Отиди на
Форум "Наука"

REGINA MORTUA

Потребител
  • Брой отговори

    20
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за REGINA MORTUA

Последни посетители

1711 прегледа на профила

REGINA MORTUA's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ох, все едно говоря на стената... За какво говорим досега - естествено за Бухово, защо се правите , че падате от Марс ?
  2. Ами да ти кажа - умрели деца от левкемия, стерилни мъже и жени, ослепели хора, това малко ли е ? И това е ДЕТСКА площадка, там са си играели деца, часове наред!
  3. Не става въпрос за конкретно дете, а по принцип, освен това, не вярвам някой доктор да се затърчи, като отидеш и му кажеш : ето това дете си игра 5, 6 или 10 години върху ампула с уран, върху радиация 200 пъти над нормата. И ако е например джи-пито в поликлиниката, считай , че ще си глътне езика, откъде да започне , като и той не знае, да не е от гражданска защита все пак. МОЛЯ ВИ, АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКВИ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА, да каже. Става въпрос, за човек, който е отраснал там, по време по което е била и капсулата в земята, който има множество здравословни проблеми, за които лекарите нехаят, и ако евентуално знаете , какви са симптомите, той може да прецени, дали имат нещо общо! Моля само сериозни отговори, а не препратки към лекари. При лекарите така или иначе се ходи, те засега не могат да помогнат, но ако се свържат симптомите с радиацията, може да се потърси конкретен специалист. Благодаря!
  4. Много моля, ако някой е запознат със симптомите на това облъчване да каже, по какво човек да разбере, че е закъсал със здравето именно заради него. Т.е. - дете, което е играло край този блок поне 5 години, от какво би следвало да страда, откъде да взема информация за последствията от такава радиация. Опасна ли е била, моля някой компетентен човек да обясни! ВАЖНО Е !
  5. Я едно бързо ЦЪК -> ТУК: Google - Контрол Над Глобалната Информация Масонското Лого На Gmail Никаква Анонимност Повече - 1 И си спести хвалебствията, че направо се
  6. Преди време прочетох едно гениално определение на масовата истерия "web 2.0" в един руски сайт, то гласеше така: "Никой не разбира напълно , какво точно означава понятието "web 2.0", но всички са единодушно на мнението, че е нещо ЯКО..." Това е наистина точно определение на идиотизма и масовата истерия "web 2" , но като гледам юзера отгоре ми домилява
  7. Това с възглавниците е трепач, не бих отказала една такава успокояваща възглавка
  8. И още нещо - щом БАРСЪТ е вписан , в календара ни, следователно е бил на огромна почит и ТОВА Е НАШИЯТ ГЕРБ - БАРС! Всички други тълкувания са порочни, субективни и изопачават ОЧЕВАДНИ факти! Може след време да са изкривили фигурата на Барса и да е заприличал на демоничните изчадия от западно-европейските гербове, които приличат повече на Звяра (666), отколкото на лъвовете от саваната, но това не променя факта , че БАРСЪТ Е НАШИЯ ГЕРБ! Искам да попитам, кога и къде за първи път е написано от БЪЛГАРСКИ ИЗТОЧНИК, че това, което е на нашия герб е "лъв" - кога ? Защото имам големи подозрения, че ще се окаже, че е написано от чужди историци, а нашите златари, художници и др., в един по-късен етап са започнали да копират западния маниер на изобразяване, но дори това не е вярно, защото ако го кажем директно, само в изкривените фантазии на западните летописци нашия герб е с изправен на краката си лъв. Никъде по-рано не съм вижбдала друго , освен тези две безкрайно важни за БЪЛГАРИТЕ символи: 1. Барс, на 4 крака, в никакъв случай изправен, без сатанинско изражение, спокоен, дори леко "усмихнат" (маниер на изображение на двете бузки, които при всички от сем. котки се разделят от подножието на нослето настрани). 2. Кръстът - като започнем от календара на Българите и се стигне до монограмите на владетелите и техният прочут маниер да завъртат букквите в кръг около съвсем истински - КРЪСТ, така, че ако нещо действително е било важно за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД< като символ, това е КРЪСТЪТ< колкото и голям отпор да срещне това твърдение - забележете, че точно този символ се избира за ключов - първа буква от глаголицата, забележете прочутите ни каменни кръстове с "пъпки", същите, които виждаме и върху обредните пити, върху орлът на Аспарух и т.н. а тея караконджоли - какви са , може би черни пуми или почернели от яд, задето са ги сложили на герба ни - "лъвове" ?! Не , пардон - това е безспорното доказателство за връзката между Българския народ и цивилизацията на маите - същия маниер!
  9. Е ти направо ме уби! Имало консенсус, следователно било вярно... А за колко лъжи, години наред имаха същите дървени глави консенсуси, когато ни лъжеха , че сме били татари и празнуваха с цялата си наглост и арогнатност, обидно малкото 1300 години история на НАРОДА НИ ?!
