Отиди на
Форум "Наука"

gooogle≪soft≫

Потребител
 • Брой отговори

  165
 • Регистрация

 • Последен вход

Всичко за gooogle≪soft≫

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gooogle≪soft≫'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

81

Репутация

 1. Остави го този трол, той дори не разбира от физика, за какво си губиш времето с него. Същият е и Станислав.
 2. Апологет на чучела в науката си. Я се скрий, вместо допълнително да замърсяваш темата. Вижда се че си лаик, и само папагалстваш на айнщанистите.
 3. Абе олигофрен, я чети по добре какво съм писал, или си аутсайдер.
 4. Абе тъпанар, енергията на каквото щеш е енергия, та какво като фотоните нямали маса, нямат маса но имат енергия, а тя е еквивалент на маса на покой. Няма два вида енергия една покойщояница, а другата движеща се, както на тебе ти юдисва, ти си олигофрен.
 5. Кретоноид, къде отива енергията на два гама фотона когато взаимодействат и по този начин създават частиците с маса на покой бе кретоноид плазмодиев, какви центри на маси на фотоните ми цитираш като са без маса , какви каци с вкиснато зеле ми бълнуваш бе цъкльо безподобен. Фотоните са без маса но с енергия, която се превръща, по точно тя осъществява процес при който възниква маса в покой на частиците изграждащи веществото. Тръшкаш ли се плазмодий .
 6. Кретен, щом енергията е ненулева, тя ще е еквивалент на маса в покой, но фотоните нямат маса на покой, имат енергия която се изразява в честота и импулс, тази енергия при определени условия, се превръща в маса на покой и фотоните престават да съществуват. Иска се пипе за да се разбере, а ти си кухар и не разбираш.
 7. Пуяк, ти не вдяваш елементарни неща. За да ти се изясни, ако въобще е възможно, ще ти дам прост нагледен пример за еквивалент. Ако приравняваме в килограми две различни вещества, казваме че са еквивалент по килограми, но не и по вид вещество. Така например един килограм вода е еквивалент по килограми с един килограм бензин. Та така и с масата и енергията, двете не са едно и също, но са еквивалент, по количество, със коефициент скоростта на светлината на квадрат. Така например един гигават енергия, ще бъде еквивалент на например един грам маса от някакво вещество, разбира се това е само пример, а истинската цифра може да се сметне по съответната формула. Фотоните нямат маса, но тяхната енергия съответства на точно количество маса на покой от някакво вещество. Това съответствие е експериментално установено чрез пораждане на частиците с маса от чисти фотони, както и обратния процес на анихилация.
 8. Тъпчо, фотоните нямат маса на покой, но имат енергия която е равнозначна на импулс и честота. В класическата физика във импулса фигурира маса на покой, тъй като фотони в покой не съществуват, но имат импулс и честота, тяхната енергия е еквивалент на маса в покой. Енергия и маса не са едно и също, но са еквивалент. Ще има ли още епилепсии с пяна на устата.
 9. Поредните глупости. Масата не е енергия, и защо е така пише в учебниците които не си разбрал. Масата е характеристика на система която притежава и енергия. Но система която притежава енергия, може да няма маса - както фотоните. Така че пряка връзка между маса и енергия няма, те са различни характеристики на една система. Не, масата не криви пространството според ОТО. Ограмоти се, че така не ставаш и за чеп за каца. И няма смисъл лда ми се тръшкаш. Тръшкането показва безисходица и липса на аргументи, с него се опитваш да отвлечеш вниманието от резила си Ти говориш глупости апологет безхаберник и по СТО и по ОТО. Масата е еквивалент на енергията, това е формула отдавна открита, даже преди Айнщайн, после е доработена от него като слага коефициент на скороста на светлината на квадрат. Къде отива масата на позитрони и електрони след като анихилират, стават на енергията на гама фотони, но те в покой не съществуват, гама фотоните се движат със скоростта на светлината, а тяхната енергия е еквивалент на масата на покой на електронни и позитрони. Понеже гама фотони в покой не съществуват, се казва че имат някаква маса, но това не е същинска маса, а чиста енергия. Тъпчо ти дори и ОТО не познаваш и си се разпенил от злоба и безсилие, за да твърдиш че масата не кривяла пространството. Хайде впущай се в поредната си епилепсия с пяна на уста.
 10. Материята не е енергия но масата е енергия, и това е експериментално доказано. А според ОТО, точно тя криви пространството така че създава ефект на гравитацията.
 11. Да, не изисква. Гравитацията (в приближението на Нютоново поле) е консервативна сила. Това означава, че едно тяло, което се движи в такова поле по затворена траектория, не консумира енергия от полето, и такова движение (ако няма допълнително триене, което е неонсервативна сила) може да бъде вечно. В този смисъл Луната не изисква някакъв разход на енергия, за да обикаля около земята, нито земята разходва енергия за да обикаля около слънцето. Напротив, за да се завърти луната около земята, ползва точно гравитационна енергия. Даже това се ползва от космически апарати за да пестят горива , и е известно с технологичният термин " гравитационна прашка " .

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...