Отиди на
Форум "Наука"

Миролюбив

Banned
  • Брой отговори

    214
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Миролюбив

  1. Здравей г-н Б.Богданов ,

    След този убедителен пост... само едно остава .. да започнем да пренаписваме учебниците.

    Не!Няма да почне пренаписването на учебниците !

    Бай Петков разправяше че Мойсей е водил израеелтяните 40 години по спирала из пустинята за да измрат по пътя ония които помнят робството . Едва новите които не помнят робството ще достигнат до обетованата земя.

    Докато не измрат всички зомбирани учебниците няма да се пренапишат , така разправяше бай Петков . :)

    Но нека оставим тишината да гали ухото на айнщанистчетата :

  2. Миролюбив,

    Добре, щом тишината те мъчи чак толкова, ще я наруша, обръщайки се чрез теб към светилото бай Петков:

    Айнщайн е изградил СТО върху двата постулата, единият от които е С = константа. А ти си тръгнал да го "опровергаваш" като заявяваш, че С не е константа:

    Е, кажи сега това тъпо ли е, или не е тъпо? Възможни твои отговори:

    1. Да, тъпо е, откъдето следва, че бай Петков пак се е олял.

    2. Не, не е тъпо, откъдето следва, че хипНотезата на бай Петков е пълен боклук.

    Пояснение към точка 2: хипНотезата на бай Петков е пълен боклук, щото всеки може да я опровергае просто като заяви, че неговите сподвижни вакууми НЕ СА сподвижни. Точно на същия принцип, на който бай Петков пък твърди, че С = константа НЕ Е константа.

    Очаквам отговора ти – 1 или 2 избираш?

    Нека караме подред.

    1."Добре, щом тишината те мъчи чак толкова, ще я наруша, обръщайки се чрез теб към светилото бай Петков"

    Тишиняата не ме мъчи , тя ме очудва и идва да поскаяже , че бай Петков с две паяшки формулки смачка самочувствието на айнщанистчетата. Пустият му бай Петков , само той е способен толкова деликатно да ги заглявуши ! :)

    2,"Айнщайн е изградил СТО върху двата постулата, единият от които е С = константа. А ти си тръгнал да го "опровергаваш" като заявяваш, че С не е константа:"

    Кой съм аз , че да опровергавам Айнщайн ? Това на мене ще ми дойде множко! Виж на бай Петков му е едно наръки да опровергае Айнщайн . :)

    Освен това тука не става въпрос , дали вторият постулат е верен или па не е верен .Става въпрос само че светлината не се разпространява мигновенно и поради тая толкова елементарна причина координатите огледалото в неподвижната ИС са различни от координатите които е имало в момент на излъчване на светлината . Това бай Петков е показал с формулките .Ако вникнеш в тях ще видиш дето точно за това иде реч и не се коментира дали С=конст спрямо Светия Дух :)

    При това положение трябва или да се приемат формулките на г-н Петков като верни (което означава , че формулките на Айнщайн в статията му от 1905 г. са неверни) , или па требва да се докаже каква грешка е допуснал бай Петков във формулките си .

    За съжаление такива юнаци сред айнщанистчетата не се намериха (а и нема да се намерят , гарантирам Ви)

    И нека да уважим тишината :

  3. Здравей Шпага ,

    Миролюбив,

    В твоя случай "повторението е майка на незнанието" плюс леля на излагацията и сестра /близначка/ на истериката:punk:

    Какво значение има тука някакво си средностатистическо същество като Миролюбив ? Важна е музиката кято се чува от клиповете на няколко езика и възпява тишината .

    Важна е и тишината обзела стъписаните айнщанистчета които не знаят сиромашките как да оборят паяшките формулки на бай Петков с които той показва , че Айнщяй се е объркал сиромахът в статията си от 1905 г.

    http://www.youtube.com/watch?v=TOkesN5Hrxs

  4. На вниманието на релативистите които така и не зацепват къде и в какво е грешката на Айнщайн .

    По долу поствам едно към едно една извадка от дебат на бай Петков в който дебат той с пръсче и математически формули е показал грешката на Айнщайн :

    "Здравей Мел ,

    цитат:

    ...Пътят е S е равен на (tB - tA).c от една страна

    край на цитата.

