Отиди на
Форум "Наука"

КС „благослови“ неограничен мандат на инспектората и даде знак на членовете на ВСС да не си ходят


Recommended Posts

  • Потребители

https://news.lex.bg/кс-благослови-неограничен-мандат/

Абе не е баш така, има и други мнения

Съюз на съдиите в България

„Доколкото ВСС и ИВСС не осъществяват пряко функцията по правораздаване (държавната власт), то това изискване не е приложимо a priori за тях, а трябва да се подложи на оценка в зависимост структурата и от правомощията им. Прекъсването на правомощията на ВСС и ИВСС би могло само да затрудни администрирането й отчитането на органите на съдебната власт, но не и да доведе до преустановяване на дейността им съответно не застрашава държавността…

Поради изложеното Съюзът на съдиите в България застъпва разбирането, че правомощията на главния инспектор и инспекторите се прекратяват с изтичането на мандатите им, както и че преустановяване на дейността на ИВСС поради изтичане на мандатите на главния инспектор и инспекторите до избирането на нови главен инспектор и инспектори от Народното събрание не противоречи на Конституцията.”


Имаме един основен принцип в Коституцията и в демокрацията - за мандатността или сменяемостта, и като го пренегваме поради тънки сметки (КС е статуковов т.н. съд, т.е съдиите са силно анжагирани политически с предишното мнзозинство) - отиваме по дяволите, 

(той дори и Путин формално спазва този принцип,или по точно нагласява нещата да е спазен принципа)

Апропо - един от инспекторите е искал да напусне по своя воля. Сега какво, с съд ли ще задължат да остане на работа? Идиотски са нещата, когато се правят по целесъбразност и "според зависи"

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Излиза,че Конституционният съд е над всички! Той коли и беси. Нещо подобно е на Народния съд след 1944г.

Например,ако Народното събрание поиска да проведе импийчмънт,трябва да попита КС дали е съобразен с конституцията,тоест да поиска разрешение от него!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...