Отиди на
Форум "Наука"

deaf

Потребител
 • Брой отговори

  223
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

130 Ученик

Всичко за deaf

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Дори и ако Фолксваген се откаже да построи завода си в Турция,това изобщо не означава че ще го построи в България! Политическият елит на Германия е отписал напълно Борисов като съюзник и приятел,и затова няма да разреши на Фолксваген да строи у нас. Най-много - около 500хил. души - от работещите българи са заети в автомобилният сектор. Автомонтьори,продавачи в магазини за авто-части,застрахователни дружества и т.н. Така че Фолксваген може да намери в България работници за завода си. Преди няколко дни гледах по Нешънъл джиографик филм за завод на Ауди. Е ми то всичко в завода беше автоматизирано! Тук-там се виждаше някой работник,който гледа дали машините работят правилно или донатъкмяваше някоя автомобилна част.
 2. Шпага, нали правите разлика между държава и народ,(страна)?
 3. "Сравнението убеждава,но не доказва." - Ницше Турция искаше и продължава да иска да стане член на ЕС,но Германия и Франция са против! Основната причина е,че Меркел и Макрон желаят те да командват ЕС,но ако Турция влезе в ЕС това им желание няма да се осъществи. Не че и сега е изпълнимо. При това положение защо се оплаквате че Турция се обърна на изток и си постави за цел да бъде регионална сила и решаващ фактор в Близкият изток?! А пък предложението да бъде създадена европейска армия е химера,която не си струва да се обсъжда.Само един въпрос,кой ще командва тази "европейска" армия?! Защото всяка армия се командва от ЕДИН военачалник. Макрон бомбардира заедно с Британия и САЩ Асад в Сирия. Меркел отказа да се включи в тази акция. Сега хипотетично да си представим,че европейската армия е реалност. Макрон и заповядва да атакува Сирия на Асад,но в същото време Меркел издава напълно противоположна заповед!!! Чия заповед да изпълнят европейските войници?! Някаква европейска армия може да се получи само като коалиционна. По дадена кауза европейски държави постигат пълно съгласие и сформират коалиционна армия.
 4. Собствеността е праусет,а не понятие,и тя принадлежи към времето,към историята и съдбата,а не към пространството и каузалността. Тя не може да се обоснове,но съществува. Собствеността е преживяване,а не чисто материално средство. В действителност собственост съществува откакто се е появил човека.
 5. Ако Грета Туборг види видеото с горилата,ще изпадне в екстаз пред това екологично перпетум мобиле! Ха-ха-ха..
 6. " - Кое е Лошо? - Да засрамвате човек." - откъс от "Веселата наука" на Ницше Оставете Габриела на мира...
 7. Стамболов има потенциала да държи здраво (в добрият смисъл на думата) народа. И ако Съдбата позволи е можел да успокои и тушира ресентимента на мнозинството българи.
 8. Няма разлика (почти) между монархия и република защото и при двете "системи" управлява ЕДИН човек... Практиката през 1300 годишната българска история показва,че монарсите се задържат за кратко на власт. А пък изборите показват,че не народа избира,а елита се договаря и предлага на народа кого да "избере" на сляпо. Ако България беше станала република,щеше да настрои срещу себе си почти цяла Европа,включително и Франция,може би. Франция до ВСВ се е клатушкала между републиканската романтика и монархическата благородна страстност.
 9. Миналият уикенд по "Стани богат" имаше въпрос - кой от американките президенти е католик? Верният отговор: Бил Клинтън.
 10. САЩ е можел безпроблемно и лесно да унищожи ядрените ракети в Куба,без самият той да пострада. И Кенеди го е знаел това! А Хрушчов не е толкова луд,че да започне самоубийствена за СССР война само заради един остров на другият край на света.
 11. След това обаче,Кенеди е имал прекрасен повод,(казус бели) да завладее Куба и да свали Кастро и комунистите от власт,когато СССР инсталира ядрени ракети в Куба,но поради страхливост (не виждам друго обяснение?),се отказва... Лично аз смятам,че заради тази си страхливост е убит...
 12. По план е включена и въздушна подкрепа,но неизвестно защо някой от Пентагона е объркал часовото време и тя пристига с един час по-рано в залива. Което също допринася за провала на операцията...
 13. Към ресавски, възможен е и друг план да е имало ЦРУ. 1600-те въоръжени кубински емигранти да завладеят мъничък парцел на когото да установят временна власт и правителство,и когато войските на Кастро ги атакуват,да повикат на помощ САЩ. Но те са били разгромени още в самото начало на десанта.
 14. Добре е (и за Европа) Турция да откъсне едно малко парче земя от варварска Сирия в което да установи културен - по нейните тертипи - живот.
 15. Към Малоум 2, защо всички други планети от Слънчевата система са изстинали,а Земята - не? Нали са се появили горе-долу по едно и също време? Да не би в дълбоко в центъра на Земята да има някакъв естествен,природен "реактор",който я поддържа топла?

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...