    От коя страна мислиш че е такъв пътят ?.. Ако имаш впредвид пътят в подвижната система то да !.. такъв е .. там и скороста е "С".. Но никоя от тия величини не може да се пренася механически във неподвижната система защото в неподвижната система скороста "С" трябва да бъде заменена със "С-v" и тогава това ти равенство ще изглежда ето как в неподвижната система : S = (tB - tA).(c- v)

    цитат:

    от една страна и от друга на rAB+V(tB - tA)

    край на цитата.

    Това е пътят на светлината в неподвижната система след отразяването .. до отразяването пътят е : rAB-V(tB - tA) защото огледалото се движи срещу движението на светлината в неподвижната система..

    цитат:

    или

    (tB- tA).c-(tB - tA).v=rAB

    tB- tA=rAB/(c-v)

    край на цитата.

    Това не е вярно !.. Най вероятно и гуруто разсъждавайки така се е издънил !..

    Вярното е

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Този извод се отличава от оня който гуруто ни пробутва и до който и ти достигна :

    tB- tA=rAB/(c-v)

    Това е невярно разбира се !.. Не излиза такъв есапа и аз го показах защо не излиза такъв..

    цитат:

    а rAB е пръчката с дължина виждана от неподвижния. Кой път не различен?

    край на цитата.

    Пътят на светлината в неподвижната система не е равен на дължината на пръчката rAB а на rAB-S където S = V(tB - tA).. Нали така ?

    цитат:

    Това е в системата на неподвижния при условие С=конст.

    край на цитата.

    Не е това !.. и при условие че С=конст в системата на наблюдателя улавящ съответната светлина пак не е това .. Гуруто се е издънил и се е опетлял като пиле от кълчища .. Затуй му е ******** теорията !.."

    Айде сега да видим дали айнщанистчетата ще могат гък да кажат по грешката на Айщайн която бай Петков така акуратно и лаконично е посочил и поправил естественно .

    Господи! Каква тишина настъпи из форумите след като публикувах тези формулки на легендата бай Петков ! :)

  5. Напротив били са изгубени, би трябвало да познавате историята им. След падането на търново изчезват. И съвсем случайно се намират и пренасят. Откъде са били сигурни, че са истински? Ами вярвали са.

    ДНК трябва. Но никой не пледира за това и не му и хрумвало. Защото вярата е достатъчна.

    И как със ДНК анализ ще открият че това са части от тялото на светеца ?

    Да не би светците да имат особенни ДНК картини ?

  6. Здравей Пенчо Бойчев ,

    Това е вярно, но не се отнася само до магнитните бури. Налягането на слънчевите частици създават гравитацията. Така гравитационната връзка на Слънце и Земя се осъществява чрез налягане на две компоненти етерни частици - една със светлинна скорост и втора чрез частици, движещи се няколко дни от Слънцето до Земята. Земната гравитация се осъществява от налягане на електрони със скорост на движение около 8 км/сек.

    Уважавам стремежът ти към обяснение природата на гравитацията чрез движение на вакуумните частици . Онова което не разбирам е какво според теб има между вакуумните частици ? Нищо ли ? Празно пространство ?

  7. Здравей К.ГЕРБОВ ,

    post-2642-081798300 1289293501_thumb.jpg

    Направо уникална, сякаш творение на съвременен художник, е една космогонична рисунка от крепостните стени на Плиска. В нея в едно са вплетени очертанията на Слънцето, Луната в последната й четвърт, хора с оръжие и яздещи коне, някакво животно с космата муцуна, май има и дете. Налице са и някои не еднозначно определими елементи, изглеждащи като хълмове или юрти; сграда, приличаща на храм или дворец.

    В книгата на проф. Димитър Овчаров „Български средновековни рисунки-графити” изображението е дадено със сигнатура LXXXVІ-1. Посочено е, че е от варовиков блок от западната крепостна стена на Плиска, северно от Западната порта. Височината на рисунката е 0,34 м, ширината - 0,44 м.

