Отиди на
Форум "Наука"

deaf

Потребител
 • Брой отговори

  1471
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

deaf last won the day on Май 12 2020

deaf има най-харесвано съдържание!

Всичко за deaf

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

deaf's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

1k

Репутация

 1. tantin,призванието ти е в точните науки,а не в историята. Ако позволиш...
 2. Корупция е когато двама души се наговарят да ощетят трети човек/човеци. Например катаджия ви спира за превишена скорост. Вие му давате 50лв. и той ви пуска. В случаят двама души - шофьорът и катаджията се уговарят да навредят на трети човек,защото утре същият този шофьор придобил усещането за безнаказаност и свикнал да управлява колата си с неразрешена висока скорост,може и вероятно ще убие човек,който ще плати със смъртта си за корупцията между тях двамата. Корупцията избуява непоносимо само по време на прехода от старите нравствени ценности към нови ценности в обществото. Но тъй като старите ценности не може изведнъж да бъдат отстранени,а новите все още не са наложени,в това междувремие се вкоренява масова корупция. В този ред на мисли е грешно да се твърди че корупцията видите ли била "заложена" отпреди векове у българите и край те си остават корумпирани во веки веков. Не е вярно. Четох някъде доклад на полицията от началото на 20-ти век. В него престъпленията по селата (а в тях са живеели 90% от българите) в повечето случаи са били от битов характер,(сбиване в кръчмата,спор за синор и т.н.),докато в градовете предимно са били престъпления с финансови измами,кражби,джебчийство и т.н.
 3. Предлагам да извадим от темата комунистическите режими,защото те са анти-човешки. Безвремие в Историята. Черни дупки в Историята. Да се твърди че по безвремието на Сталин,когато са избити милиони дворяни,кулаци и свещеници,и са ограбени богатствата им възлизащи на десетки милиарди днешни долари,че е нямало корупция е non sens. Ако искаме да обсъдим честно корупцията,трябва да оставим настрана 45-те години комунизъм и да се съсредоточим в България след Освобождението и до 09.09.1944г. И Прехода,разбира се след 1989г. Кога е имало повече корупция непосредствено след Освобождението или през златните (според мен) години между 1934 и септември 1944г? През 1990-те години или при Тройната коалиция? Или при Борисов? Но както сами се досещате,темата ще стане депресираща,ако седнем да я нищим детайлно.
 4. Мислех че изолацията на кабелите се поставя за безопасност!!!
 5. Коментар от един друг форум: "Тази безгранична вяра в непогрешимостта на науката по същество е идентична с вярата в Бог или Аллах. Историята е доказала колко грешки е правила науката. Някои грешки са били с ужасяващи последици."
 6. Внушава се,че видите ли корупция в България винаги имало и така се оневинява зловещият комунистически режим у нас...
 7. Напротив,сега се вижда,че митническата война на Тръмп е била абсолютно правилна. Доказателство за това е,че Байдън и "демократите" не пипат митата наложени от Тръмп.
 8. Мен ме е яд за Автомобилното изложение в София,което за поредна година го отлагат заради китайската настинка...
 9. Добре,друг пример. За нас българите генерал Гурко е герой и спасител,за поляците - агресор и кървав масов убиец на поляци. Кое е реално? Във физически научен смисъл,реално е че ако аз реша да сляза от третият етаж през балкона,(вместо по стълбите),ще си строша главата или загина,но само толкова е реално... Другите неща от живота са спорни,като например затоплянето на климата - човешка причина за него или не?
 10. Всеки човек влага различен смисъл в понятията. За теб СТО е правилна,за Младенов - грешна. Ето заради това в крайна сметка имаме различна реалност...
 11. Само човекът осъзнава,че живее,(с изключение на времето когато спи),но това не означава че другите не живеят...
 12. Разликата е че камъкът се е родил (не знаем кога,как и защо!) преди много време и продължава да живее без да знаем докога и какво ще стане с него,докато животът на човекът е много краткотраен в сравнение с този на камъка. Тази е количествената разлика.
 13. Ха така,нали и аз това казвам,че няма нежива природа...! В линка,който постна се посочва като "разлика" в това,че живата природа се размножава и храни,но камъкът например,прави същото но много опростено. "Бори" се срещу вятъра или слънцето. ПреРажда се в друга материя и т.н. Разликата между жива и нежива природа е че живата е неизмеримо по-сложна. Само това...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...