Отиди на
Форум "Наука"

deaf

Потребител
 • Брой отговори

  786
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  2

deaf last won the day on Май 12

deaf има най-харесвано съдържание!

Репутация

562 Асистент

Всичко за deaf

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Вчера дадоха по НВО филмът "Брекзит" с големият Бенедикт Къмъбърбач. Този филм ще Ви отговори на въпроса каква е същността на маркетинга. Но пак ще кажа своето - най-важен е (търговският) нюх и инстинкт. Без наличието му,никаква маркетингова стратегия няма да помогне...
 2. Тази е и главната задача на треньора - да възпре антагонизма на силните,тяхното настоящо взаимно унищожение поради индивидуалната им изключителност,като ги обвърже с една обща цел,(да станат европейски шампиони например,или/и спечелването на големи парични награди...). По всичко личи,че Пената е разбирал важността на тази задача. И я постигна. В автобиографичната си книга Пената пише,че когато ЦСКА паднал с три на нула от "Миньор-Перник",той в съблекалнята включил "шамарената фабрика". Раздавал шамари на всички футболисти от ЦСКА,(Костадинов,Пенев...)! Стоичков опитал да се скрие в банята при
 3. Един опростен (хипотетичен) пример. Кое е по-добре за българският футбол? Десетината талантливи футболисти в България да бъдат събрани в два елитни отбора като ЦСКА и "Левски" или да бъдат пръснати из една дузина "средняшки" отбори?
 4. Еми то и днес гърците произнасят името България като Вулгария.
 5. В резултат управляваните от И.И. автомобили...катастрофират! Нищо не регистрира! Ако ти например бръкнеш с пръст в огъня,ще бъдеш залят от огромен брой усещания и чувства,(повечето от тях подсъзнателно),които И.И. не може да регистрира. Да,И.И. може да бъде програмиран да си отдръпва изкуствената ръка от огъня,но не може да усеща и чувства огъня. Съжалявам,но не съм съгласен! Човешкият инстинкт е милиони пъти по-умен от И.И. Именно защото е инстинкт. Инстинктът милиони пъти по-точно от И.И. знае как да спечели изборите.
 6. Изкуственият интелект е фантасмагория,която не съществува в реалността. Основата на човешкият интелект са усещанията и чувствата,но машината не може да усеща и чувства,защото човекът не може да даде определение на усещането и чувството. И съответно не може да програмира машината да усеща и чувства. От което следва че псевдо-И.И. на Фейсбук не може да определи кои са политическите съмишленици и гласоподаватели на Тръмп. Да не говорим,че с реклама и въобще чрез медиите не се печелят избори. Хората гласуват за някой политик защото усещат реално че той им носи някакви ползи. Например миньорите в С
 7. Консенсусът е смърт за науката. Ето при арабите има консенсус и точно затова там науката не вирее.
 8. Научно вярно ли е че глобалното затопляне се причинява от човешката дейност или не е вярно? Въпросът е чисто научен. Трябва да е такъв. Ето вижте ядрената верижна реакция. Тя е научен факт. А дали атомната енергия се използва за мирни цели (АЕЦ) или за направа на атомни бомби,е работа на политиците и те да си носят отговорност,а не учените.
 9. Примерът си е съвсем на място,но бързам да уточня,щото май може някой да ме разбере погрешно. Не обвинявам Левски. Самият аз ако бях на мястото на Левски също щях да убия онзи ратай без да ми мигне окото,защото е смъртна заплаха... И също да рекетирам чорбаджиите...
 10. Струва ми се,че цитатът от Исус е изваден от контекста или неправилно цитиран. Христос не е бил борец за социална правда. На него изобщо не му е пукало за страданията на бедните. Единственият смисъл в живота за него е да спасиш душата си. Пречка пред това спасение са парите. Те омърсяват душата. Единствените които са постигали от време на време консенсус са арабите. По някои въпроси всички араби са на 100% съгласни,въпреки хроничните братоубийствени войни между тях. Консенсус означава всички да са на едно мнение по даден въпрос. Ако има дори само един,който е с различно мнение,консен
 11. Така-а-а,сега отново да кажа кратичко и ясно - божията заповед "Не кради" е истина,но е факт че всички крадат. Ключовата дума в случая е "всички". Панайот Хитов е обрал две банки в Румъния. Най-великият наш държавник след Освобождението Стефан Стамболов също е крадял с пълни шепи. Всички крадат. Волно или неволно,директно или индиректно. Но крадат.
 12. Ама нали точно това обяснявам,че истини и факти са различни неща! Но когато се смесват,(както прави сканер),се получават подобни парадокси... Чорбаджията има своя истина и според нея парите му са чисти... Левски има друга,негова си истина... Или както вече казах - всеки човек краде... Дори и спечелването на джакпота от тото-то е кражба - взел си пари,които не си изработил с труд.
 13. Значи е факт,че Левски е крадец! Крадял е (рекетирал) чорбаджиите за да наложи своята истина - свобода на българите от османската власт.
 14. Истини и факти са две съвсем различни неща. Например божията заповед "Не кради" е истина,но е факт че всички хора крадат. Истините са толкова,колкото хора има по света.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...