    Професор Овчаров приема рисунката за инспирирана от практикувания от старите българи соларен култ и изобразява ловна сцена. В изследването си той прави констатацията, че в българската археологическа и изкуствоведска наука средновековните български рисунки-графити не са разглеждани като произведения на художественото изкуство. Привличали са вниманието на специалистите и са били използвани като източници за изучаване на материалната и отчасти на духовната култура на българския народ, но не са били предмет на специални изкуствоведски изследвания.

    Не мога да кажа дали след 1987 г., когато е публикувана книгата на проф. Овчаров, са се появили такива изследвания. Затова пък ще изкажа някои свои мисли в посоченото направление. Според мен художникът е имал съзнанието, че създава рисунка или миниатюра, и е очертал изображението в рамка. По усещане той е пантеист, а стилът му на съвременен език можем да определим като сюрреалистически наивизъм.

    post-2642-018707300 1289293509_thumb.jpg

    Вярно, не напълно съпоставими са графичната рисунка с маслената композиция. Но според мен излъчването на средновековната творба от Плиска много се доближава до това, което виждаме на картините на руско-френския художник от еврейски произход Марк Шагал. При Шагал наивизмът е търсен преднамерено, докато на българският художник просто му е липсвала школовка. Сюрреализмът при последният, като похват също очевидно няма философската подплата на подсъзнателното, както е при художниците от ХХ век. Но приликата, мисля, е голяма.

    Може да не съм съвсем точен в оценката си, но считам, че въпросната рисунка притежава художествени достойнства и те трябва да се изтъкват. Тя показва, че повечето от модерните изобразителни стилове на практика „не са от вчера”.

    При разчитането на средновековната рисунка би следвало да имаме предвид и някои допускания. Например, художникът може и да е византиец, пленник в българската столица. Или пък изображението да е дело на няколко лица: минали покрай стената и драснали по нещо. Тези лица може да са дори и от различно време. Но лимитиращо в случая, като най-ранно време, все пак е Средновековието. Това се документира от човекът с дългата дреха и копието.

    Рисунката определено има своите изобразителни достойнства. „Рамката” е преднамерено щрихирана и е поставена не случайно. Творбата, така да се каже, е завършена. Не знам къде се намира днес, но едва ли проф. Овчаров е измислил сам изображението. При тези дадености би следвало в аспекта на предвижданата бъдеща политика за пропагандиране на българското културно-историческо наследство, да се наблегне не само на съкровищата, но и на тези по-малко познати рисунки-графити.

    Преди години, когато се честваше 1300 годишнината на Българската държава, ми направи впечатление, че на чужденците много се нравеше една друга рисунка-графит от Плиска, изобразяваща средновековен ездач-воин. Тя даже бе поместена като сюжет на пощенска карта от Полша и на марка от Сирийската арабска република, посветени на нашия юбилей.

    post-2642-069947100 1289293516_thumb.jpg post-2642-000488800 1289293524_thumb.jpg

    Какъв Шагал ? Какви торби с цимент ? Рисунката е един примитив който повече прилича на пещерна рисунка на първобитния човек . :)

  8. Здравей Шпага ,

    Въпросът ми не е точно по темата, но все пак се надявам, че някой ще ми отговори. Преди малко прочетох съобщението "Мощни магнитни бури на 11 и 12 ноември", където пише следното:

    Не разбирам защо въздействието им на Земята е толкова забавено, след като ел.магнитните вълни достигат от Слънцето до нея само за около осем минути. А и нали самият факт, че слънчевото изригване е регистрирано още в събота, т. е. на 6 ноември, показва, че тези вълни всъщност вече са "пристигнали" на Земята и че вече й оказват своето въздействие - иначе апаратурата просто не би ги регистрирала.

    Това е известно . Магнитните бури се случват не от светлината дошла на земята след 8 секунди след изригването а от частиците вещество донесено на земята от слъчевия вятър .

    СЛЪНЧЕВИЯТ ВЯТЪР ДОНАСЯ ЧАСТИЦИ ОТ СЛЪНЦЕТО

  9. Здравей градски,

    ами да го виснем тогава на конец и да видим :) ще се отклони към...?

