Отиди на
Форум "Наука"

gooogle≪soft≫

Потребител
  • Брой отговори

    181
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за gooogle≪soft≫

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gooogle≪soft≫'s Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

90

Репутация

  1. Маса и заряд не образуват дипол, дипол се образува от два противоположни заряда. Масата и заряда на една частица въобще не са локализирани в пространството, частицата е съвкупност от маса и заряд, и те са също не локализирани като частицата която ги носи. Квантовата неопределеност на импулса и кординатите, се явява от акта на взаимодействие при опита за позициониране или измерване на тези параметри. Телата от макро света са с твърде големи маси, както и инструмента за изследване, за да им повлияе акта на взаимодействие, между изследвания обект и инструмента за изследване.
  2. Ейри е направил опит с телескоп пълен с вода. Следствието от опита е че има или пълно или почти пълно увличане на светлината от атмосферата на земята.
  3. Щом го казвам, значи не си го решавам произволно, мислил съм го. В този случай няма да се осъществи гравитационно ускорение на частицата , ако ускорението на кораба и ускорението на частицата породено от гравитационното си взаимодействие с кораба, е равно по големина и посока. Гравитационното взаимодействие между частицата и масата на кораба, в случая ще играе ролята на въже, образно казано.
  4. Какво би било поведението на една античастица с отрицателна маса, в покояща се космически кораб. Тя ще се отблъсква равномерно от стените на кораба ако неговият център на масите съвпада с геометричният му център. Така че ще бъде в центъра на кораба в устойчиво равновесие. Какво ще стане ако корабът започне да се ускорява, частицата ще изпитва сила на тласък, придадена и от корабът, така че ще започне да се ускорява заедно със корабът. Но това ускорение няма да бъде усетено чрез акселометър , така сякаш частицата пада свободно в гравитационно поле. Да си представим и друга постановка при която ще има същите резултати, но частицата ще бъде с обикновенната си положителна маса. Да си представим че центърът на масата на кораба този път е в предният му край , по посоката му , на ускорението. Частицата ще почне да се привлича от предният край на кораба, така че при неговото ускоряване той ще дърпа частицата така че тя ще се ускорява заедно със него , ще се получи едно гравитационно " теглене " аналогично на " бутането " в предният случай, и това пак няма да бъде усетено от акселометър. Така че и в този случай се нарушава принципа на еквивалентност, на стоене в гравитационно поле, и в ускоряваща се ракета .
  5. Сканер, защо се криеш, с двоен ник си, надушвам го и пак тролене
  6. Сканер не се крий под друг Ник Електрически полета не се сътворяват но се генерират, гравитацията обаче не може да се генерира , електрически и магнитни полета се трансформират в трансформатори, управляват се в транзистори и диоди, конфигурират се в проводници, организират се в кохеренция и т.н " модификации " в електрониката, лазерната техника и тема подобни. Но гравитацията не подлежи на подобно управление, поне за сега. Ако смяташ че една водна турбина е управление на гравитацията, значи си пълен профан.
  7. Напълно си прав, електромагнетизма може да се управлява и генерира за разлика от гравитацията. Например, може да се генерира електростатично поле от електронеутрални предмети, но гравитация не може да се генерира. Може да се трансформира електрическо поле, но гравитация не може да се трансформира, може да се управлява електрическо поле, гравитация не може.
  8. Тази тема е за приликите и разликите между гравитацията и електромагнетизма. Каква е приликата, тя е че гравитацията и електромагнетизма намаляват квадратично с разстоянието между обектите подложени на такива въздействия. Разликите са в силата на тези взаимодействия. При гравитацията имаме много по малка сила на взаимодействие на еднакво разстояние и с еднаква стойност по коефициент на заряд и маса, сравнение с електромагнитните взаимодействия. Разликата също е в това че гравитацията действа само на привличане, а при електромагнетизма, има и сила на отблъскване. Прилика има също и в това, че в хомогенно електрично поле и хомогенно гравитационно поле, няма да се " чувства " ускорението под въздействието на силите. И твърденията на Сканер, " Нищо подобно. При падане в гравитационно поле имаме уникалното свойство, че инертната маса, която характеризира ускорението, съвпада точно по величина с гравитационнатаа маса, която характеризира гравитационната сила. По тази причина гравитационното взимодействие е специално. При "падане" в електростатично поле същата инертна маса е многократно по-слаба от величината, създаваща електростатичното привличане (има/няма 40 порядъка!), така че няма дори място за сравнение. Но първо трябва да се научи тази фактология... " Просто не са верни
  9. Зададена е спрямо всички отправни системи. Максуел е предполагал съществуването на светоносна среда, но не я постулира. А Фарадей я постулира. На Максуел не му е пукало дали скоростта на светлината е константа спрямо всяка една отправна система, но уравненията му са изисквали такава константа.
  10. Айнщайн, не постулира ли постоянство на скороста на светлината заради уравненията на Максуел, където скоростта на светлината трябва да е постоянна за да са верни неговите уравнения. А опита на М&М, са правени за да се открие светоносна среда по тогавашната представа за светлината.
  11. Обоснови се защо смяташ че при " електромагнитни взаимодействия ускоренията се усещат ".
  12. Ти отдавна си се опаковал в черупка , по подобие жеравите си заравят главите в пясъка, това е метафора олицетворяваща индивиди вглъбени в илюзорна действителност подобно на наркоманите. Те стават глухи и слепи за заобикалящата ги действителност.
  13. Защото не му противоречиш, проявяваш послушание, тъй де преклонена та главица секира не я сече. Страх те е от БАН, страх те е да си отстояваш мнението.
  14. Забрави ли и миниатюрният, той също участва в взаимодействие.
  15. Ще се усети ускорение защото топчето и миниатюрният, имат навярно и различна маса и различен заряд. Аз казвам че няма да се усети ускорение ако всичко е еднакво.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...