Отиди на
Форум "Наука"

krisi9

Потребител
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за krisi9

  • Рожден ден 22.05.1976

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    Видин

krisi9's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. аз съм на над 30 години и помня онези времена тогава във нашият драд работеха всички фабрики и заводи които са били доста .хората си работеха взимаха си заплатите навреме и на никого не му трябваше да се занимава с иманярство тогава бяхме равни .нямаше на кои да се продават антики освем ако некоя бабка не ископа нещо с мотичката из двора или парцела с царевица но тогава всичко носеха хората в музея и то доброволно а не като сега, у ареста и после у музея.хората казват че иманярите наркопласиорите и корупцията са рожби на управлението и политиката на България.
  2. имам и друга идея за която всички могат да помогнат.има една програма която се гледа от цял свят Google Earth .на тази продрама всеки може да отбележи някоя точка и да добави снимки.погледнете от нея рациария и ще видите едни малки чертички в безразборни посоки тези чертички са булдозерните следи. като се осуши малко времето ще ида там ще направя малко снимки и ще ги качим на тази програма така ще видите живата реалност.ако около вашият град има нещо подобно направете и вие така.от мен успех.това е по безопасно за здравето и здравето на вашите роднини.
  3. ще си купя една от онези малите видео камери и ще направя едно филмче за иманчрите и техните начини на работа.във този филм ще опитам да се доближа там кадето никои от вас не би посмял.купих си стара лопата и един ефтин монетар остава само апарат от онези дето правят клип и съм готов.ще ви покажа на живо как копае ДТ 75.икак се намират монетки след него.после ако намеря нещо филмът ще продължи 2ра част в музея ще се опитам да ги предам.може би 3та част в полицията нема да се излъчва.
  4. Със сигурност тези не знаят и за бг наука.
  5. Ако в българия бяха направили някакъв по свестен закон аз лично щях да си купя доста неща които сега щяха да се намират вкъщи а не някаде в чужбина.вие сами предценете дали съм прав.
  6. по добре не си куоуваи че може да те вземат за прекупвач и да загазиш много яко.но пък са много красиви и наредени във някое кътче на витрината в къщи си е добре.но проблема пак идва от държавата нема начин да си ги озакониш и остават не законни а ти прстъпник.
  7. знаете ли за около 500лв каква колекция може да се купи тук във Видин.Мисля че ако държавата се бръкне малко тези иманярски находки ще си останат в България,но неееее държавата предпочита да сочи с пръст и да казва те са престъпници.а нещо за корупция в археологията ,как са бракуват антики,а каде са дребните находки на археолозите например стотиците монетки от по късни римски времена.Едва ли на някои обект са намерени само тези неща които се показват.
  8. абе кво ви става бе хора ние Българите сме си от тук от тези земи ,тук винаги е имало хора и винаги ще има .тринтири минтири че сме от монголиа ли беше от каде беше,погледнете например магурата онези рисунки да не са от китайци минавали на екскурзия по онова време.Всичко е въпросна някакво си име кръстили сме се Българи и толкова,били сме и траки докато некой не ни е прекръстил.и после викат траките исчезнали,каде са исчезнали на луната ли.или са си останали тук с друго име а традициите леко се променят.
  9. Иманяри та иманяри,кво бе и те са хора и те треба лебец да ядът,не съм иманяр ,хлебар съм във Видин.при нас доиде един мъж да се учи на занаят и понеже съм маистор на смяната станахме добри приятели,та разбрах че този господин е бивш ИМАНЯР от 11 години.Помолих го когато сме почивки да ме поразведе из окръга и така започнаха моите историческоархеологически почивни дни.Та по темата,хванете си по един такъв приятел и ше видите за кво става въпрос.Мисля че иманярите няма кво да научат от историци и архаолози,по соро археолози може да питат иманяри за някои обект.Това си е самата истина колкото и тъжно или смешно да звучи.
  10. А за находките може да попитш някого от местните иманяри те поне се хвалят като намират по нещо,за ралика от господа легалните иманяри,АРХЕОЛОЗИ.
  11. чувал съм от разни иманяри че са намирали тук там по някое тракийско погребение но без могила обикновен гроб.Тяхното мнение е че по онова време по този край е имало много набези от други племена и за това траките или трибалите били по претпазливи и не правили могили с цел да предпазят гробниците от оскверняване .
  12. незнам дали във Видинско е имало други обичай или са били заличени от някои тъпи агрономи от близкото минало

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...