    не,желязото не изпитва практически никаква сила от земното магнитно поле. и разликата между земята и малките магнити които привличат желязото не е в силата на магнитното поле, а във формата му. желязото се привлича от *градиента* на магнитното поле, не от самото поле. земното магнитно поле е хомогенно за човешките мащаби, поради които желязото не изпитва никаква измерима сила.

    Добре дошъл отново във БГ-наука ! Радвам се да те срещна тук . Мен ме знаеш кой съм .Шпага си е все със същият ник и тука, и ти си така. Но ха пробвай да различиш под какъв ник се е маскирал Гери тук в клубовете на БГ-паранаука ? :)

  10. Здравейте г-жо Doris,

    Целият екип на БГ Наука проявява забележителна толерантност и търпеливост. Това не означава, че ние потребителите можем да им се качваме на главата и да пишем абсолютно всичко, което мозъците ни са генерирали. Все пак, след нас е добре да остане някакво смислено, а дай Боже и полезно съдържание.

    Каква толерантност и търпимост след като изместиха в паранауки една много голяма и много важна тема критикуваща грешките на Айнщайн? :

    ГРЕШКИТЕ НА АЙНЩАЙН!

  11. На вниманието на релативистите които така и не зацепват къде и в какво е грешката на Айнщайн .

    По долу поствам едно към едно една извадка от дебат на бай Петков в който дебат той с пръсче и математически формули е показал грешката на Айнщайн :

    "Здравей Мел ,

    цитат:

    ...Пътят е S е равен на (tB - tA).c от една страна

    край на цитата.

    От коя страна мислиш че е такъв пътят ?.. Ако имаш впредвид пътят в подвижната система то да !.. такъв е .. там и скороста е "С".. Но никоя от тия величини не може да се пренася механически във неподвижната система защото в неподвижната система скороста "С" трябва да бъде заменена със "С-v" и тогава това ти равенство ще изглежда ето как в неподвижната система : S = (tB - tA).(c- v)

    цитат:

    от една страна и от друга на rAB+V(tB - tA)

    край на цитата.

    Това е пътят на светлината в неподвижната система след отразяването .. до отразяването пътят е : rAB-V(tB - tA) защото огледалото се движи срещу движението на светлината в неподвижната система..

    цитат:

    или

    (tB- tA).c-(tB - tA).v=rAB

    tB- tA=rAB/(c-v)

    край на цитата.

    Това не е вярно !.. Най вероятно и гуруто разсъждавайки така се е издънил !..

    Вярното е

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Този извод се отличава от оня който гуруто ни пробутва и до който и ти достигна :

    tB- tA=rAB/(c-v)

    Това е невярно разбира се !.. Не излиза такъв есапа и аз го показах защо не излиза такъв..

    цитат:

    а rAB е пръчката с дължина виждана от неподвижния. Кой път не различен?

    край на цитата.

    Пътят на светлината в неподвижната система не е равен на дължината на пръчката rAB а на rAB-S където S = V(tB - tA).. Нали така ?

    цитат:

    Това е в системата на неподвижния при условие С=конст.

    край на цитата.

    Не е това !.. и при условие че С=конст в системата на наблюдателя улавящ съответната светлина пак не е това .. Гуруто се е издънил и се е опетлял като пиле от кълчища .. Затуй му е ******** теорията !.."

    Айде сега да видим дали айнщанистчетата ще могат гък да кажат по грешката на Айщайн която бай Петков така акуратно и лаконично е посочил и поправил естественно .

  12. Здравей г-н Б.Богданов ,

    Благодаря за разбирането, просто следващия път ще четем и текста ... освен формулките...:)

    Разбирането от моя страна е налице , ето ка ще цитирам четейки и текста и редактирайки го :

    На вниманието на релативистите които така и не зацепват къде и в какво е грешката на Айнщайн .

    По долу поствам едно към едно една извадка от дебат на бай Петков в който дебат той с пръсче и математически формули е показал грешката на Айнщайн :

    "Здравей Мел ,

    цитат:

    ...Пътят е S е равен на (tB - tA).c от една страна

    край на цитата.

