Отиди на
Форум "Наука"

Скептикът

Потребител
 • Брой отговори

  68
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

45 Ученик

Всичко за Скептикът

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. А Склавените какви са? А Черноризец Храбър как нарича Българите, помниш ли? - "Прочее преди словените нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени [да пишат] словенската реч с романски и с гречески букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЦРЬКꙐ, или ЧАꙖНЬѤ, или ШИРОТА, или ꙖДЪ, или ѪДОУ или ЮНОСТЬ, или ѨЗꙐКЪ и други тям подобни. И така бе премного години." Мюсюлчанските извори говорят за народ наречен Сакалиби. Линка който съм поставил в предишния ми пост. Забравяш че Сарматите са Скити, а те са Славяни Антите не участват в генезиса на българите. А че те са Славяни е безпорно. Май забравяш сведенията за общия произход на Анти, Склавени и Венети. Келти - да, Германци няма в Източна Европа. А в Лондон пък е пуно с Негри, Мелези, Азиатци и кви ли не. Англичаните са едва 43%
 2. В Британия, също са описани от римляните луги, които са келти, или мислиш че и те са германци. Е тук, малко се уля. А гърците, които живеят у района къде отидоха? Ами римляните, евреите, хазарите, русите, куманите? Щом всички са Готи, защо официалните езици са ромейски гръцки и кумански(кипчакски) Да, сигурно Не говоря за статията, а за коментарите ти. Аз казвам, че Улфиловата Библия е изчезнала. Ти ми отговаряш, че е запазена и ми даваш линк към уикипедия за Сребърния кодекс който е от VIв. Аз ти казвам, че той не е на Улфила, защото той живее през IVв. Ти ми отговаряш: Е,и? Много ми се иска да ти повярвам, обаче прочети за езика, който предшественик на немския https://en.wikipedia.org/wiki/Old_High_German Българите са Славяни, тъй че няма как те да асимилират себе си.
 3. Аз съм противник на тази теория. И то какво общо има с готите. Готски ли са имената Василий, Димитър, Стефан, Алексий и т.н. Официалната вяра в княжеството е Православие(а Готите ме поправи ако греша, но не бяха ли Ариани) Говорех за Остготите, че са унищожени. Нека приемем за момента че е писана по поръчка на Теодорих Велики, защо тогава с тази азбука е писано само в кодекса, но на всички други артефакти от времето на Теодорих е писано на латински. И как папата и патриарха в Цариград ще му позволят да пише на готски, забравяш триезичната догма, против която се борят братята Кирил и Методий. Първия език, който пробива догмата е Българския. Ама тази азбукичка, освен че при Остготите липсва, липсва и при прадчедите им в Испания, и при хипотетичните "Кримските Готи/Саксонци". Дори да е била някаква религиозна азбукичка, защо липсва при Весготите. Ами Улфила умира около 383г. А ти твърдиш че Сребърния кодекс е част от написаната от него Библия, която е написана около 500г., и че е написана на германски, но германския(немския) бива образуван едва през 7-8 век+написана на азбука, която изглежда че дори самите Готи не познават. Значи Улфила пише кодекса около 117 години, след като вече е гушнал топа. А и езика на който е кодекса е по-близък до старо английски, отколкото до шведски, а нали уж Готите имат общ произход с Шведите. "Готска" Библия - atta unsar þu in himinam Староанглийски - atta user þu in heofon Шведски - atti var du i himmin В периода си има Франки, Лангобарди, Сакси, Англи, Дани, Бургунди, Свеби, Фризи, Тевтони и др. германски имена, но има племена, които е под въпрос дали са германци, или други, такива са Ругии/Лугии(които може би са Келти, виж.Лугии в Шотландия), Херули, Готските племена - Тервинги, Визиготи, Остроготи, Вандали и Гепиди.
