Отиди на
Форум "Наука"

enarei

Потребител
  • Брой отговори

    359
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ enarei

  1. Напротив! Нужно е да се правят тестове! Особено за майчинство!!! Родителите на дъщери трябва мноого да внимават, но не заради митологичната "телегония"! Откривани са АНДРОГЕНЕЗИСНИ туморни тъкани и дори живи АНДРОГЕНЕЗИСНИ химери! В Япония Якудза скочи на Харуко Обоката и сътрудници за това, че разконспирира БЕЗЯЙЦЕКЛЕТЪЧНИТЕ зародиши! Такива ЗАРОДИШИ, от тестисни клетки, са отдавна доказани!
  2. ZW девственици дават потомство. С такива правят какви ли не канарчета или други зверчета. А докато се чака XX девствениците да зараждат, навързани XY' ГАНГСТЕРИ квасят ГОТОВО СЕМЕ от ХИЛЯДОЛЕТИЯ! Пазейки Тайната/Омертата на... Сътворението! ХОМУНКУЛИТЕ са фундаментален факт!
  3. Ами нали присаденият костен мозък при хора(примерно) допълва недостатъци, които е придобил организма. Способства производството на задрави кръвни клетки, комуникация с периферните нервни тъкани и др.. Защо да не спомогне и отделянето на отровна лимфа при зъбите на змиите? Все пак около зъбите и в самите тях има твърде значима нервна тъкан. При змиите може да се добави цял участък от гръбначната хрущялна тъкан.
  4. Какво би станало, ако се присади гръбначен мозък от отровни змии на техни неотровни сродници? Възможно ли е неотровната змия да се превъплъти в отровна? Може ли да правим аналогия между гръбначно-мозъчните тъкани на многоклетъчни и ядрените тъкани на едноклетъчните? Дано не се започнат спорове за "гръбнака" на змиите!
  5. Конкретизирах процес от оплождането. Даже целях още по-голяма конкретност, но избегнах, поради възможно нееднозначно разбиране. Дай общоприето название за мейотична партеногенеза и андрогенеза и ще използваме него! ==================================================================== Сега ще кажа няколко думи и като модератор: няма нищо лошо в дискусиите, само да са както трябва! enarei, ако продължаваш да постваш по няколко безсмислени изречения, без ясна идея какво искаш да кажеш, мненията ти ще бъдат модерирани по някакъв начин! Не казвам да говориш общоприети неща и да не можеш да се изразяваш собственото си мнение. Но щом имаш желание да изразяваш възгледите си - прави го както трябва. Това, две изречения "на кръст", не са смислено изречение, изразяващо идеята ти!
  6. Дрейфират си гените, викаш и всичко се "обяснява"... Аз говоря за синтез на гени при зиготогенеза. По-конкретно, при сливане на гамети от различни индивиди. /Казвам го по още един начин./ Тези новосинтезирани гени обикновено не се проявяват - те са балансирани. Този баланс може меже да бъде нарушен и да се прояват "лоши" или "добри" гени чрез мейотична моногенеза. В повечето случаи моногенатните зародиши загиват. Така е с партеногенетичните яйца, така е и с андрогенетичните хедатиди. Но понякога отборът успява. При инцест също може да се проявят скрити гени, но така вероятността организмът да е витален и да носи непресяти "лоши" гени е много голяма. При моногенеза зачатъците с "лоши" гени загиват в най-ранен стадий. ...
  7. У приматите има натрупан доста повече ген - повече отколкото им е небходимо, за да бъдат такива, каквито са. Но базата гени, която те са натрупали може да бъде оптимизирана, а и редуцирана. Дори имат ген за пораждането на човекоподобни, колкото и еретично да звучи. Нека ги наречем "неохобити". Човекът все още няма достатъчните поколения от Първия, за да бъде отделен "свръхчовек". Твърде много качества ще тябва да подбират един от друг жени и мъже до натрупването на базата. Сменят се моди - търсят се красиви, умни, силни, уникални, дълголетни, здрави... А и проявата на истинските човешките качества вече е на по-голяма възраст - т.