    От коя страна мислиш че е такъв пътят ?.. Ако имаш впредвид пътят в подвижната система то да !.. такъв е .. там и скороста е "С".. Но никоя от тия величини не може да се пренася механически във неподвижната система защото в неподвижната система скороста "С" трябва да бъде заменена със "С-v" и тогава това ти равенство ще изглежда ето как в неподвижната система : S = (tB - tA).(c- v)

    цитат:

    от една страна и от друга на rAB+V(tB - tA)

    край на цитата.

    Това е пътят на светлината в неподвижната система след отразяването .. до отразяването пътят е : rAB-V(tB - tA) защото огледалото се движи срещу движението на светлината в неподвижната система..

    цитат:

    или

    (tB- tA).c-(tB - tA).v=rAB

    tB- tA=rAB/(c-v)

    край на цитата.

    Това не е вярно !.. Най вероятно и гуруто разсъждавайки така се е издънил !..

    Вярното е

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Този извод се отличава от оня който гуруто ни пробутва и до който и ти достигна :

    tB- tA=rAB/(c-v)

    Това е невярно разбира се !.. Не излиза такъв есапа и аз го показах защо не излиза такъв..

    цитат:

    а rAB е пръчката с дължина виждана от неподвижния. Кой път не различен?

    край на цитата.

    Пътят на светлината в неподвижната система не е равен на дължината на пръчката rAB а на rAB-S където S = V(tB - tA).. Нали така ?

    цитат:

    Това е в системата на неподвижния при условие С=конст.

    край на цитата.

    Не е това !.. и при условие че С=конст в системата на наблюдателя улавящ съответната светлина пак не е това .. Гуруто се е издънил и се е опетлял като пиле от кълчища .. Затуй му е ******** теорията !.."

    Айде сега да видим дали айнщанистчетата ще могат гък да кажат по грешката на Айщайн която бай Петков така акуратно и лаконично е посочил и поправил естественно . Простете ми но имам намерение този постинг да го поствам периодически за да изплува над спама ,все пак тук е тема за ХСВ и е редно да се говори за грешки в СТО и необходимоста от алтернатива ХСВ :) Не ни бърка, че некой филанкишия е преценил дето ХСВ е паранаука , важното е да заковава своите противници с ей такива уж простички формулки които е изпонаписал бай Петков.

    Може пък най после айнщанистчетата да схванат грешката на Айнщайн в статията му от 1905 година "За динамиката на движещите се тела" .Може би най после през мъглата на зомбът ще видят че изводът който е направил Айнщай по определяне пътя в неподвижната система е в основата и на порешното заключение за относителна едновременност на събитията . Оказва се , че заключението е базирано на грешка.Оказва се че такова заключение е всъщност необосновано .

    Именно за тази необоснованост идеше реч в оная голямата тема "Специалната теория на относителността е погрешна".

    Именно това не схванаха опонентите на бай Петков в тая тема и накрая като в зомбът си нищо не схванаха взеха та я преместиха в паранауки и един нищо несмислещ човечец потърка доволно длани и рече малоумно "Ето ни пак в паранауката !"

    По жалка картинка не бяхме виждали! :( Мене ако питате това е по важното да се разбере а не да се сложат звездички в осносвателната квалификация на бай Петков : "Затуй му е ******** теорията !.."

  13. Здравей г-н Б.Богданов ,

    Всеки публикуван цитат може да бъде редактиран.

    Вярно е че всеки цитат може да бъде редактиран , но аз не се бях зачел във фолклора на цитата а бях се съсредоточил върху формулите и затова явно не съм забелязал че такава думичка има в цитата , ако бях я видял може би щях да резна цитата дотам.

  14. Здравей Шпага ,

    "Миролюбив",

    НЕ НАТРАПВАЙ ПОВЕЧЕ В ТОЗИ КЛУБ ВУЛГАРИЗМИТЕ СИ!

    Моля модератора да трие постингите с подобни изявления!

