Отиди на
Форум "Наука"

Елемаг

Потребител
  • Брой отговори

    101
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Елемаг

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    София
  • Интереси
    Космонавтика, авиация, война, момичета

Елемаг's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Репутация

  1. Благодаря. Ще присъствам на лекциите които ме интересуват.
  2. Понеже виждам че има възрастова граница до 26 г искам да попитам, това означавали че хора над тази възраст няма да бъдат допускани?
  3. За съжаление, за седмица успяхме да направим само семпла концепция. Необходима е много по сериозна програма за нещо по съществено!
  4. В книгата е описана логиката на развитие на бойната авиация през Студената война. Дадена са бройките на машините през различните периоди на развитие на авиацията ни, сравнение с ВВС на съседите ни, ресурси и много други данни. Струва 15 лева и я има по книжарниците.
  5. Нелюбов никога не е летял в Космоса. Изгонен е от космическия отряд за пиянски побой.
  6. Нито един от изброените го няма в горния списък.
  7. Нито един от изброенените по-горе няма нищо общо с Космоса!Имената се взети от списание "Огоньок" и московския телефонен указетел
  8. През Първата световна война е имало японска ескадра в Средиземно море воюваща на страната на Антантата.
  9. Людмил Петров не различава бронетехниката. Така че не се хващайте за тази безумна цифра.Нищо чудно да става дума за изобщо за бронирани машини - танкети, халфтракове, бронирани коли и така нататък. За 1200 танка през 1944г в Турция и дума не може да става.
  10. 1200 танка заедно с каруците! Я вземи потърси по достоверна информация!
  11. Тук има явно не разбиране на пътя по който се развиваше БНА! Армията но намалява постепенно от 1945 г насам. От 400 000, след това на 250000 след това на 150000 а последно на 100 000. Преди капитализма да я унищожи. Но намалявайки числено тя увеличаваше възможностите си! Огневата мощ на всяка следваща по-малка армия беше по-голяма от предишната а въоръжението по-модерно! Армията ни през 1988 г например имаш повече от 62 пъти по-голяма мощ от тази през 1961 г например и далечина на обсега 300 км с ракети и 1500 км със самолети и 30 км по височина и 250 по далечина на зенитните ракети плюс 450 км за крилатите ПКР които можеха да действат и по наземни цели. Логично е численоста да се намалява за сметка на огневата мощ. Това което стана след 1991 години нямаше да стане ако НРБ не беше изчезнала. Численоста можеше да е по-малка но огневата мощ и възможностите щяха да са по-големи!
  12. Единственото което се роди в Кербала беше глупоста. Всички решиха че група кашици представляват таи започнаха да унищожават другите родове войски. А те са много по-важни от кашиците!
  13. Българска бойна техника ще бъде ремонтирана и модернизирана на базата на договорености с Русия. Това стана ясно от подписания днес протокол от 10-ото юбилейно заседание на българо-руската постоянна работна група по военнотехническо сътрудничество.Двудневното заседание се състоя в София. Подписи под протокола положиха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов и директорът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество на Руската федерация Михаил Петухов. Постигнати са договорености по ремонта и експлоатацията на вертолети Ми-17, Ми-24 и техни модификации, по логистичната поддръжка на самолетите МиГ-29, както и по ремонта на руски кораби от „ТЕРЕМ - Флотски арсенал” - Варна. Обсъждан е бил и въпросът с оръжейните лицензи. По него двете страни размениха мнения при посещението на руския премиер Владимир Путин у нас миналата година. Сега имаме открит диалог и сближаване на позициите, дискусията продължава и в следващите ни срещи, каза за в. «Българска армия» заместник-министър Ангелов. Благодаря на всички, които участваха в подготовката на документите, много работа беше свършена, изтъкна след подписването заместник-министър Радев. Според него финалът на работата по точката за ремонт на вертолетите ще приключи вероятно в средата или в края на месец април на съвещанието в Москва. С подписването постигнахме достатъчно сериозни резултати, дори по такива пунктове от дневния ред, по които не ни се удаде да стигнем до решение, сериозно се придвижихме напред, сближихме своите позиции, отбеляза Петухов. Той изрази убеденост, че сътрудничеството с българското МО ще продължи да е изгодно и полезно за двете страни. Имаме устойчиви, здрави връзки и мисля, че трябва да ги укрепваме в бъдеще за общото благо, категоричен беше гостът. Петухов и домакините му си размениха сувенирни подаръци.
  14. "Освобождаване" се предвиждаше само при световна война. Отделно имаше сценарий за локален конфликт при който трябваша да разгромим нахлуващия противник и чрез контранастъпление да унищожим армията му. И в двата случая БНА беше напълно способна да осъществите дадените сценарии.
  15. МиГ-17 и в моменат е на въоръжание а ти бъркаш изтребителите с бомбадировачите. Ф-4 и А-7 са бомбадировачи в отговор на тях ние имахме Су-22 и МиГ-23БН. А те нямаха щтурмовици. Ф-100, най-близкия аналог на МиГ-17 стоя на въоръжение до средата на 90-те години в южните ни съседки. В Афганистан всички щурмови задачи се изпълняват точно на ниска височина! И точно това отчетоха като грешка- че нямат евтини витлови самолети и използваха вместо тях Ми-24. Не напразно всички противопартизански машини вече са витлови.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...