Отиди на
Форум "Наука"

Кухулин

Потребител
 • Брой отговори

  1430
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  4

Кухулин last won the day on Април 29

Кухулин има най-харесвано съдържание!

Всичко за Кухулин

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Кухулин's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

648

Репутация

 1. Прав си, разбира се. Това е една от хипотезите, които решават Парадокса на Ферми. Възможно е ние да сме сред първите интелигентни видове във Вселената и експанзията на разумния живот всъщност да предстои.
 2. Не споря с теб. Напротив, съгласен съм. Имах предвид мнението на уважаемата dora, която ми опонира, че българската нация е от френски тиип.
 3. Тук се намесва времевият фактор. Вероятността е на просто животът да възникне, а да възникне в течение на определен период. А понеже животът на Земята възниква много бързо след оформянето и, тази вероятност, интегрирана върху по-дългите космически периоди, става значителна. Има мнение, че е практически единица.
 4. Е, да. На мен нещо не ми се спори, но това е "А-Б" в етнологията. Учи се още на първите лекции в университетския курс.
 5. Като цяло се приема, че нашата национална приказка започва с Паисий. Тогава не само липсва българска държава, но и споменът за българската идентичност е достатъчно блед. Тук не става въпрос за германофилия, а за исторически реалии. Когато започваме да пишем нашата национална приказка, българските и германските реалии са доста близки в национален план. За разлика, например, от френските.
 6. Поддържат ги благодарение на статистиката - микрослучайностите дават пренебрежимо отклонение на макрониво. Освен ако... ... освен ако не става дума за силно нелинейни динамични системи с достатъчна степен на миниатюризация. Примерно като човешкия мозък.
 7. Това е характеристика на нацоналния модел от френски тип, примерно по Жан-Жак Русо. Германският национален модел, а оттам и българският, не боравят с такива причастности.
 8. Това е класическият модел за създаване на нацията, но през последните десетилетия тези схващания търпят развитие. Някъде из Бойна слава обсъждахме тези неща, ама... https://en.wikipedia.org/wiki/Nationalism_in_the_Middle_Ages

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...