Отиди на
Форум "Наука"

deaf

Потребител
 • Брой отговори

  377
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  1

deaf last won the day on Ноември 30 2019

deaf had the most liked content!

Репутация

237 Студент

Всичко за deaf

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Случайно попаднах на интересен литературен жанр - фенфикшън (fanfiction). Взимат се тематичните основи,героите и обстановката на някой фентъзи роман, и се слагат в друга конфигурация,за да се създаде импровизация. (Досущ като алтернативната история...). Ето линк към фенфикшъна на българският писател Ивайло Иванов направен върху романа "Хари Потър": https://chitanka.info/text/1877-hari-potyr-i-sjankata-ot-planinite-otkys
 2. За архива и парите е можел да изпрати някои от своите най-доверени хора. Ако е нямал такива - той не е ставал за лидер.
 3. Навсякъде по света и в историята съществуват две паралелни икономики - на производството и на грабежът,(така да се каже). Проблем за държавата и обществото става само когато грабителската икономика почне прекалено да потиска и граби произвеждащата. Не може да се приеме че днес е такова положението в САЩ,защото данните показват че произвеждащата икономика расте,а този "случай" с Боинг е само един пример за грабеж. Ако някой трябва да се притеснява,това са жителите на Европейският съюз,защото както каза Тръмп:"Германия живее (граби) на гърба на Европа".
 4. https://www.168chasa.bg/article/8108077 Срещали са се Левски и Ботев в оная прочута воденица? И въобще дали са се срещали в живота си? И ако не - кому е нужна такава романтична лъжа?! Левски щял да избяга при залавянето му при къкринското ханче,но видите ли връвите на цървулите му се закачили за оградата на ханчето,когато понечил да я прескочи! Пак същият въпрос - кому е нужна такава романтична лъжа,защото нищо подобно не се е случвало и самият Левски обяснява в признанията си как е заловен?! Левски можел да бъде освободен от плен,но страхливият български народ се уплашил и не посмял да го направи? Вярно ли е? И ако не - пак същият проклет въпрос - защо е това самооплюване с лъжи?! Защо не признаем очевидното - Левски глупаво сам се е наврял в ръцете на заптиетата. Тук се каза,че Апостола бил перфектен конспиратор!!! Как е възможно когато всичките членове на неговата организация много бързо са разконспирирани,организацията - ликвидирана,а самият той осъден на смърт и екзекутиран! Гърците през тяхното "турско робство" имат много по-големи предатели от нас,но ние продължаваме да търсим предател на Левски и отказваме да приемем всяка друга версия на залавянето му! Защо?! Някои невинно се шегуват,че Левски може би е бил хомосексуалист,но мълчат за интимната му връзка с монахиня! Защо са готови да го изкарат гей,но не и да признаят че имал за гадже монахиня?! Какво толкова лошо има в това?! За любовта няма граници. Казват че Левски бил безпределно честен,но мълчат че той все пак си е угаждал с парите за Делото. Защо? Какво лошо има в това след като е "вършал" из села и паланки да се поотпусне малко и да се поглези? Да си купи по-така цървули или да отседне в ханче,(хотел),което не е било евтино.
 5. Значи учен като Божидар Димитров (лека му пръст) би отпаднал от такъв форум?! Щото той ползва такива изрази като "опукала",когато говори как българската армия победила (опукала) немската на Карл Велики.
 6. Добре де,в крайна сметка какво от това,че някои българи борци за освобождение са получавали заплата от сръбската държава?! През 70-те години като дете бях в пионерски лагер в град Земен. Един ден дойде на посещение някакъв негър от Мозамбик,който бил лидер на тамошната комунистическа партия. Учителките от лагера ни предупредиха да се държим внимателно и почтително с него,защото някой ден той може да спечели властта и да управлява Мозамбик. Беше ясно че този негър е по покана на БКП и е на нейни разноски,и твърде вероятно тя даже да му плаща заплата. Искам да кажа,че всяка държава плаща и издържа чужденци за които смята,че са потенциални съюзници и приятели. Днес например,българската държава обучава полицаи и военни в Ирак,част от които е много вероятно да са вербувани от нашите служби. В случая интересите съвпадат. Така както (почти) са съвпадали интересите на Сърбия и България - тя да се освободи от турското робство. Това че (ако) Димитър Общи е получавал пари от Сърбия,не го смятам за укоримо.
 7. Често пъти не е нужно човек да бъде измъчван,за да проговори,достатъчно е да бъде заплашен с мъчения. Например ако опрат нож до члена ви,какво ще правите? Няма еднозначна информация,че Общи е искал среща със султана. И като толкова е пречел на Делото,защо другите лидери не са го отстранили,(гръмнали,предали,пратили някъде надалече...)?
 8. В Иран властта идва на власт чрез избори. (В Саудитска арабия за избори не може и дума да става...!). Да,манипулациите на изборите в Иран са много,но е факт,че има избори. (Между другото,опасявам се,че в България свободни избори вече няма! На едни общински избори моя позната си направи експеримент. Пусна бюлетина за един напълно неизбираем кандидат за кмет от последните в листата. След като минаха изборите направи проверка. Оказа се,че за този кандидат кмет няма пусната нито една бюлетина! Въпреки че тази кандидатура е била неизбираема,управляващите (кой друг?) са унищожили единствената бюлетина пусната за него,което е тежко престъпление откъдето и да го погледне човек.) Иранците сравнително лесно се интегрират на Запад,(част от жертвите от сваленият с ракети украински Боинг над Иран са иранци с двойно гражданство - и канадско),докато саудитците например,като попаднат в страни от Свободният свят,правят зулуми - последно във военна база на Хаваите...
 9. Всеки човек ако бъде подложен на физически мъчения ще издаде това,което е издал Димитър Общи. Така че определението "предател" за Общи е меко казано неуместно. Може да бъде критикуван за нескопосаният и може би стратегически грешен обир на конака,но не и в предателство.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...