Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Администратор

От бюлетина на Капитал:

Програмата LIFE 2022 отваря обява за набиране на проекти с 598 милиона евро, налични за финансиране, в четири направления:природа и биоразнообразие, кръгова икономика и качество на живот; адаптиране към изменението на климата; преход към чиста енергия  🇪🇺.

Кандидатствайте тук 👉 https://europa.eu/!Fddvqg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Администратор

Бургас е българският регион избран да участва в мисията за адаптиране към измененията на климата.  С 370 млн. евро по „Хоризонт Европа“ за периода 2022-2023 г., 120 региона от ЕС ще получават достъп до пълния потенциал на научните изследвания и иновациите и ще ускоряват трансфера на разработените решения към обществото.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 месеца по късно...
  • Администратор

ЕС иска да обучи 1 млн. души в "дълбоки технологии" до края на 2025 г. Български училища, университети и компании ще могат да кандидатстват по програмата на EIT през 2023 г. Първите заявки за кандидатстване ще започнат през ноември, но ще са ограничени до университети, които вече са работили с EIT през програмата ѝ HEI. След това ще започне кандидатстването от всички други желаещи. Повече информация тук.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

България ще се състезава за 266 млн. евро с другите държави от Дунавския регион - Зелени проекти, иновации и подобряване на пазара на труда са сред основните приоритети на програмата. Партньори в проектите могат да бъдат местни, регионални или национални органи, академични организации, НПО-та, бизнес асоциации, предприятия и др. Всеки проект трябва да включва най-малко 3 партньора от 3 различни държави, като поне един от тях трябва да е от държава членка.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Администратор

292 млн. лева за технологична модернизация по ПВУ

Допълнителни 32 млн. лв. ще бъдат насочени към фирми с одобрени проекти в резервните списъци. Това е повече от добра новина - компаниите ще могат да модернизират производствата си, а оттам и да подобрят качеството на предлаганите стоки и услуги.
Според експерти обаче не е ясно компании от кои сектори ще бъдат финансирани, което създава опасения за фаворизиране на едни фирми спрямо други. Повече тук.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...