Отиди на
Форум "Наука"

Монах

Потребител
  • Брой отговори

    84
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Монах

Последни посетители

2567 прегледа на профила

Монах's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Докторе ,човек има свободна воля и може да бъде какъвто си иска. Но в Православното християнство ,което е достатъчно либерално си има догмати,не вериги ,не някакво гнетящо условие в което човек да бъде пленен или свързан роб.Догмата е Богооткровенна истина и в тази връзка човек или приема догмата или го отхвърля. В Православието ,човек може да бъде само православен ,не и Дъновист,не и богомил/немил/,не и Нло. Да погледнем вашето списание ,застъпват се християнски тези ,езически ,окултни,масонски,дъновистки,езотерични и пр.... Един духовен "сбирщайн " в който човек направо му се завива свят.... Затова се изразих по дяволите ,та това не е покана за някаква битка ,а възмущение от неразбирането ви /екипа/ или целта на вашите тези. Чета например едно друго синкретично послание -Родово имение -пълно ваще копие-Ванга,Христос<Буда <Дънов всичко е така омесено ,че направо и за Нло няма място.
  2. Докторе стига сте пращали българите по дяволите с вашите духовни врели-некипели окултизми,дъновизми,НЛО-изми . Библиотеката на Нямц никой няма да е даде на българите,ако беше отворена тази библиотека ,то Ръмъния щеше да е част от България,каквото и да е имало в нея ,то никога вече няма да се разкрие...... Нито пък ще се открие какво е чел поп Спиридон, по друг случай мисля ,че бях споменал ,че профатрическото сонмище се беше опитало да подкупи един български игумен и така Зограф да попадне в елински ръце,после дядо Поликарп /Вечна му памет!!!/ взема та върна "История Славянобългарска " в България и след което в ответната атака НеБожо шпионката я прати в Елада , така че абсолютно забравете нещо да излезе,дори и да го има на Атон е така скрито ,че никой не може да го намери.
  3. Галахад, тези жития, които си публикувал, са интересни, но има един изненадващ за мен момент: Цитат Тези жития не са ИНТЕресни ,а ИНТЕРполирани Елински главоблъсканици. Олимп все пак не е Кападокия ,Константинопол не е Дамаск,Кирил не е Кирил ,а Константин и не е св.Йоан Дамаскин,а св.Константин философ.
  4. Прости ми кажи какво означава този израз "получава" . Моля престанете да отнасяте титлите на Българските владетели спрямо въшните за него инстанции,говоре с нормални категории.Българите го смятат за ЦАР, недейте да изпадате в капана на 20-ти век ПРЕДОВЕРЯВАНЕТО НА РОМЕЙСКИТЕ ИЗВОРИ!!!
  5. Разбирам проблема ти Галахад- 1.Ти си "критичен светски историк " който вярва във вселенския бульон първопричината за всичко,построяваш живота си на дълбоко марксиско-ленински дух,макар външно да го отричаш и после гледйки рационалистически на историята започваш да приемаш за "валидни " единствено и само онези исторически данни които говорят за мисионерска дейност/която е непресттанна/, подпираш се на онези части от паметниците ,кото ти импонират-случая например с писмото на Николай Мистик,което ми беше дал за "кучетата"/ и при този "естествен" подбор на данни формулираш една нихилистична и крайно релативизирана логика на историята с която можеш спокойно да си легнеш вечер спокоен пред съвестта си. Това е и големия проблем на човечеството Нихилизма. 2.Недей да релативизираш даден метод ,извод или мнение-ако имаш различно становище ,кажи го като отговориш конкретно на въпроса. Другото е Щраусово решение с което показваш нежеланието си за комуникация ,което от своя страна говори за избиване на някакви комплекси,наслоени следствие на възприятето ти на околния свят - Пример -теб не знам кой те чете,обаче НеБожо и Ганчо Ценов се четат като луди,аз имам контакти и в академичния ,и извън академичния свят и мога да си направя някои изводи. Кажи в какво са грешни тези археологически данни които са възприети от цялата научна общност ,не ми говори ленински врели не кипели.... И Одесос си стои ,Марцианопол си стои ,Дионисипол си стои ,Доростол,.............