат... ...и накрая българин ??! Вижда се ясно генезиса на българското племе. Хем е автохтонско, хем е азиатско :) Бъдете здрави !
 10. Съвсем са в Киев и Полтава (-дава) Първо трябва да се докаже траките от север на юг ли се движат или обратно? Ако се вземе писменият език на фригите, който е много нашенски, излиза, че движението е отсевер на юг. Но в древни времена народите са се разминавали безконтактно и е твърде вероятно траките да са дошли от юг. Тогава езикът им ще е най-много близо до иранската група или до гръцкото/арменското разклонение?
 11. Благодаря! Ще я прегледам.
 12. Обяснението е просто - в дупката се просмуква течност. Първоначално копането е вървяло. След това, заради омокрянето, стените на дупката са започнали да се срутват и това бе първият случай, когато напредването забуксува. Междувременно течността се набира и следващите опити правят дупката безформена. Спирането за известно време е допринесло за хидростатично изхвърляне на инструмента. Какво е допринесло за появата на течност? Възможно е затоплянето от реактивната струя в началото да е разтопило някаква кишава маса. После триенето от работата на инструмента? Погледнете дали има някакво потъване на краката на апарата? Ако може да се забележи във времето? пс Динамиката на проникването на топлината надолу и просмукването на течността нагоре може да се развива със месеци. Предполагам, че един добър математически модел ще покаже.
 13. Няма защо! Моите са примитивни обяснения. Аз бих благодарил на тоз, който изрови от мрежата по-обстоятелствени и точни обяснения на различните казуси на електро-магнетизма. ... а също и как от нищото се появява електрическото поле в теорията на Калуца-Клайн?
 14. Реални пък не-физически?? Физически са - нали така се обяснява магнитното поле - само чрез електрическото поле и СТО. Имаш два паралелни проводника с ток. Те се привличат магнитно -както е известно. Проводниците имат еднакво количество "свободни"електрони и положителни йони в решетката си. Те не се привличат електростатично - нали така? Обаче СТО казва, че се привличат! Как? Стълбът електрони се движи, изначи се скъсява. Оттам плътността на електроните се повишава. Спрямо статичните положителни йони на другия проводник, първият е зареден отрицателно и ще има електростатично привличане. Спрямо стълбът електрони пък другият проводник е зареден положително - пак има привличане. Излиза, че магнитното поле всъщност е електрическо, възникнало чрез ефектите на СТО
 15. Постигнах целта си . . . частично. Е, не можах от магаре да направя човек, но нещо като магаре-кентавър

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...