Отиди на
Форум "Наука"

Mr.Shades

Потребител
  • Брой отговори

    556
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Mr.Shades

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

13200 прегледа на профила

Mr.Shades's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare

Recent Badges

195

Репутация

  1. Първата му книга, която прочетох беше "Морт" и то преди месец-два, сега съм преполовил "Жътварят". Той има необикновена дарба да взима нещо сложно и многопластово и да го представя във съвсем забавен и разбираем вид, като не отнема от дълбокия смисъл. Инак казано, човека пише за страх, не съм чел друго по-забавно нещо от неговите. Ето и едно цитатче: Scientists have calculated that the chance of anything patently absurd actually existing are millions to one. But magicians have calculated that million-to-one chances crop up nine times out of ten.
  2. Слънце и топлина, време беше!

    1. alvassareiro

      alvassareiro

      Друг път ако напишеш такова нещо ще знам, че ме очаква снежен ад.

  3. Приисква му се на човек да се бе родил в Рим, а не във България през 21ви век.
  4. Във Българска Наука, понякога се появяват.
  5. Откъде мога да намеря първата книга от поредицата?
  6. Mr.Shades

    Цианид

    Пийни си да го тестваш, ако не си го направил как трябва няма от какво да те е шубе.
  7. Нужда от физкултура трябва да има! Да се вкарват обаче повече часове по физкултура, не. Родолюбието няма смисъл, даже не мога да си представя какво биха ни преподавали там. За такива допълнителни часове няма място, и ако се вкарат то трябва да е за сметка на други или да се натовари и без това тежката програма в горните класове, което е недопустимо. Последна година съм и знам, че такива мерки биха били неподходящи.
  8. Ислямска държава започват да секат собствени монети. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11230324/Islamic-State-announces-its-own-currency.html
  9. Намерих един любопитен документ в интернета, в него е представен разпита на мъжка проститутка в средновековна Англия. Документа е на латински, но има превод на английски. Дава хубава представа как се е развивала най-старата професия на света, както и какви са били клиентите, проститутките, и как закона е процедирал с тях. Boyd Mazo Karras (1996) (2).pdf
  10. Какво стана със раздела 'Геополитика', защо е толкова пуст?
  11. Стига....за съжаление само. Интересното е, че заплатите на учителите не са ниски само тук, а дори и на Запад. Само кандинавските страни и Полша мисля са по-добре в това отношение от останалата Европа.
  12. Самия комунизъм беше причина за собственото си разлагане и разпадане, но Запада му подаде ръка в "помощ".
  13. Мнение за кое? За Батори, или за човека в тия отминали етапи на историята които споменаваш?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...