и мн. други по малки селища това показват Археологическите разкопки ,които отхвърлят необоснованата теза за обобщени "опустошения на славяни и прабългари". Ако академик Кр.Миятев е могъл да каже това през 1929 или 1933 ,то ние може да му отдадем заслуженото почитание което му се полага и да продължим през 21 век да прибавяме нови и нови данни които допълват неговота непълнота и да подходим по различно от направените на тогавшните база данни изводи.
  6. Основния аргумент за "опустушенията " е правило 37 от Трулския събор. Да разгледаме обстойно този въпрос-какво е първото ,което се набива на очи??? Текстът гласи:"Понеже в различни времена са ставали варварски нашествия и поради това твърде много градове са били поробвани от беззаконниците ,така че на предстоятел на такъв град не било възможно подир ръкоположението да заеме престола си ...,ние ,като спазваме присъщите на на свещенството чест и уважение и акто желаем варварското притеснение в нищо да не уврежда църковните права ,постановяваме:да не подлежат на осъждане ония ,които са така ръкоположени и неса се възкачили на престолитеж си по горната причина :....те нека извършват канонически рукоположения .. и нека се ползват с властта на предстоятели..." 1.Това правило има общ принципен характер и касае едно временно положение: 2.Следейки тълкованието на Валсамон ?Антиохийски патриарх/ откриваме ,че то се отнася за растройването на Църковния живот на изток и най-точно Арабското нашествие от 7-ми век и предхождащото го персийско, а не на Балканския п-в. 3.Юстиниановата Архиепископия е разбита не отвън ,а "инсайд" -как -или чрез Солунския викариат, който е Троянския кон на папата за Балканите/по това време/ ,или чрез новия император и патриарх ,кото не признават каноничността на тази Църква. Папата и Вселенския/Константинополския /патриарх се борят за сфери на влияния и след кончината на Юстиниан ,който дава АВТОКЕФАЛИЯ НА СКИТИТЕ/каквото и който да се разбира под това име/ са могли да предприемат някакви действия по унищожаването на тази автокефалия,също така моля обърнете внимание на думата АВТОКЕФАЛИЯ-в случая конкретно ,тази автокефалия означава ,синодът на Първа Юстиниана ,а не папата или Константинопосликия патриарх управлява црковните дела като НАЙ-ВИСША ИНСТАНЦИЯ.Архиепископа на Първа Юстиниана е разбира се след тях по чест ,но е АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМ В ДЕЛАТА НА ЦЪРКОВНОТО УПРАВЛЕНИЕ,НА ПОДЧИНЕНАТА МУ ТЕРИТОРИЯ ,А тя по скромните си размери включва границите на -да речем Симеонова България.
  7. Така дойде отново време да дадем ход на "Варварите". Литература по въпроса:!.Проучвания на град през римската и ранновизантийската епоха в България-"археология"1964г. кн.3 2.Античността и ранното средновековие до 12-ти век в българската буржоазна историография-ИП,1964кн. 4, стр.99-106 3.Подробна библиография и обобщителни статии за постиженията на бълг. археология през последното 50-летие в ;"Археология"1983,кн.4,1984,кн.4 4.Житие на 15 -Тивериополски свещеномъченици - в него се говори ,че местните доколкото може с проповедта си облагородявали "тъпите варвари" има още .......to be contined.
  8. Не стига ,че метаните по отношение на бившите империи продължават ,ами и на маджарчетата обръщаме задник. Тоя УНГАРСКИ АНОНИМ Е ТОЛКОВА ВЕРЕН,КОЛКОТО И ЧЕ МАЙКЪЛ ДЖАКСЪН Е КОСМОНАВТ!!!!!!!!!! Въпросът е решен от Петър Коледаров ,който доказа ,че Унгарците са взели Трансилвания чак след падането на Видин , а Банат чак през 1018г!!!!!!! Нерде 894-нерде 1018, много поздрави от "арменския" поп/пардон / цар Самуил.