    Грешиш! Това беше само цитат от един дебат в дира. Цитатите забранени ли са ? :)

    Но сега когато вече нецензурната дума (боже мой такива думи звучат и по националната телевизия , и по БТВ ) е изтрита от модератора ще следя дали релативистчетата ше смогнат да премелят силата на останалото дето го пише в тоя цитат . Тоя постинг както обичаше да се изразява бай Петков е зашеметяващо зааглявушващ айнщанистчетата !. Ха да ги видим сега ! :)

  15. Здравей г-н Б.Богданов,

    Моля потребителят Миролюбив да се въздържа от нецензурни изрази.

    Пост съдържащ такива ще бъде изтрит.

    Модератор физика Б.

    Миролюбив не е употребявал никакви нецензурни изрази .Миролюбив просто цитира написаното ето тук:

    Дебат между Мел и Петков

    Надявам се всеки може лесно да се убеди в това , никакви нецензурни думи не принадлежат на Миролюбив, а на легендата Петков ! :)

  16. На вниманието на релативистите които така и не зацепват къде и в какво е грешката на Айнщайн .

    По долу поствам едно към едно една извадка от дебат на бай Петков в който дебат той с пръсче и математически формули е показал грешката на Айнщайн :

    "Здравей Мел ,

    цитат:

    ...Пътят е S е равен на (tB - tA).c от една страна

    край на цитата.

    От коя страна мислиш че е такъв пътят ?.. Ако имаш впредвид пътят в подвижната система то да !.. такъв е .. там и скороста е "С".. Но никоя от тия величини не може да се пренася механически във неподвижната система защото в неподвижната система скороста "С" трябва да бъде заменена със "С-v" и тогава това ти равенство ще изглежда ето как в неподвижната система : S = (tB - tA).(c- v)

    цитат:

    от една страна и от друга на rAB+V(tB - tA)

    край на цитата.

    Това е пътят на светлината в неподвижната система след отразяването .. до отразяването пътят е : rAB-V(tB - tA) защото огледалото се движи срещу движението на светлината в неподвижната система..

    цитат:

    или

    (tB- tA).c-(tB - tA).v=rAB

    tB- tA=rAB/(c-v)

    край на цитата.

    Това не е вярно !.. Най вероятно и гуруто разсъждавайки така се е издънил !..

    Вярното е

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Този извод се отличава от оня който гуруто ни пробутва и до който и ти достигна :

    tB- tA=rAB/(c-v)

    Това е невярно разбира се !.. Не излиза такъв есапа и аз го показах защо не излиза такъв..

    цитат:

    а rAB е пръчката с дължина виждана от неподвижния. Кой път не различен?

    край на цитата.

    Пътят на светлината в неподвижната система не е равен на дължината на пръчката rAB а на rAB-S където S = V(tB - tA).. Нали така ?

    цитат:

    Това е в системата на неподвижния при условие С=конст.

    край на цитата.

    Не е това !.. и при условие че С=конст в системата на наблюдателя улавящ съответната светлина пак не е това .. Гуруто се е издънил и се е опетлял като пиле от кълчища .. Затуй му е ******** теорията !.."

    Давам думата на защитниците на СТО да оборят това което е казал г-н Петков и което показва грешката на Айнщайн в определянето пъття в неподвижната система като равен на дължината на пръчката .

    Паранаука А ? Види се като прочетат какво пише бай Петков относно грешкиите на Айнщайн и наистина им припарва на айнщанистчетата . :)

  17. На вниманието на релативистите които така и не зацепват къде и в какво е грешката на Айнщайн .

    По долу поствам едно към едно една извадка от дебат на бай Петков в който дебат той с пръсче и математически формули е показал грешката на Айнщайн :

    "Здравей Мел ,

    цитат:

    ...Пътят е S е равен на (tB - tA).c от една страна

    край на цитата.

    От коя страна мислиш че е такъв пътят ?.. Ако имаш впредвид пътят в подвижната система то да !.. такъв е .. там и скороста е "С".. Но никоя от тия величини не може да се пренася механически във неподвижната система защото в неподвижната система скороста "С" трябва да бъде заменена със "С-v" и тогава това ти равенство ще изглежда ето как в неподвижната система : S = (tB - tA).(c- v)

    цитат:

    от една страна и от друга на rAB+V(tB - tA)

    край на цитата.

