Отиди на
Форум "Наука"

postskript

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за postskript

postskript's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Репутация

  1. КГ ++, лъжа и робство на тая грешна земя царуват, дет се вика. Ум царува, ум робува, ум патки пасе - това за двамата бели, дето пригласяли на песента.
  2. Възможно е, Глишев, не знам. Хармалата се използва в юдаизма при събирания при конкретни религиозни поводи. Тоест, не знам дали да я причисля към сърцевината на изходната религия, но май не е и толкова далеч; в хашиша може да има хармала плюс комбинация от други неща, но не мисля, че го водят етеоген, при етеогените ефектът май бил по-различен и по-силен; мисълта ми беше, че те променят мозъчната биохимия и като следствие на промяната предизвикват религиозно чувство, ерго религиозното чувство, вярата, респективно отсъствието й, са биохимични явления, т.е. по темата - причината за вяра в Бог е биохимията ни, човешката ни природа, на първо място, така ми се струва. Благодарности за интересния пост. А може и да не действа на християни, както казваш
  3. Абсолютното количество енергия, което, което произвежда човечеството, се увеличава с порядъци на всеки десет години. По някое време топката, на която живеем, ще се затопли. Но пък сме на прага на нов ледников цикъл, който дори се бави.(http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles)Все още няма отчетливо повишение на средните температури. Все пак вероятността за глобално *охлаждане* всъщност е по-голяма и затоплянето покрай индустриализацията вероятно забавя ефекта на феномена, открит от Миланкович.
  4. Дендроаспис, партенка е. Смесили са три новини в една, ама страшна. Синтия е синтетичната бактерия - Mycoplazma Laboratorium, http://en.wikipedia.org/wiki/Mycoplasma_laboratorium, месоядните бактерии са друго, а тия, дето ще ядат петрол -трето, само дето не мисля,че още са създадени. Синтетичните бактерии не са опасните, опасните са тия, които са резултат от естествен подбор. Даже четири новини е смесила статията, 4-тата е, че тези, дето им викат супербъгс и са неизтребими, въдят се по болниците и са много смъртоносни, са стигнали до Европа, ама не с плуване. И журналистът от четири различни новини е синтезирал една и е създал история от несвързани помежду си бактерии и събития. Обаче, предполагам, могат да създадат - или вече са създали - и синтетични месоядни бактерии, резистентни на антибиотици. Само че, едва ли ще го научим от вестниците. Сега засега има само една синтетична бактерия, отнело им е 10 години работа и десетки милиони. Но има и далеч по-страшни неща, резултат от естествен подбор и човешки грешки, пр. http://en.wikipedia.org/wiki/HeLa

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...