Отиди на
Форум "Наука"

Как ефективно да усвояваме нова информация?


potrebitel

Recommended Posts

  • Потребител

Наскоро си мислех по този въпрос. Всяко едно начало е свързано с усвояването на нова и непозната информация. Когато сериозно реших да изградя свой бизнес в интернет, като всеки новобранец започнах да ровя в интернет за знания. Свалях всеки възможен файл, който се отнасяше до теми като: сайтостроене (html, css, php ), оптимизация за търсачки, бизнес психология, копирайтинг, различни програми . Свалях всичко, което според мен беше нужно и ненужно( говоря за вируси :) Напълних твърдият си диск със близо 100 гигабайта информация… и наскоро изтрих 90 от тях.

Може би ще питате защо съм го направил?

Ще Ви кажа. Разбрах, че се отнасях в началото към новата информация като към наркотик. В началото исках повече и повече информация , но накрая не успях да приложа тази информация на практика, не успях да я внедря в живота си.

Много хора като мен, събират информацията заради самата информация, а не за да я използват примерно за изкарването на пари.

Изниква въпроса : Колко информация е нужно на човек, за да започне да действа?

Нека ви покажа.

Например: Вие някакси сте разбрали, че може да се спечелят пари от интернет. Какво правите след това?

Ако следваме примера на болшинството от начинаещите интернет бизнесмени, ще започнете да: изучавате тонове информация, четете всевъзможни статии по темата, купувате курсове, ходите на семинари. Това се проточва с години. Вкрайна сметка през вас преминава толкова много информация, че ви хваща страх да почнете.

Често изникват мисли като: “Още малко, още един семинар и ще бъда готов да отговоря на всички въпроси, да разреша всеки възможен проблен на клиентите си? Тези мисли се завъртат в циклична последователност и ви парализират. Изниква усещането , “ аз все още не съм готов “. След,което се продължава с познатото четене.

Проблема се състои в това, че за информацията е характерно едно качество като стареенето. Тоест, това, което работи днес, след няколко месеца може да бъде безполезно. Това особенно е характерно за динамични области като интернет бизнеса.

От друга страна, колкото повече знаеш, толкова повече въпроси възникват в съзнанието ти и съответно повече съмнения. А съмненията оказват силно негативно влияние върху самооценката на човека и пораждат страх от поражение. Именно поради това много хора използват информацията като наркотик.

Как правят умните хора?

Умният човек, разбира, че информацията е необходима не, за да узнава нещо ново.

Тои разбира, че тя е необходима, за да я внедриш в живота и чрез нея да материализира целите си.

Стъпките, по които върви умният човек са следните.

Научава нещо ново.

Внедрява го.

Проверява резултатите.

Прави изводи.

Усвоява нова информация.

Внедрява я.

И така нататък…

Фактически той няма време за съмнения и страхове.

Ако Вие сте си купили някакъв курс, прочели сте книга или сте посетили семинар, то първото нещо, което трябва да направите е да я изпробвате на практика.

Например след като разбвах как се прави блог, следващото нещо което направих е да създам собствен и да го пусна в интернет!

Когато чета някоя книга, специално с маркер подчертавам основните мисли в нея, запомням ги и след това се опитвам да ги използвам в ежедневието си.

Разбирам, че обема на нашето съзнание е ограничен и се опитвам да се фокусирам само върху информацията, която изучавам в този момент. След като я изпробвам, продължавам нататък.

А вие какво мислите по този въпрос, споделете го с коментар….

Източник internet-biznes.net

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...