    Това е пътят на светлината в неподвижната система след отразяването .. до отразяването пътят е : rAB-V(tB - tA) защото огледалото се движи срещу движението на светлината в неподвижната система..

    цитат:

    или

    (tB- tA).c-(tB - tA).v=rAB

    tB- tA=rAB/(c-v)

    край на цитата.

    Това не е вярно !.. Най вероятно и гуруто разсъждавайки така се е издънил !..

    Вярното е

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Този извод се отличава от оня който гуруто ни пробутва и до който и ти достигна :

    tB- tA=rAB/(c-v)

    Това е невярно разбира се !.. Не излиза такъв есапа и аз го показах защо не излиза такъв..

    цитат:

    а rAB е пръчката с дължина виждана от неподвижния. Кой път не различен?

    край на цитата.

    Пътят на светлината в неподвижната система не е равен на дължината на пръчката rAB а на rAB-S където S = V(tB - tA).. Нали така ?

    цитат:

    Това е в системата на неподвижния при условие С=конст.

    край на цитата.

    Не е това !.. и при условие че С=конст в системата на наблюдателя улавящ съответната светлина пак не е това .. Гуруто се е издънил и се е опетлял като пиле от кълчища .. Затуй му е ******** теорията !.."

    Давам думата на защитниците на СТО да оборят това което е казал г-н Петков и което показва грешката на Айнщайн в определянето пъття в неподвижната система като равен на дължината на пръчката .

  18. Здравей Б.Богданов,

    Явно има проблем с браузърите. Не е фатално.

    Има някакъв проблем . Забелязах , че когато се вземе линк към постинг 449 на темата "Антирелативизмът в България" този линк отваря темата позиционираки на друг постинг .Според мен има някакъв проблем в javascript.С това трябва явно да се заемат супервайзорите на БГ-наука.Преди не беше така , този проблем явно е отскоро.

  19. Здравей г-н Б.Богданов ,

    Пост # 449 в тема "Антирелативизмът в Българи" е на Б.Богданов

    Пост 449 Публикувано: 05 ноември 2010 - 11:11 - Антирелативизмът в България Кой как и защо се стреми да опровергае Айнщайн

    Ще бъде много странно някой да бъде баннат за мнение което не е писал. Може и да случи, но вероятността това да се случи клони към нула. Не трябва да се забравя, че форум Физика има модератор, който би защитил потребител, баннат заради чуждо мнение, пък било то и на самия този модератор.

    Поздрави Б.

    Наистина е странно с тия постинзи , при мен излиза съвсем друго :

    За да го видите по детайлно пуснете го на цял екран.

  20. Здравей Б.Богданов,

    Прието извинение.. Да забравим размяната на остри реплики.

    А решенията взети от екипът на БГ Наука в период, когато не съм изпълнявал ролята на модератор, просто не мога да коментирам.:)

    Поздрави Б.

    Прави сте , в никой случай не можете да имате вина за онова което други преди Вас са натворили.Не е нужно и да ги коментирате . Те така или иначе са ясни на всички нас.

  21. Здравейте г-н Б.Богданов ,

    Уважаеми приятелю Миролюбив,

    Уважаеми дами и господа, читатели на форум Физика,

    Мнението което ще изкажа е лично мое и няма нищо общо с официалната позиция на екипа на БГ Наука.

    Правила

    Правилата за писане във форум Физика и Теоретична физика са публикувани от Модератор физика.

    Има ги и всеки може да си припомня, когато се колебае къде да стартира нова тема и каква информация може да съдържа.

    На мен ми допадат и се опитвам да се придържам към тях. Някои от тях изглеждат сурови. Всъщност тези правила не са сурови, а са стандартните правила за правене на наука.

    Ако се забелязва, аз не прилагам брутално което и да е правило! Разрешаването на потребителите на Физика свобода в публикуване на недоказани научни хипотези е важна, но друга тема, която съм убеден, че трябва да бъде обсъдена.