е. не могат да се скъсяват периодите на поколение, за да се достигне необходимата генна база за "свръхчовек". Но и сега, въпреки че не са достигнати онези предели от графиката, може да се извличат моногенатно отделни качечества. Нашумял е случаят, станал само няколко десетки поколения след Първия. Но Той не е единичен случай, колкото и да се сърдят хард-креационистите. Имало е един с доста сръчни джуджета, а и онези, с тайните алхимични рецепти за хомункулусите, освен "градинарите" на Първия. Има и някои други неща за пояснение, но тогава графиката ще трябва да се представи триизмерно. Само ще предупредя: Ако на някой не му харесва постинга, да го махне! Но не да набутва темата в 10-та глуха или да я трие!
  8. Книгата се е погрижила това да не стане. Това ли сте подхвърлили на Лион Куинката? Може и без да идват извънземни, да се дръпне някой хуманоиден вид, дето не може да се меси с този. Това повече ще я настрои против "злите сили". Както Адамови са дръпнали от миролюбивия и богоугоден свой вид.
  9. Зависи, кви застъпници се наемат да я отстояват. Лошо е, че същия сой застъпници са се прехвърлили при дЪрвенизма. Иначе "грънчарската приказка" минава добре при деца. За Дядо Мраз се доказа, че е връщал хората назад, мискинина му. Кой знае, какви компромати ще излязат за колегата му - Коледа. Добре, че досието му е прашасало някъде. Дървенизмът е по-опасен, защото е наукообразен и неговите застъпници го насаждат за знание.
  10. По принцип хетерозиготният пол развива моногенеза. А онези факти продължаваш да ги отричаш. "Грънчарската" приказка за произхода на човека е далеч по-безобидна от Дарвиновата.
  11. Онагледяване на мейотичния DNA-билдинг:
  12. При човека хетерозиготни са мъжките индивиди.
  13. Де зачезна тоз приятел с 4-те мнения: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=474&st=440 Хайде да не си хвърляме кал пред Айнщайн!
  14. Гледам, Романа те е поизненадал и се чудиш накъде да избухнеш или да имплозираш. В биологията има неща по-опасни(не за всички с еднакъв знак), отколкото познания по физика и химия. Визирам подръчната направа, не толкова технологиите. То и в икономиката се премълчават познания и се дробят щуротии за занимавка на голокожи маймунки. Та някои детайли от познанията и в университета не се ъпгрейдват общоразбираемо. Даже се "дегрейдват" като практичност - стават излишно бреме. Има такива, които се ъпгрейдват повече в непублична компания, отколкото в университета. Анадъмо?
  15. Подкрепям! Скокообразно(отключвано) физическо изменение, с дълготрайно генетическо натрупване е много добър вариант!
  16. Множенето има граници, но "мейотичните размножавания"(така да ги наречем) имат доста по-важна функция.
  17. Изглежда имаш комплекси от приказката за "реброто"?
  18. enarei

    Почина един пророк:

    http://paper.standartnews.com/bg/article.p...;article=308193
  19. Ето как представят теорията за "епидемично" надграждане на ДНК:
  20. Ами трябваха ми души(ци), щото крушите, ябълките, портокалите и т.н. могат да се резнат по някакъв начин и става дълга и широка. Трябваше да има трикомпонентност. Мравките също не са лош вариант, но пчелините са по-широкомащабен вариант. Задачата можеше да бъде формулирана по друг начин, за други общества, ама щеше да настане една... Що се отнася до доказателството(с добавка) отпреди 15 години, Ферма не би го разбрал или проследил с особено внимание. Но това е друг въпрос. Поздравления!
  21. "да" или "не" - виж заглавието С МАТЕМАТИЧЕСКА обосновка! Е ли възможна такава(теоретична) подредба на бройките индивиди в примерното трикомпонентно общество?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...