  9. Галахад ,това че ти си на равнището от 20-40-те години от 20 -ти век не ти дава никакво право да казваш , че се спори по този въпрос.Пуснал съм ти тема за измислените псевдо -Варварските нашествия. Има тракийски църкви от 5 век които са били запазени до "Покръстването"-865г,чети археология.Има готски църкви запазени от 5век,има ромейски църкви запазени от 4-ти век.....и т.н. Това е доказано през 50-те-70 г. на 20 -ти век от корифеи като ФОЛ,ГЮЗЕЛЕВ,Д.АНГЕЛОВ ПО НАТАТЪК ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ????? Мога да продължавам с имена до утре......
  10. "Аз съм Адамов внук"-ето с какво завършва изречението на Св. Кирил. Какво означава това ???Това тълкувание го давам от Арх.Серафим/Алексиев/;Книгата е "Църковно -мисионерското дело на Св. Константин философ-Св.Кирил"-стр.51 "Т.е. той е потомък на съгрешилия Адам,т.е. грешен човек .В думите на св.константин се съдържа цялата прповед:той смирено изповядал греховността си като внук на Адама ,счел се недостоен за каквато и да било чест пред хората, но същевременно изтъкнал,че се стреми към онова високо достойнство,което Адам имал до грехопадението си и което единствено прави човека достоен за почит.Отговорът бил разбран /за разлика от ТЪПИЯ НеБожо / и направил дълбоко впечатление.На считащия се недостоенза чест филодсоф домакините започнали да отдават още по голяма чест." Инъче аз достигам по други причини до това ,че Св.Кирил е българин потомък на Мавър или Кубер. Пише го в Чети -минеите на Макарий от 16век.
  11. Айде стига глупости на търкалета......... На цар Симеон и баща му ,и синът му са светци ,той ще се оправи вие му мислете да не останете с греховете си. Унгарците са бити и 50 год. не смеят да пипнат България,печенегите са федерати в Българската империя ,руския княз идва като узурпатор на трона ,защото е братовчед на цар Петър,а ромеите и не смеят да припарят . И не на последно място цар Симеон потвърждава истината ,че българите са траки ,като заявява на Ромейския император и патриарх ,че неговия народ има ПРАВО ДА ВЛАДЕЕ ТЕЗИ ЗЕМИ ЗАЩОТО ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ НАСЕЛЯВА ТЕЗИ ЗЕМИ!
  12. Докторе какви 2 монаси- какви пет лева???? Там има около 300 монаха ,а в женските манастири се срещат някои и с по 800!!!!!! Манастира е създаден от българи -Св.Никодим Тисмански/ чието истинско житие е унищожено от английско пиратче подпомогнато от някъв продажен боляр/ е изпратил там 3 от своите ученици. По интернет четох ,че поне 2 -ма души се готвят да правят дисертация върху Св.Никодим но така и май никой не се намери... Аз съм се занимавал с неговото житие но повече не може да се направи ....ръмънците нямат изгода .Айде от нас още един подарен светец ,наш род богатейший.... Между впрочем за него е писал покойния Христо Капитанов но го е объркал с Никодим Албнаски,който всъщност е българин също,както и Христо мъченик....
  13. Божо казва ,че те са Телеригови вн уци ,аз пък казвам че не са Телериг май е бил нещо иконоборец ,та си мисля ,че май са от друга партия върти ми се нещо или на бай Кардам или някой от фамилията ДУЛО.
  14. За това брат пуснах темата за траките ,обаче и мъртвите да възкръснат и да кажат това ,наште тюркоманофили пак няма да повярват!!!
  15. На Мадарския конник драги ми смехурко има кръст,ако печатите пък на Крум и Омуртаг са менте ,може скоро да излезе ,че всички колони от тяхно време са менте ,надписа от балши и прочее.... Няма за какво някой да прави менте печати,ако ги нямаше гробниците на Кубрат и Аспарих Да ,но с един печат повече или по малко не може да бъде разбита една теза. Виж за "бог Тангра" манипулациите са много повече.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...