Отиди на
Форум "Наука"

Brain

Потребител
 • Брой отговори

  46
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

3 Ученик

Всичко за Brain

Последни посетители

959 прегледа на профила
 1. Здравейте. Искам да попитам дали, някой може да ми помогне по, каква формула мога да намеря лицето на този квадрат. снимка: https://drive.google.com/open?id=1YZ1YFIVXlj1CYzPHlacyec8mrVpNEE2h Благодаря за вниманието!
 2. Ако съберем безкрайност плюс едно това на безкрайност ли ще е равно?
 3. Благодаря и аз така си мислех но трябваше някой да потвърди.
 4. Икам да кажа ако хвана топката мога ли само с хвърляне от моя страна да и придам параболично движение или просто ще се движи по права без значение как я хвърлям.
 5. Предполагам, че не но нямаше да питам ако зн със сигурност.
 6. Brain

  S=pi

  Може да прочетеш за Статистическа термодинамика и Лудвиг Болцман.
 7. Може ли топка да има параболично движение в свободното пространство, като просто я хвърлим?
 8. Brain

  S=pi

  Принципно е хипотетична и се смята се, че е с R = lp (дължината на планк) и с M= mp(масата на планк). А колкото до калкулацията мисля, че ще е по лесно да си я направиш сам ( око да види ръка да пипне). Изключително елемнетарна е!
 9. Brain

  S=pi

  Здравейте, днес се замислих, каква е ентропията на най-малката черна дупка и реших да направя калкулацията и се оказа, че е равна на 3,14....... Ще е хубаво, ако някой коментира, защо на мен ми беше странно и изненадващо. Благодаря!
 10. Някой да знае, откъде мога да си купя устройство с, което мога да измеря честотата на светлина от ралични източници, като например светлината от крушкаи тн.?
 11. Това е проблема: топка в празно пространство с маса 280 кг и радиус 6 метра. Сега си представи, че около тази топка има гумена лента. Началното радиално състояние на гумената лента е 2 метра. Как мога да определя силата, която разтяга гумената лента? Искам да знам по каква формула се решават такива задачи. В случая са малко известните параметри. Предполагам трябва да зн от, какво е направен ластика и тн. Логиката ми е такава, че масата на топката спира ластика да се свие. Аз реших, че понеже е в пространството относителната енергия ще има нещо общо и ще мога да я ползвам. Но май няма да стане.
 12. Тогава само, като пример: ако взема енергията на една топка и я разделя на обема и това ще ми даде U и след това ако умножа U по лицето на топката ще имам сила F, която ако я разделя на лицето ще имам натиск p?
 13. Brain

  Закон на Хук

  Нека изобразим топка в празно пространство с маса 280 кг и радиус 6 метра. Сега си представете, че около тази топка има гумена лента. Началното радиално състояние на гумената лента е 2 метра. Как мога да определя силата, която разтяга гумената лента?
 14. p и U имат едни и същи мерни единици
 15. В кои случаи можем да кажем, че Енергийната плътност (U) е Натиск (p)? Ако имаме U.А(площ) = F но пък F.A=p и тук се обърквам защото май F.A=U.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...