  10. А дали е имало принцеса, която сама да се е предложила за жена с надеждата да спаси нещо или някой?!
  11. И всъщност, сега като чета за люспите на шарана и за леопардово-басовидния лъв , инвалид, за който си писал, започвам да се сещам за едно такова животно, ама не ми се вярва - съблезъб, ще потърся снимки на модели, може да има нещо общо Добре - сега отново сериозно: наскоро гледах по Дискавъри един филм, за едно доста странно животно , мисля, че беше торбест лъв, в Австралия. Вече са изтребени, но има надежда, че съществуват оцелели, тъй като май намират тук-там по някоя и друга по-скорошна останка. Животните са избити в началото на 20-век, а са толкова архаични, че приличат на съблезъбите! казвам го съвсем сериозно - заслужава си някой специалист да се захване с тази версия - напълно е възможно да е съществувало, нещо което днес го няма и да е хем котка, хем дзвер, както казваш, да е бил доста "барсовиден", пък и с остра муцуна и да е имал такив а картали, защо - не ? Щом в Австралия, това се е случило през 20 век...! Вижте това кратко описание на някои , доста странни "котета", които са живели по тези земи: http://www.catbg.net/divi/index.php?catid=6#
  12. Личи си, че нямаш умора , а и ...котка.... Това не са шини, така на пръстени се събира кожата. Ако имаше котка, щеше да знаеш три неща: 1. Кожата им е абсолютно отлепена от подкожните мускули , което не съм сигурна , че го написах точно, затова ще го опиша: ако захванеш кожичката и започнеш да я повдигаш ще усетиш, че е някак си , като че ли с два номера по-голяма, от котето, това важи за ВСЯКАКВИ котки, дори за такива дзверове... 2. Гръбнакът на котката е извит , не е прав , съвсем различен е от този на кучето и когато котката се изправи, се получава една характерна гърбица. 3. Точно в подножието на тази гърбичка се напластяват гривничките с излишна кожа, тъй като - както споменах - кожата им е малко освободена и "по-големичка", ако може така да се каже. А за интерпретацията - да възможно е да си прав и това да е ...- това го казвам без да се майтапя, няма и грам ирония - възможо е да е някой точно определен лъв, но ако има чак шини, то трябва да е изобразен лъв, който е имал , например в дар и е лекувал - нашия цар, защо не... Не знам, но за мен това си е художествен маниер, така да изобразят Барса, още повече , не съм сигурна, че този който го е правил, въобще е виждал Барс, по-скоро го е правил, по разказа на някой. А и за да се хващаш за дребните детайли от него, би трябвало да си сигурен, че е направен ПЕРФЕКТНО (нещо в което аз не съм сигурна) и второ - че е умишлено...
  13. Цитат XXXVIII,1. ...А през октомври на 67 година [1458г.] султана изпратил апокрисиарий при деспота кир Димитър, та този да му изпрати, на султана, за жена своята дъщеря, а иначе между тях ще има война. Добре , значи това което не ми става ясно е , какво е било положението й - била ли е женена, а и защо ВЪОБЩЕ ТОЗИ СУЛТАН така се е заиатл да я има за жена, видял ли я е преди това, има ли друга причина ?!
  14. Какво значи "абсурден" ?! Искам, ако някой знае нещо, което се връзва, просто да ми каже. Например: хей - ДА - знам , по това време еди коя си .... е живяла в Константинопол, по произход е то еди кой си цар, била е омъжена за ...., вероятно е била важна, защото мъжът й е ....или - да има една жена, дето е от Български произход, омъжила се е за султан еди кой си....; има една принцеса, дето я е взел еди кой си..." откъде да знам, вие ми разкажете, а аз ще видя, засега тази Елена се връзва най-много има и една друга, но е живала поне век, преди това. Добре - хайде сега да се опитаме да разберем - значи тази Теодора Асенина е омъжена за деспот Димитър, който я е отвлякъл от майка й и баща й , така ли, може ли някой да синтезира по-горните, че направо се обърках. А Елена от чий брак е ?
  15. Тук съм за да разбера нещо, не за да разкажа. Ако не разбера, няма как да наредя нещата. Значи да повторя, интересува ме всичко за живелите (понеже виждам, че са повече от една) . Някоя от тях може да се върже. Какво толкова има: - да е Българска принцеса (титулувана или просто по кръв, т.е. - от Български царски род) - да е била жива, по време на падането на Константинопол - да е живяла в двора - вероятно е била важна, което ми говори, че може да е била или женена , или вдовица или от смесен брак и да е имала предци от византойската аристокрация - имало ли е например такава, която да е била предложена на султана за жена, или която той да е взел или искал... Не знам, това , което попитах по-нагоре е по-конкретно, моля потребиталят да ми отговори: Теодора Асенина - коя е дъщеря й , каква е историята й ?!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...