 4. Сребърния кодекс е писан през края на VI век, докато готските държави са унищожени през средата на същия век. Кой ще финансира написването на този превод, като Готите са унищожени 40-50 години по-рано. Улфила живее през IV век. А самия кодекс е открит край Есен в Северозападна Германия през XVI в. Много интересно щом тя е Готска, защо се е пазела чак близо до Холандия? Мисля че знаеш, че в Североизточна Германия няма Готи през VI в. На какви артефакти от IV в. пише с азбуката с която е написан Сребърния кодекс? Съществуването на Кримските Готи е сложено под въпрос и от Немски учени. В езика на кримските татари няма заемки от германски език, но има от османо-турски и руски. Крим е владян дълго от Римляни, Османци, Кумани, Хазари, Руснаци и Монголи, но никой от тях не споменава готи, вандали, гепиди там. Единствените сведения за "Готи" в Крим са от XVIв., обаче забележи през XVIII век някак магически изчезват, без следи от унищожаване. Кой ги е унищожил Османците ли? Защо тогава не са унищожили Руснаците, Татарите, Евреите и други по-малки народи живеещи там тогава? Самият Бусбек през 1595г. казва че не знае дали това са Готи или Саксонци. (което е показателно) Германците са доста мазни копирачи, повечето неща копират от Келти и Италийци, а някои други от Славяни. А и Славяните са доста по-стари от Германците, Елините и Римляните ги наричат Скити и Сколоти, арабите - Сакалиби и Ашкенази, персите - Сака, а китайците - Саи. Докато Германците не ги знаят нито в Персия, нито в Китай в Античността и Средновековието. Дори част от Франките са искали да се представят за Скити(Славяни), макар и неуспешно. Да забелязваш на тази монета на Теодорих Велики да пише с тази азбука: И как Готите ще говорят Немски език, като този език се появява през VIII век. При сравнение на местоположението където е открит кодекса и езика на който е написан, то той е явно Саксонски. Ако беше Готски той щеше да е в Италия, Швейцария или Югоизточна Франция.
 5. Къде видя да казвам какви са готите, казвам че няма доказателства какви са. Не са оставили никакви следи от себе си. Азбуката им е изчезнала, също Улфиловата Библия. В Готските кралства е използван латински. Например на Теодориховите монети пише: REX THEODORICHY, в мавзолея му отново пише на латински. Вандали, Гепиди пък са безписмени. Липсват германски топоними на местата където са били Готите. Йорданес пише че идват от остров Скандза, не от Скандинавия(както някои учени опитват да изопачат името), друга тема е къде е този остров(ако все още съществува). Имената им също не са особено германски, поне повечето. Не съм виждал никакви германци, носещи сходно име с повечето готски(Филимер, Книва, Бериг, Радагайз, Атала, Туедемир, Валамир, Видимир и др.). Малко от имета им имат германски характеристики(като Ерманерих). Но се забелязва че имат нещо келтско, понеже предимно в келтските имена има -РИХ, -РИГИС. Така че, в близко бъдеще надали ще разберем какви са - Германци, Славяни, Траки, Балти, Келти, Угро-Финни или някакъв изолиран народ.
 6. Чувал съм, обаче Варини и Бургунди са били в Централна, не в Източна Европа. Лугии са келти, те са толкова германци, колкото печенегите са Славяни. Готите, Вандалите, Гепидите няма доказателства за произхода им. Когато твърдиш че е имало по-рано германци в Източна Европа, използвай като аргумент племена, които са доказано германци. Хуните също не са германци. Прилика на артефакти не е голямо доказателство. Обаче е доказано че Гърците са мнозинство E3b, Угрите N, Иранците са J2 и R1b. А Синташта е J1 и R1a. пък за славянски не са и чували
 7. 1. Културите Прага Корчак и Зарубинецката култура не са унищожени. 2. Единствените Германци в Изт.Европа са немските рицари, които се заселват в Балтика. 3. Егати Българофобския коментар.
 8. И до Полинезийците. Синташта са R1a и J1c. И идват от Централна Европа, а там няма нито Гърци(които са предимно E3b), нито Угри(които са N1), за Айранци да не говорим. А думата "МОРЕ" българска или латинска е.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...