    Уточнението, че дадено мнение е базирано на лична хипотеза/теория, намирам за особено важно!

    Например Малоум постъпва много коректно, когато не пропуска да спомене, че дадено мнение е съгласно личната му хипотеза. Това намалява шанса да настъпва излишно объркване, кое е официално приета хипотеза/теория и кое все още не е.

    Искам да благодаря на Малоум 2 за тези думи които слага "лична хипотеза"

    Духове и ясновидци

    Не мога да приема, че източник на данни ще бъде дух, ясновидец и т.н. В един момент физиката може да се обръща към подобни източници, но докато това стане ще се придържам към конвенционалните начини за събиране на данни и информация.

    Продажност

    Обвиненията за продажност от страна на екипа беше съвсем неуместна част от страна на Миролюбив.

    Най-лошото е, че звучи обидно.

    Мога твърдо да заявя, че след делегиране на права на модератор Физика, никои под никакъв предлог не се е месил в работата ми.

    Затова ако имате претенции за качеството на работата ми, моля да ме информирате и ако не ви допада - можете да се обърнете към собствениците на БГ Наука.

    ***

    Мнението което ще изкажа е лично мое и няма нищо общо с официалната позиция на екипа на БГ Наука.

    ****

    Поздрави Б.Богданов

    Относно правилата всички ги знаем . Редно е във всеки клуб да има някакви правила . Основно правило трябва да бъде научният подход в разискваните тук собственни и чужди идеи. Това ще рече, че идеи които не се базират на научните методи на изучаване на окръжаващата ни действителност както и идеи които са категорично доказани като некорелиращи се с опитните резултати естественно , че не могат да се толерират в клубовете на БГ-наука. В такъв случай се пита какъв критерий доведе до класифицирането като паранаучна най голямата тема която критикува конкретни грешки на Айнщайн по определянето на пътя в мисленният опит в статията му от 1905 г.? Тема която с месеци наред водеше в топ класацията както по посещаемост така и по вземане на уастие ? Преместването на една такава тема в паранауки е скандално и говори за духовната мизерия на съществото вземащо такива шугави решения за преместване. Същото се отнася и до темата на г-н Ст.Джордан която също бе припозната като паранаучна . Какво означава паранаучна ако това че се използват познавателни методи неприсъщи в науката . Такива методи в темата нямаше , нямаше нито оповаване на вътрешни гласове , нито леене на кършум , нито гледане на карти таро , нито астрология и шаманство .Обидиха човека без да им мигне окото! Що за злоба трябва да е обладало човешкото същетво което с лека ръка обижда достойни хора като г-н Ст.Джорданс ?

    В клубът всеки е в правото си да критикува темата на г-н Ст.Джорданс и темите на г-н Петков , но никой няма право да ги класифицира като паранаука , в шаманство и прочие.

    Г-н Б.Богданов , моето мнение за Вас е твърде положително и се отнасям към Вас с необходимото уважение , не защото си модератор а защото си положителен човек!

    Никога не ми е и минавало през ум да обиждам Вас или честните хора в екипа на БГ-Наука . Извинявам се ако неволно с нещо съм ги засегнал . Мнението което аз изказах беше критично насочено не към екипът на БГ-Наука , а към онези които толерират такова недостойно отношение към достойни хора като г-н Ст.Джорданс и г-н Петков.

  22. Здравей Шпага ,

    Здрасти, Малоум!

    .......

    П.П. В темата за ХСВ си отминал с мълчание въпроса ми за разширяващата се Вселена и твоя неподвижен вакуум /етер/. Може би просто не си го забелязал? Или си ми сърдит за... не знам за какво:post-20645-1121105496:

    Малоум може да е подминал с мълчание въпроса ми за разширяващата се Вселена и твоя неподвижен вакуум /етер/ но ако не ме баннат заради постинг 449 в темата "Антиреляативизмът в България " аз обезателно ще публикувам тема за пулсираща вселена и там ще обясня ,че никакво разбягване няма а има падане на галактиките към зона в пространството където назрява нов Голям Взрив. Току виж че според тая публикация малоум е схванал че няма никкво разбягване а всичко е мираж. :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...