Отиди на
Форум "Наука"

соленка

Потребител
  • Брой отговори

    45
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за соленка

Contact Methods

  • Website URL
    http://pomnimli.wordpress.com/

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    София
  • Интереси
    политика, история, медицина, химия, астрофизика, поезия, чужди езици, археология, алкохол и неангажиращи връзки

соленка's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

31

Репутация

  1. Хаха, готиното на това да се занимаваш с наука е, че за теб няма забранени теми и неща! Всичко е "в името на науката", без задни помисли :D
  2. Картата показва местата, в които живеят българи и които някога са били българска територия. Сега се борят за това в Босилеград да могат свободно да говорят на български, нищо повече. Колкото хора се интересуват, толкова и не се интересуват. В момента се караме повече помежду си, отколкото трябва и това хич не ме радва, но е факт и съм наясно с него. Обаче някак си няма да се откажа заради някакви си там нехранимайковци. Нали ги виждам че повече от 50% от моите приятели не знаят нито една битка по време на националнообединителните войни. И от твоите, и от на всеки. Това е положението, но мен не ме касае. Аз си отстоявам своите позиции.
  3. То не става толкова бързо, колкото звучи. Говорим за обработка на огромно количество растение (тонове) за получаване на не много екстракт. Пък и качеството и количеството на биологично активната растителна субстанция (в случая - никотинът) зависят от етапа на развитие на растението, по кое време на деня е събрано, от коя негова част (ако се среша в листата и корените, например) и тн и тн (това е повече за етеричните масла, но все пак..). Освен това трябва да имаш апаратура.
  4. Като чета отговорите виждам един милиард фазови диаграми
  5. Да, съжалявам... аз pазбpах за събитието във втоpник. Иначе конференцията беше много, много хубава. Казаха се красиви и тъжни неща. Обясни се какви точно са клаузите на договора, станаха спорове дали той е валиден или невалиден днес, говори се за начините, по които се определят границите според него (разполовените къщи в Западните покрайнини). Говори се също и за положението на българите от Западните покрайнини, плюс как стоят нещата икономически и геополитически. Освен това заедно стигнахме до извода, че сме длъжни да протестираме и да обявим договора за морално упадъчен. Каза се, че сега, на прага на започването на преговорите за членството на Македония в ЕС е особено важно ние да подчертаем нашите изисквания, които са в общи линии политическа и културна автономия на българите в насилствено асимилираните места. Обърнахме внимание на факта, че докато ние стоим безучастни, Гърция, Албания и Сърбия неуморно прокарват своите интереси в района. Разви се тезата, че можем да се превърнем във водеща сила на Балканите, ако съумеем да поправим някои доскорошни грешки (но без да имаме мегали претенции). И най-вече - подчертахме, че - да, България губи войната и трябва да приемем и да се преклоним пред този факт. Но че това в никакъв случай не означава, че няма да продължим да се борим за нашата справедлива националнообединителна кауза. Сред присъстващите имаше хора между 18 и 80 години. Беше много силно, аз се разчувствах на 4-5 пъти.
  6. Колеги, много ми се иска да направим обсъждане по темата. На първо време бих искала да ви поканя утре (22.ХI) в Юридическия факултет на СУ на открита конференция, посветена на събитието. Ще е много интересно и поучително. Ето линк: https://www.facebook...234700/?fref=ts
  7. Да, има логика да се наричат Hitlerjugend значи :D А Бранник не се наричат на ничие име. Май.
  8. Аз не съм много запозната по темата, но мисля, че в Дневника на Богдан Филов се споменаваше (или някъде другаде, не помня вече?!) и се лансираше именно мнението, че "Бранник" е аналог на Хитлеровата младеж.
  9. Хаха, не, разбира се. За тях български, гръцки, сръбски, албански - няма значение. Тъпчат и мачкат всичко живо, това пренебрежително отношение към уж "малките" визирах. Но можеха да се отнасят по-нежно, пък пак да си гледат техните си работи.
  10. Наистина Бисмарк не е взимал присърце съдбата на българина и на България. При целия Балкански въпрос за него е било важно Балканите да не са източник на една по-голяма война, която да засегне пряко Великите сили, защото тогава щяло да се наложи и неговият безценен Втори Райх да мисли и да се чуди... Той попитал струвало ли си в името на разширението на България да избухват повсеместни военни действия. И понеже искал мир и спокойствие, особено от Австро-Унгария, бил на мнение ,че “Ако България бъде разделена, западната й част трябва да бъде поставена под австрийско влияние", а източната - под руско. Искал да бъде създадена провинция Македония и междувременно водел някаква своя си война срещу Англия (иначе и граф Солсбъри бил против една силна България). Граф Игнатиев бил твърдо срещу каквото и да било разделяне на България на части и денационализиране на македонските бълтари. В общи линии всеки си гледал неговите си интереси, абсолютна безподобна наглост. Та не знам защо в българската Уикипедия толкова много го хвалят...
  11. На мен това тъпо отношение въобще не ми харесва. Това само идва да покаже колко е важно ние сами да опазваме спомените и родовата си памет, защото ако не го правим, съвсем ще изчезнем от света като нация... и смятам, че е срамота едно такова огромно събитие да се свежда до "ламтеж за териториални придобивки" и "greater Bulgaria". Повдига ми се от надутите чужденци с огромно самочувствие и лустро над ръждата (не говоря конкретно за оня горък индиец, а като цяло)
  12. Малко встрани от дискусията, това чели ли сте го? Пълна глупост, някой си е писал без въобще да знае за какво пише, ето такова е всеобщото мнение на разни лаици и глупаци, на които им плащат колкото да запълват пространството с писане на безсмислици, тоя реално нищо не казва, а прави някакви безумни сравнения: http://world.time.com/2012/10/08/the-balkan-wars-100-years-later-a-history-of-violence/ Чудя се как е възможно да се хванеш да пишеш за нещо без да поназнайваш поне малко за какво иде реч... не мисля, че си заслужава да се прочете, но поне да го видите!
  13. Мразиш го ти тоз Цанков и това си е, което не те прави много обективен в оценките Пренебрегвайки част от населението в териториите, останали извън България, Стамболийски провежда антибългарска политика. Това му е откровен грях!!!!
  14. Стамболийски е доста храбър, че се опитва да промени статуквото при нулеви изгледи за успех, обаче никак не смятам, че необразованите тълпи са средството, което ще ни изведе към по-светъл и щастлив живот... и я да се поразровим малко за Владайското въстание? Най-малкото затова ще го низвергна Стамболийски - че не осъзнава силата на образованието, културата и интелигентността.
  15. йеей, първият ми приятел! :д

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...